Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » "Gátvédelmes" szülésznő?!

"Gátvédelmes" szülésznő?!

Figyelt kérdés

MÁV kórházban fogok szülni. Szerettem volna szülésznőt fogadni, de azt mondta dokim, és az ott dolgozók is, hogy nem lehet. Viszont mindenképpen szeretnék gátvédelmet kérni. De azt olvastam (javítsatok ki nyugodtan ha tévedek :) ), hogy ilyenkor a szülésznő gátmasszázst végez olajjal. Viszont ha nem fogadhatok szülésznőt, és kikapok egy olyan nőt aki nem hajlandó?!..

Akik Máv-osok voltak, vagy ismerősük ott szült, és gátvédelmet kértek, írnának nekem tapasztalatott? :)

Nagyon megköszönöm!

2010. nov. 10. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

Első szülésnél még nem is nagyon szeretik a gátvédelmet mert a legtöbb esetben inkább repednek az anyukák ha nincs metszés és akkor repedhet a végbélnyílás, húgycső vagy a csikló is. Első szülésnél úgyszólván még nincs bejáratva annyira a gát, hogy kibírja. Legalábbis inkább azoknál szokta bírni akik már hetekkel előtte maguknak házilag is puhítják, olajozzák a gátat.

De az, hogy nincs fogadott szülésznőd még nem azt jelenti, hogy nem is fogja figyelembe venni a kéréseidet. Szólj neki, hogy mit szeretnél és majd megbeszélitek. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá akkor ha ő is úgy látja, megteszi.

2010. nov. 10. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Első baba és nem fogadott szülésznő, és azonnal gátvédelmet kezdett.(flór)

Aki bent van veled, kérdezd meg, hogy ő hogyan látja ezt a dolgot, ha nem indokolt akkor nem szeretnél vágást, a doki úgyis maga mellé teszi a kis kütyüit, azon ott az olló ha kellene, kérdezz rá milyen olajat vigyél magaddal.

Ott helyben dől el, ha rengeteg kismama szül éppen, ágytól ágyig rohan lehet gyorsabban túl akar lenni rajtad is, és kihagyja a masszírozást, és vágnak, mert így kicsit gyorsabb a kitolás, kicsi vágásnál pár pillanat(tényleg), és már rohanhat is tovább. Ha nyugi van, akkor meg lehet ráérősen masszírozgat, amíg kell.

Szóval két fájás között ha ráér akkor tudsz pontos infót kérni, vagy ha a kórházban jársz, akkor puhatolózni, ki az aki nem hajlandó.

2010. nov. 10. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen szólj már rögtön ahogy bemész a szülőszobába, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni. Nyilván, ha látják hogy muszáj vágni, akkor fognak.

Nálunk pl úgy volt (Zalaegerszeg), hogy a két ügyeletes szülésznő közül az jött be hozzám, aki profibb a gátvédelemben, és sikerült is (első baba, 3620 g). :) Nem olajjal masszírozott, azt otthon kell csinálni a 34-5-6. héttől. De tény hogy végig ott matatott. Egyetlen fájással tartott hosszabb ideig a szülésem, csak azt kellett kivárni, amíg a feje nekifeszül, ott kellett lassítani.

Szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni, mert tényleg semmi baja nincs utána az embernek, csak egy kicsit zsibbad pár napig, de nem fáj. Szegény szobatársaim alig tudtak ülni...

Hajrá!

2010. nov. 11. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A gátvédelem nem csak arról szól, hogy a szülésznő masszírozza a gátat. Magadnak is el kell kezdened otthon. Ha nem is lesz fogadott szülésznőd, a kórházban azért rákérdezhetsz, hogy milyen olajat használj. Manapság már rengeteg szülésznő a gátvédelem híve, ha szerzel egy telefonszámot és felhívod, rákérdezhetsz. A barátnőm is így volt, nagyon segítőkészek voltak a szülésznők.

[link]

2010. nov. 11. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
En is gatvedelemmel szültem, elsö baba es nagyon gyors volt, 2 ora mindennel együtt, de en mar elkezdtem a gatmasszazst a 34. heten, mert ennek ugymond idö kell!Ha csak a szülöagyon kezdik el az nem sokat er.Van a weledanak spec. olaja, de megteszi az oliva is... a menetet pedig megtalalod a neten.Nekem segitett,nem vagtak 1 pici repedesem lett ami semmi a gatmetszeshez kepest.
2010. nov. 13. 07:37
 6/6 A kérdező kommentje:

huuu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Akkor hát elkezdem itthon a gátmasszázst, és beszerzek olajat :)

Remélem jó szülésznőt fogok ki. Mert ehez ragaszkodom. :)

Mondjuk ki ne akarná megúszni vágás nélkül? :D

2010. nov. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!