Van itt olyan kismama, aki Ózdon szült vagy mostanában fog szülni? Szeretnék tapasztalatokat kérni!
Már nekünk is csak egy pár apróságot kell beszerezni. De mindig eszünkbe jut még valami. Most, hogy írtad még nincs szemetes. :)) Ma vettük meg a ruhákat amibe haza hozzuk majd. Meg még jó néhány dolgot (hajkefe, lázmérő, fertőtlenítő folyadék, szivacs a kiskádba...). Mi egy szobába leszünk vele, nem merném külön szobába tenni. De sajnos lehetőségünk sincs rá egyenlőre.
Megkérdezhetem hova valósi vagy? Mi Szennán lakunk.
Te mit hallottál Fábián doktorúrról? Én csak jókat. Remélem igazak is, mert én félek tőle. Tudom, hogy az egyik legjobb szakember, azért is jártam már régebben is hozzá, de valahogy mégis tartok tőle mint embertől.
Szerintem is rendesebb magánrendelésen, de szerinetem azért, mert több időt tud rászánni 1-1 emberre. Az uh. sem olyan mint simma rendelésen. Nekem volt olyan hogy 15 percig tartott. Tök jó volt! Én úgy tervezem, hogy olyan 15-20 ezret adok neki, de csak akkor, ha már jövünk haza. Mindenki azt mondja, hogy hamarabb nem szabad odaadni.
Én magam csináltam a dekorációt a falra. Varrtam polár anyagból mese figurákat. Abból lesz a falvédő, meg fölötte is leszenek kitéve még külön álló figurák. ( Táppénzen voltam végig! Volt rá időm :)) ) Nekünk baba sarkunk lesz.
Én nem viszem be a kórházba a fülbevalót. Nálunk a védőnőnél lehet kérni a belövést, és akkor eljön valaki oda és megcsinálja. Nálatok Putnokon Valika a szoláriumban megcsinálja. Keresztlányomnak is Ő lötte ki a fülét. Tesómék bevitték pár hetesen, észere sem vette. Igaz először annak a fülbevalónak kellett benne lennie amit belelőtt, de aztán kicserélték. Meg én úgy tudom, hogy a kórházban már nem vállalnak ilyet.
Te milyen ruhába hozod haza? Nekem a bababoltba minden áron fehéret akartak adni. De én nem azt vettem, szerintem az olyan régimódi. Annyira nem akartam rószaszínű ruhát sem ( szerintem minden ismerőstől,rokontól olyat fogunk kapni), aztán a végén tiszta rószaszínbe hozom haza. :)))) Szerintem a fehéret nem igazán tudnám kihasználni, meg amit ránk akartak sózni olyan fidres-fodros volt. Remélem nem lesz nagyon hideg amikor jövünk majd haza. Szegényt nem akarom annyira beöltöztetni. Vettünk neki egy kis bodyt, vastag zoknit, egy plüss rugit, meleg sapit, meg vastag bundazsákot. Persze még erre jön majd a kispléd szerintem duplán, hogy ne érjen le a hordozóról. És szegénykém már nem is látszik. De mi max. 15 perc alatt itthon vagyunk.
Szia!Képzeld megszületett a kislányunk. Ma jöhettünk haza. Most már tudok neked friss tapasztalatokat mondani. Hétfőn éjszaka éjfél előtt elfolyt a magzatvíz. Egy félórán belül bent is voltunk a kórházba. Szerencsénkre Pont Fábián doktorúr volt az ügyeletes nőgyógyász. Úgyhogy az első perctől az utolsóig "ott volt". A szülésznők nagyon rendesek voltak. Mivel nekem nem indultak meg a fájások így kb 15 órát vajúdtam és így mind a három műszak szülésznőjéhez volt szerencsém. De mindenki nagyon rendes volt. A többi orvos különdösebben rám se bagózott (Mertus csak flegmán rám nézett!). Reggel félnyolckor infulzióval megindították a fájásokat és onnantól kezdve már a doktorúr is többször bejött hogy miújság van, hogy haladunk. Nagyon rendes volt, ha Ő nincs ott akkor egyedül nem is tudom megszülni a babát. Sokat segített. Együtt nyomtuk ki. Mást a szülésről nem írnék, mert nekem nagyon rossz volt, persze csak addig amíg meg nem láttam a kislányunkat (délután 15:25-kor). Szülés után még kb. 2 órát a szülő szobán voltam. Már ott is odaadták a babát szoptatni. Aztán átvittek a szülészetre. Én végülis vip szobát kértem. Először nem hozták be a babát, hagyták, hogy pihenjünk mind a ketten, aztán éjszaka 3 órakörül behozták és onnantól kezdve ott volt velem, csak fürdetni vitték el. A nővérek is rendesek voltak. Sajnos nekem a mellbimbóm nem úgy állt ahogy kellett volna és így nem tudtam rendesen szoptatni. Jöttek mindig segíteni szoptatni is és segítetek lefejni a tejet is, ha szóltam. A szoba 12 000 Ft-ba kerütl, de megérte, mert volt, hogy a párom este 8-ig is ott volt, és nyugodtabb voltam így hogy csak én voltam ott egyedül.
Mi a főorvosúrnak 20.000 Ft ott adtunk + egy üveg ital (a borítékot beletettem az italos tasakba, úgyhogy látszódjon ha belenéz), a nővéreknek meg a szülésznőknek csináltunk egy nagy ajándék csomagot (kávé, tea, tejszín, édesség, üdítő...stb., kb. 5000 Ft érték) és odaadtuk az egyikőjüknek, aki épp ott volt és megköszöntük a segítségüket. Nem akartam külön kiemelni senkit, mert mindenki segített. Nekem végül is jó tapasztalataim vannak. :)) És teljesen frissek!!! Ha még valamit szeretnél tudni nyugodtan kérdezz!
Edina
Én vittem egy nagy táska cuccot. Nekem egyedül a fürdő papucs volt felesleges. A babának mindenképpen vigyél popsitörlőt. Pelus meg a többi nem kell. Célszerü vinni textil pelenkát is. Én 3 db-ot vittem.(A baba feje alá, meg a melled masszírozásához is nagyon jó.) Én vittem szopis melltartót is meg bele a betétet.
Nem tudom milyen betétet vettél magadnak. Én vizelet tartási problémához kialakított eldobhatós betétes bugyit vittem. Nagyon meg voltam vele elégedve, kényelmes is volt meg nem mozdult el, és a legfontosabb tartotta a hasamat. Igaz én is olyan voltam minta aki be van pelenkázva, de amikor felálltam és hirtelen megindult a vérzés nem történt semmilyen balesett. Még a nővérek is megcsodálták!!! :))
A babának a papírjait a kórház elintézi (taj-kártya, lakcím kártya, anyakönyvi kivonat). Van amit ott megkapsz és van amit postáznak. Nem kell neked szaladgálni érte.
Az nst-s papír megnézésekor én 2000 ft-ot fizettem a dokinak. Semmi mást nem csinált mellette csak néhány papírt aláírt. Hiába a magánrendelésen mindenért fizetni kell. :((
Edina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!