Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi tesz ellene az, akinek még...

Mi tesz ellene az, akinek még szülés után több hónappal (! ) is olyan nagy a hasa, mintha terhes lenne?

Figyelt kérdés
Én már összesen 8,5 hónapja szültem, de még mindig ezzel kínlódok. Drasztikus fogyásba nem tudok kezdeni, mert még rendszeresen szoptatom a kisfiamat. A hasizom gyakorlatok biztos jók lennének, csak egy örökmozgó és eleven 8,5 hónapos kisgyerek mellett most nem tudom rászánni az időt. Egyébként teljesen normál alakom lenne, csak a hasam maradt meg. Ti mit csináltok?
2009. jan. 9. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
nekem egyből visszamenet, már úgy jöttem ki, de ha hasadon alakítani akasz akkor hasizom ezerrel...s kevés szénhidrát
2009. jan. 9. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hordj haskötőt.
2009. jan. 9. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Épp az imént volt egy ilyen kérdés. Szerintem ne hordj haskötőt, mert nem fog a bőröd tudni időben visszahúzódni. Hasizmozz sokat. Nekem is nagy a hasam. Hasizmozni tudsz akkor is mikor már lefeküdt a babád aludni, nem kell sokat egyszerre, fokozatosan emeld a mennyiséget, hogy ne legyen izomlázad, mert az kihat a tejcire is. Drasztikus fogyást még akkor se csinálj, ha már nem szoptatsz, mert ahogy az előbb is említettem, nem lesz ideje a bőrödnek regenerálódni és lógni fog a hasadon.
2009. jan. 9. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem attól függ, hogy milyen a hasad: ha a hasizmodon van rajta egy vastagabb zsír- és kinyúlt bőrréteg (az enyém ilyen, mivel előtte rengeteget sportoltam, és a terhesség alatt rengeteget híztam), akkor a hasizmozás önmagában nem fog változtatni sokat. Ebben az esetben csak a megfelelő étrend (finomított szénhidrátok kiiktatása, sok fehérje) segít, és valami olyan mozgás, ami kicsit emeli csak a pulzusszámot, de hosszú ideig terheli a szervezeted egészét. Ez nem ilyen tudományosan úszást, kocogást jelent. Ha nem tudod a hájréteget megfogni a hasadon, az azt jelenti, hogy a méhed nem húzódott még vissza rendesen, de azt kétlem, mivel ahhoz túl rég szültél, ráadásul szoptatsz.

Én úgy oldom meg, hogy ha este 7 körül elalszik a gyerek (5 hónapos), gyorsan elvágtatok egy közeli uszodába 1 órát úszkálni, hetente kétszer. Tavasztól pedig kocogni is szeretnék, szintén este legalább egy napot. Így az esti (10 órás szoptatásra) már rég otthon vagyok, addig a férjem van vele: fürdeti, játszanak, elaltatja. Persze tudom, ehhez az kell, hogy legyen, aki vigyáz a gyerekre, és nem kevés elszántság, mert az ember folyamatosan érez egyfajta alapfáradságot. De ha a felügyeletet meg tudod oldani, csak elkezdeni nehéz, egy-másfél óra mozgás teljesen kikapcsolja és pihenteti az embert. Sok sikert!

2009. jan. 9. 16:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket! Igen, ahogy írta az utolsó válaszoló, nekem is a hasizmom feletti hájról van szó, illetve maga a hasizmom is legyengült, ki van nyúlva. (A méhem már elég régen visszahúzódott :)) Rövidtávon én is a hasizom gyakorlatokban gondolkodom, hosszútávon pedig a kocogásban, úszásban. A kocogást és az úszást a háj ledolgozására a jó idő kezdetétől gondolom, mert mindig nagyon könnyen megfázom. A hasizmot már elkezdtem, hogy az izmokat visszaerősítsem, csak vannak napok, amikor egyszerűen nincs időm a kisfiamtól és a teendőktől.
2009. jan. 10. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!