Tényleg nem kell már 300 napnál frissebb házassági anyakönyvi kivonat a szüléskor?
Tegnap mondta a védőnőm, hogy már régebbi házassági anyakönyvi kivonat is jó a kórházba. Semmi ilyesmi változásról nem hallottam és az interneten sem találtam ilyen infót.
A lányunk várhatóan 2011 januárban fog megszületni. Lehet, hogy 2011-ől lesz érvényben az új szabály?
én 2006ban házasodtam, és 2008-ban és 2010ben mikor a fiaim születtek vittem friss házassági anyakönyvi kivonatot, hogy ne legyen gond az anyakönyvezéssel.
ahol házasodtatok hivatalban ha bemész, ingyen odaadják. ha abban a városban szülsz, ahol házasodtatok- azaz ugyanaz a hivatal fogja anyakönyvezni a babát, aki a házassági anyakönyveteket is kiállította, akkor ez nem kell, mert ők hivatalon belül elintézik.
(én máshol szültem, azért kellett)
Szerintem ez kórházfüggő. Érdeklődj utána annál a kórháznál ahol szülni fogsz.
Én 3 hónapja szültem a Péterfyben, ott az eredetit kérték (ami már 4 éves...).
Úgy tudtam, ez nem kórházfüggő, hanem törvény szabályozza.
Amúgy Bp. 14. kerületben házasodtunk 2006-ban, Bp. 11. kerületben születtet az első lányunk 2008-ban. Ekkor még a 300 napnál nem régebbi kellett oda. Most megint Bp. 11. kerültben fog születni a második lányunk.
Mindenesetre kértem levélben friss kivonatot. Telefonon azt mondták a 14. kerületi Okmányirodában, hogy ingyen van, pár nap alatt ki is küldik.
Azért köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!