A főnököm arra kért, ha megszületik a babám, írjam alá: közös megeggyezéssel legyen vége a munkaviszonyomnak. Ezután én részesülhetek tb ellátásban?
Természetesen fog járni úgy is a táppénz. Mindezt azért kéri a főnököd, hogy amikor majd lejár a gyesed, ne kelljen kifizetnie neked a 3 évre járó szabadságot.
Nekem is megszűnik a munkaviszonyom a szülés napjával!
Ez van..........
Ha nem írod alá, nem rúghat ki. Ellenben valószínűleg akkor fog kirúgni, amikor lejárt a gyes.
Ha aláírod, minden juttatás passzív jogon jár (Tgyás, gyed, gyes, egészségügyi ellátás), csak arra figyelj, hogy a munkaviszonyod valóban csak a szülés után szűnjön meg! A szülés napján még legyen munkaviszonyod, mert csak akkor jár minden.
Ki nem rúghat...szerintem mérlegeld,h mit teszel!
Én sem írnám alá.Akkor ha már ki akar rúgni,rúgjon úgy ki,h kifizeti a szabidat is!
A főnököd nem kérhet ilyet, és Te ne teljesítsd, mert a terhes nőket és fiatal anyákat nem lehet kirúgni.
A felmondási tilalom alapján ugyanis a munkáltató rendes felmondással nem szűntetheti meg munkaviszonyodat, (ezért kéri a közös megegyezést) a terhesség teljes időtartama alatt, a szülést követő három hónap és a szülési szabadság teljes időtartama alatt.
Sziasztok
Az előző válaszokkal teljesen egyetértek, alá ne írd!! Annyit még hozzá tennék, hogy ha aláírod a közös megegyezést - ha jól tudom - a végkielégítéstől is elesel.
Egyetertek az elottem szolokkal,szerintem se ird ala.
Viszont ha jol tudom a vegkielegiteshez bizonyos evig kell,h ott dolgozz ezt nem tudom pontosan mennyi,de szeritnem NE IRD ALA.
ne írd alá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
azt hiszem 3 vagy 5 év után jár a végkielégítés!Ez a főnöködnek nagyon jó húzás lenne, hiszen nem kellene fizetnie utánnad semmit, még táppénzt sem!!!!!!!!!!!!!
GONDOLKOZZ!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!