Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél volt aki műkörömben...

Szülésnél volt aki műkörömben ment szülni?

Figyelt kérdés

Második terhességem, az elsőnél végig jártam körmöshöz, az elejében hosszabbak voltak, majd rövidre változtattam a hatodik hónaptól, majd szülés előtt le vetettem őket kb a 32-ik héten.

Most szint úgy járok körmöshöz, de halottam olyan sztorikat is ahol nem volt kötelező le venni, nem is érdekelte az orvosokat, hogy van e műkörme.

Azon gondolkoztam, hogy most én sem fogom le szedetni.

Júniusban fogok szülni, szerintetek jó ötlet?

Vagy van valakinek tapasztalata ebben?

tegnap 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Én azért venném le, mert ha bármi probléma van, az ujjadra teszik a pulzusmérőt (nem vagyok benne biztos hogy így hívják), illetve a körmöd színéből is meg tudják állapítani ha baj van. Plusz nem biztos, hogy kényelmes lesz műkörmökkel ellátni egy újszülöttet, és 4 hetente biztos nem fogsz tudni elszakadni tőle az elején, hogy elmenj körmöshöz
ma 00:41
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Távoli ismerős anyukánál komplikáció lépett fel szülésnél, kék fény is kellett a babának, át is vitték egy másik kórházba, és állítólag anyuka hiába ment látogatni, nem foghatta meg, mert géllakja volt.

Fogalmam sincs, hogy ez miért lehetett, az indok nem derült ki, csak egy rokonától hallottam a sztorit, de totál ledöbbentem.

Mindenesetre ezek után én nem kockáztatnék, nehogy bekefussak valami idióta szabályozásba vagy kórházi protokollba.

Ja, és az sem utolsó szempont, hogy szülés után, egy pár hetes (esetleg napos, ha pont úgy jön ki) baba mellől tuti nem rohangálnék körmöshöz...

A baba ellátásánál is okozhat sérülést, ha pedig olyan kis rövid, hogy garantáltan nincs útban, akkor szerintem felesleges, max. lehet szülésig lakkozni, én is a kórházban mostam le a lakkomat (idő előtti burokrepedés miatt több, mint 3 héttel a kiírt dátum előtt kerültem kórházba).

ma 02:23
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Szia

Körmös és császáros vagyok így körbejártam a témát.

Már igazából senkit nem érdekel a körmöd. Annyi kérése vikr az orvosnak ha lehet ne sötét szín legyen rajta. Szóval ha te úgy érzed hogy erre szükséged van akkor hajrá. Inkább egy köröm legyen rajta mint egy elvékonyodott,érzékeny/fájó,töredezett(karistoló) saját köröm.

Én sokkal nagyobb sérüléseket okozok saját körömmel mint egy műkörömmel.

ma 05:15
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Én is császárra készültem, átlátszó réteget tett a körmösöm, így nem volt sérülékeny stb, nem volt feltűnő a lenövés sem.
ma 06:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én természetesen szültem, senkit nem zavart a körmöm, annyi hogy világosabb színnel volt megcsinálva, meg eleinte rövidek voltak, hogy ne karmoljam meg a picurt
ma 07:32
 6/7 anonim ***** válasza:

2021ben ahogy léptem a szülőszobára, az volt az első, a kezeimet nézték.

Akkor beszélgettem a szülésznővel erről, 8 körmödön lehet, de 1-1 körmöt le kell szedni. Nekem ezt mondták.

Ha műszert kell rá tenni, vagy ha kékül, akkor fontos.

Barátnőm természetes szülésnek indult, császár majd intenzív lett belőle.

Neki ott a műtét elött bajlódtak még, hogy szedjék le.

ma 07:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Körmös vagyok, szintén császáros, terhesen műtöttek is. Végig volt körmöm, a szülés előtt már csak egy nude erősítés. Itt pécsen senki nem szólt érte.

Amikor 15 hetesen műtöttek, 3 koraszülős szobatársam volt, kettőnek volt rövid műkörme, nem szóltak be nekik, nem kellett leszedniük. Máshol meg nem érhetnek a babához műkörömmel.

A műtőben senki nem nézi a körmöd, a műszerek hamarabb jeleznek, mint ahogy a körmöd elszíneződne, a pulzoximétert pedig a hosszú köröm akadályozza, de fel lehet tenni máshova is, nem csak a kézre.

A karmolásról annyit, hogy bármilyen anyaggal fedjük a körmöt, az vastagabb lesz, és kevésbé okoz sérülést. A természetes köröm sérülékeny, beszakad, éles, sokkal nagyobbat lehet vele karmolni.

A kismama vendégeim többnyire meg szokták tartani a körmüket, én a terhesség végén javasolni szoktam, hogy egyszerűbb, rövidebb legyen, mert egyrészt kényelmetlen ülni, másrészt ha úgy alakul, hogy nem tudnak eljönni, ne legyen probléma. Szoktam adni nekik egy körömreszelőt, hogy ha szükséges, a hosszból reszelhessenek.

Van, aki szülés után nem jön egy darabig, van, aki nem hagy ki időpontot, csak a szülés után egyszerűbb körmöt kér, addig apa/nagymama van a picivel, jó időben addig kint sétálnak a környéken.

Esetleg a helyi kismamás csoportban érdeklődj, mi a szokás a kórházban, ahol szülsz, aztán alkalmazkodj ahhoz.

ma 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!