Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral szeretnék szülni....

Császárral szeretnék szülni. Emiatt most az anyák 99%-a elítél és hülyének tart?

Figyelt kérdés
Egyrészt azért, mert külföldön fogok szülni, ahol nem választhatok dokit, így bizalmam nemigen van, másrészt azért, hogy a babának ne legyen szülés közben valami baja, harmadrészt azért mert kezdődő gerincsérvem van, és azt hallottam annak nem tesz jót a normál szülés, negyedrészt azért, mert ha 2 rossz közül kell választani, akkor nekem nem mindegy hogy hol vágnak..., valamint ötödrészt azt hiszem önző vagyok? de félek attól mi lesz a normál szülés következménye a hüvelyemet illetően, mert erről senki nem ír..:(, de korai inkontinenciáról, meg arról, hogy nem lesz többet soha olyan mint régen, arról már olvastam:( Szóval inkább a hasamat cincálják szét! Bocs mindenkitől, akit felháborítottam!
2008. jan. 20. 14:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hülyének nem tartalak,de én szültem császárral és természetesen is. Tudom mi a kettő közti különbség. A felépülés nem mindegy utánna. Júliusra várom a harmadik babámat,és simán szeretném megszülni. Szerintem nem mindegy,hogy hol vágnak és ha lehet inkább ne a hasamat cincálják szét.A hüvelyemmel semmi gond nincs.

Egyébként nekem is kezdődő gerincsérvem van(nővéremet gerincsérvel műtötték és ő májusban szült) egyikünknél sem volt semmi gond emiatt.

Én azt mondom,hogy inkább 10-szer szülök mint még 1 császár.

A te döntésed, de én nagyon jól átgondolnám a helyedbe.

2008. jan. 20. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
39%

Nem háborítasz fel,csak inkább azt nem értem,h miért?Mert amiket érvként soroltál fel azok hülyeségek,apróságok,vagy tényleg a mérhetetlen önzésedből fakadnak csak,és ezért nem téged hanem a gyermekedet sajnálom!Tudod az anya,azért anya,mert a gyermeke az első és nem saját maga.Bár lehet csak az anyai ösztön hiányzik belőled,de akkor meg mindek vállaltál gyereket?

"Nem választhatok dokit":Én magyarhonnban élek,és nem is akartam dokit választani,és valószínűleg nem is fogok.Egy szülész nőgyógyász van,akit ismerek és vakon bízom az ítéletében,nem tudtam megfizetni,akkor nekem mindegy,h ki.

"Babának baja lesz":Mióta ember az ember,azóta szül a nő természetes úton,és nem lett még sok bajunk.Sőőőt,kifejezetten fontos élettani hatása van annak,h a szülőcsatornán és nem a hasfalon keresztül kell kibújnia a kicsinek!

Gerincsérv:Erről nem hallottam,de mi lenne,ha erről konzultálnál egy dokival?Nem csak az alapján ítélnél,amit valaki mondott.

2 rossz????Ezt te sem mondhatod komolyan,h életet adni a gyermekednek rossz.

Önző vagy:no látod ebben igazad van!Édesanyám 3 gyermeket szült,és mind a mai napig aktív nemi életet él(legalábbis a fogamzásgátló szedése erre enged következtetni)3*metszették a gátizmát,és semmi baja nincs.Mert minden helyre fog állni szülés után,ugyanis a szervezeted képes meggyógyítani magát.

2008. jan. 20. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
31%

Szia! A babád egész életére kihat a születése. A programozott császárnál nincs dönmtés ami nagyon fontos. Kell a döntés, hogy "meg akarok születni". A mellre rakás, a köldökzsinór csak pulzálás utáni elvágása

, nem sorolom. Ezek hiányát mind hordozzuk magunkkal. Üdv, egy 37 hetes kismama, aki intimtornázik:)

2008. jan. 20. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítéllek el. ( lehet,hogy én leszek az egyetlen ). Első gyermekemet normális úton szültem, nem részletezem. Hiába tették a hasamra, hiába láttam meg rögtön, nekem maga volt a "pokol". Tény és való utána hamar felépüéltem, de 10 évembe került, hogy újra gyermeket merjek vállalni, és a kezdetektől rettegek, hogy ismét normálisan ?! kellene megszülnöm. A dokim megért, nem ítél el, és én is a császár mellett lobbizok. Beszéltem és találkoztam anyukákkal, mindkét oldalt meghallgattam. Nem lehet más helyett dönteni, mindkét oldalnak van egyenlő arányú ellenzője és támogatója... Keress egy orvost akivel őszintén beszélhetsz, a betegségeidről félelmeidről, vagy egy szülésznőt.
2008. jan. 20. 16:07
 5/7 anonim ***** válasza:
33%
Én sem ítéllek el (bár nem értek Veled egyet) szerintem Neked is ugyanaz a bajod, ami nekem is volt: nem tudok kitől kérdezni úgy, hogy átérezze, engem komolyan foglalkoztat ez a kérdés. A Te esetedben én a kórház titkárságán jelentkeznék a kérdéseimmel és kérnék időpontot ottani orvostól a kérdéseim megválaszolására (ha beszéled a nyelvet). Én hetekig minden éjszaka a neten olvastam minden fellelhető infót, aztán a védőnőm egy kétórás beszélgetéssel elérte, hogy tisztában vagyok azzal, mi is vár rám szüléskor. Az én heppem pl. a gátmetszés elkerülése és erre is kaptam javaslatot. Ha nincs személyes kapcsolatod orvossal, védőnővel, nőrokonnal vagy mindenféle módon szült anyukákkal, kérdezz itt minél többet. Egyébként én tévedést érzek a levegőben: csak nálunk lehet kérni császárt orvosi indok nélkül, tőlünk nyugatabbra nem kérheted, keletebbre meg szintén fizetni kell érte. Babát vársz egyáltalán vagy csak szeretnél? Ha már a szíved alatt lenne, Te sem engednéd, hogy szikével közelítsék meg.
2008. jan. 20. 19:03
 6/7 anonim ***** válasza:
32%
Én nem értem azokat a nőket, akik császárral akarnak szülni. Bár én simán szültem az első babámat, és bár végigvajúdtam én is a 7-8 órát, azt mondhatom, hogy könnyen szültem. 2 órával a szülés után olyan aktív voltam, mintha nem is szültem volna. Viszont van ismerősöm, akit császároztak és még hetek múlva is alig bírt menni. Félted a hüvelyed rugalmasságát? Létezik olyan, hogy intimtorna. Inkontinencia? Minden nő, aki szült már, pelenkával járna? Nem hinném. Én jelenleg 39 hetes vagyok. Eddig úgy volt, hogy császároznak, mert hónapokig faros volt a kicsi, bele voltam betegedve, hogy szét fognak kaszabolni. És igen, én is önző vagyok valamilyen szinten, mert a has (azt hallottam) sokkal később húzódik vissza. Ha egyáltalán visszahúzódik. De hála Istennek befordult a baba és szülhetek sima úton.
2008. jan. 21. 09:57
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

A császározás sokkal rosszabb nem láttál még filmet ahol császároznak? Mekkora a vágás?! Egy ismerösöm december 27-én császárral szült a szüleihez költözött mert még mindig erősödnie kell és nem egy gyenge nő!! Annyit írt hogy nagyon megviselte! Hallottam hogy utána görcsölnek alig birnak menni nem emelhetnek. A hasad plasztikázni kell a nagy heg miatt! Én ha csak lehet a természetes szülés mellett döntök.

2008. jan. 21. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!