Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kettős állampolgár - szülés...

Kettős állampolgár - szülés államiba vs magánba?

Figyelt kérdés

Romániai vagyok , szeretnék majd Magyarországon szülni , csak sok mindent nem értek:

1. Gondolom romániaiként valamilyen módon fizetnem kell majd az állami kórházba Magyarba , hisz Romániában élek.

Ezt nem tudom jól gondolom-e . De ha igen , akkor meg inkább megérné magán kórházban szülni Magyarba. Igaz?

ma 09:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
9 nem számlathat. Nem magán.
ma 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
73%
Tervezetten akarsz itt szülni, vagy csak besétálni, ha beindult a szülés? Nem mindegy.
ma 13:17
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget ! Kellemes ünnepeket kívánok nektek!😊
ma 13:18
 14/17 A kérdező kommentje:

“Elleni” …”a pénzeden”😂

Szentséges ég , hallod magad?

Nem értem honnan szedsz ki ennyi badarságot magadból xd

Azért én neked is SZERETETBEN ,NYUGALOMBAN gazdag Karácsonyt kívánok!🎄❤️

Ne idegeskedj😊🫣❤️

ma 13:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Tervezetten szeretnék szülni ,természetesen.

Még csak pár hetes vagyok kedves válaszoló, csak melankólikus személyiségemnek hála ,mindenről is mindent akarok tudni /kielemezni/tervezni, csak ezt a dolgot nem értettem amiről a kérdésem is szól . 😇

Eddig úgy gondolom a válaszaitok alapján ,hogy a magánklinika vagy a fogadott szülésznő között lesz majd a döntés. Az utóbbiról mi a véleményetek?

ma 13:42
 16/17 A kérdező kommentje:
Még elég keveset tudok a szülés témáról. Amiért elnézéseteket is szeretném kérni , ha esetleg furcsa kérdést teszek fel.
ma 13:43
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon jelenleg állami kórházakban nincs lehetőség sem orvost, sem szülésznőt választani. Néhány kórház ezen probléma megoldására kft-t alapított és azon keresztül ki lehet fizetni egy vagyont azért, hogy erre mégis lehetőség legyen.

Tb. alapon tervezetten csak akkor szülhetsz itt, ha rendezett a tb-d, vagy ha 2 perces fájásokkal besétálsz szülni eu kártyával, akkor nyilván nem fognak elhajtani azért, hogy az út szélén szülj meg és utána ugyanoda visszakerüljetek babástól.

Ha orvost szeretnél választani és/vagy szülésznőt, ahhoz magánklinikát kell választanod, ami mostmár tényleg olyan 1,5 milliót nyaldos már. (Én nyár végén még megúsztam 1 millióból.)

A rendezett tb mellett lakcím is kell, hiszen elvileg szabad kórház választás sincs, oda kell menned, ahova lakcím szerint tartozol. Ez alól azért pár kórház felment, de ez nagyon egyéni.

ma 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!