Kismamik! Amikor hazamentek a kórházból, hogy telik az első nap? Mi a napirend?
Napirend???:) oh....:))))
Hát amikor hazamész (majd) a picivel az alábbi lesz kb. Nappal: sírás a cicért (tápiért), büfi, kaki, alvás, sírás a ciciért, büfi, kaki (alternatív, nem mindig van több kaki per nap) Este vagy alvás vagy sírás a ciciért vagy gyomorpanaszok.
Napirend? :)
Ahogy én emlékszek, szoptatás, altatás kézben, alvás, utána ébredés, szoptatás, altatás, közben evés-ivás, alvás, a szoptatások előtt wcre járás, és megint csak szoptatás. :))
Külön élmény volt, ha egy nap egyszer eljutottam zuhanyozni, és az ágyam volt a vágyaim netovábbja.
Mikor mi hazaértünk baba épp aludt. Én jólesően ettem picit majd amire szülés óta vártam, hajatmostam végre.
Utánna befészkeltük magunkat az ágyba picivel s anyu s párom kipakolt s kényeztetett minket. Nagyon sok frissen facsart almalevet ittam a székrekedés elen s végre többet s alaposabban tudtam othon fürdeni. Meg persze aznap este anyuval elmulasztottuk a mellgyulladásom amit a kórházban kaptam s sokat lazított a melegvíz rajta.
Napirend az csak álom! Etetés, fejés, tisztába tétel, próbálni pihenni, de nem megy.
Talán a mosás volt elmaradhatatlan, a sok kórházi cuccot alig vártam, hogy kimossam.
Én örültem, ha bedőltem az ágyba, s valóban a zuhanyzás volt a nap csúcspontja, a hajmosás pedig a hab a tortán.
Jaj nekem is a hajmosás volt a vágyak netovábbja :) meg mivel a kórházban 3 napig nem ettem szinte semmit csak ittam rengeteget -éhes nem voltam- így nagyon éhes lettem. férjem nagymamája főzött tyúkhúslevest (saját tyúk, saját zöldsi és a titkos nagymama szeretet hozzávalóként), rántott pipit rizzsel. Ezektől új erőre kaptam. Fürdés, hajmosás után új embernek éreztem magamat :)
amúgy szopi,büfi,pelenkázás,fejés... az első pár napról ezek az élményeim :) 5és fél hós a kisfiam, de bármikor kezdeném elölről :)
Húú, hát igen. :) Amit a többiek is írtak. Konkrétan 3 hónap egybefüggő szoptatás, alvás, büfi-kaki, sírás, ringatás, alvás.. :) Első naptól. Én hajat mostam a szülés utáni nap a kórházban, mert nem bírtam tovább. Persze hajszárítóm nem volt, úgy néztem ki mint Tina Turner :)
Az első nap ami nálam furcsa volt, hogy mikor hazajöttem, kipakoltuk babánkat, gyönyörködtünk benne, és én FELPORSZÍVÓZTAM a lakást! :)) Anyu azóta is emlegeti, hogy megijedt tőlem akkor.
Az én babám aludt egész nap, 2-3 óránként cicizett 10-15 percet. Nem volt gyomorpanasza, és nem sírt.
A kórházból hazaérve hajmosással kezdtem :)
Alig vártam, hogy hazamenjünk már a kórházból. De aztán otthon azt sem tudtam hol áll a fejem. Akkor jöttem rá, hogy felborult az addigi életem. :)
Egy jó ideig azt sem tudtam hová pakoljak, hová tegyem a baba cuccokat, a saját cuccaimat. Picike a szobánk, alig fértünk el: szopiprána, pelankahegyek, kisruhák...valahogy úgy éreztem soha nem lesz rend.
De aztán rendeződött minden, és az én agyam is átállt arra, hogy anya vagyok. S egy anya mindent megold. :)
Napirend egy jó ideig nem volt...
S igen hajmosás, jaj nekem is nagyon jól esett a kórházi napok után. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!