Elméletileg 41+5 napos várandós anyuka vagyok! Kinek higyjek, most mikor fogok szülni, kitől kérjek segítséget?
Szia!
Kb. 5 szülési kalkulátorba írtam be az adataidat, ezek szerint már 2008. dec. 27-én meg kellett volna szülnöd.
Nem emlékszel, hogy mikor "készült"?
Szia!
Nem semmi, ilyet még nem is hallottam! Gondolom aggódsz, hogy most mi van ilyenkor, kinek higgyél. Utána néztem egy-két dolognak és összehasonlításképpen belinkelek egy blogot. Itt pontos adatok vannak a méretekről, ez a legjobb amit találtam. Szerintem bármikor megszülethet a babád és amilyen infokat összeszedtem, aszerint a méretek alapján a 39-40 hétben járhatsz.
Nagyon nehéz lehet így, hogy mindig más doki vizsgált. Szerintem be kellene menned a kórházba, ahol szülni fogsz és ha úgy gondolják, hogy túl vagy hordva, akkor végezni fognak különböző vizsgálatokat, hogy megnézzék a baba oxigén-ellátottságát stb...
Egyébként úgy mondják, hogy a kiírt előtt és utáni két hét belefér. De a babát mindenképp meg kellene nézni, jó-e az ellátottsága.
Szia. Én a helyedben felkeresném a szülészetet,mert hiába a méretek az utolsó menstruáció a meghatározott tényező miszerint már a 41+5 napos a terhességed.Előzőekben valaki irta a december 27.Szerintem is arra az időpontra voltál kiirva.Én április 09-én menstruáltam utoljára és most 16-ra vagyok kiirva ebből számoltam vissza a tied.
Hihetetlen hogy össze vissza beszélnek az orvosok!!!
A sajátod és a baba érdekében nézesd meg magad.
Kiváncsia várom a fejleményeket, majd légyszi ird meg hogy mi történt!
Abban igazad van, hogy inkább korábban szülessen mint később és nehogy baj legyen. Iszonyat nehéz helyzetben vagy. De tartom magam a kórházi kivizsgáláshoz, szerintem még mindig ez lenne a legjobb. Ott meg tudják nézni, hogy jól van-e a picúr és most ez a legfontosabb. Ha jól van, akkor lehet, hogy befektetnek és várnak. Ha pedig olyan dokit fogsz ki aki nem vár, akkor sem lehet baj ha szülésindítás lesz, mert ha kisebb is a baba, max. 2 héttel lehet kisebb. Nem lesz koraszülött.
De menj be a kórházba, kérj egy kivizsgálást. Lehet, hogy tényleg be is fektetnek. De inkább ott biztonságban, mint otthon a net előtt bizonytalanságban.
Nekem a dokim azt mondta, 18. hétig változtat a szülés időpontját illetően, mert addig egyformán nőnek a babák, utánna már mindenkinek eltérő méreteket mutat az ultrahang,nem az a mérvadó a szülés időpontját illetően.
Pl. van akinek 36 hetesen 2500grammos a babája, de van akinek 3000grammos. Na most a 3000grammos baba szülési időpontját nem hozzák előrébb azért mert már nagyobb a kelleténél!!!
A te babád a méretei alapján nem lesz egy óriás baba, de nagyon sok ilyen van, emiatt nem is kell aggódni, ultrahangon lehet hogy 1-2 miliméterrel arréb kattint a doki, s már más méret jön ki neki.
Szerintem inkább halgass a többségre ha mindenki azt mondta eddig minden ok, s idelye szülni, ez az egy doktornó ne tévesszen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!