Második gyermekemet várom. Rettegek a szüléstől. Ezt tudatosan hogyan lehet leküzdeni?
Az első szülésem végtelenül hosszú volt, igazi traumatikus szülés.
A második szülésre szeretnék valahogy tudatosabban készülni. Jó tippek? Tapasztalatok?
Mennyiben más a második az elsőtől?
Persze tudom embere válogatja,de valóban rövidebb?
Köszönöm!
Elsővel, másodikkal is 17 órát vajúdtam.
A másodiknál viszont nem volt komplikáció, ügyeletben szültem, de simán ment minden és nagyon gyorsan regenerálódtam.
A harmadiknál ez nem mondható el, ott indítottak, 7 óra volt így, de voltak gondok.
Én most a negyediket várom, nekem se sikerült leküzdenem a félelmem, úgy, hogy 5 hét van hátra.
Én is a másodikat várom. Nekem elsőt indították, de ballon és oxi ellenére sem tágultam. Este 5kor már mondták, hogy császár lesz, de nem volt szabad műtő így hajnalban fél2kor császároztak meg.
Nekem a felesleges vajúdás okozott traumát. Most a másodikkal féltem nagyon, de ahogy haladok előrébb a terhességben egyre bátrabb vagyok és mondom azt magamban, hogy meg tudom csinálni. Szeretném megpróbálni természetesen, mert ha nem örökre bennem maradna a mi lett volna ha érzés. Amúgy nekem a császár nagyon jó élmény volt. Nagyon hamar felépültem, sebem sem fájt, semmi bajom nem volt. 18 hós lesz a fiam mikor születik a tesó, így gondolom a császár is nehezebb lenne, hogy nem tudok emelni.
Nekem nagyon rendes volt a dokim, mondta ha szeretném ír papírt, hogy a császárt ajánlja. De szerintem nem fogom kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!