Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második gyermekemet várom....

Második gyermekemet várom. Rettegek a szüléstől. Ezt tudatosan hogyan lehet leküzdeni?

Figyelt kérdés

Az első szülésem végtelenül hosszú volt, igazi traumatikus szülés.

A második szülésre szeretnék valahogy tudatosabban készülni. Jó tippek? Tapasztalatok?

Mennyiben más a második az elsőtől?

Persze tudom embere válogatja,de valóban rövidebb?

Köszönöm!

okt. 30. 08:37
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Nekem gyorsabb volt, de mivel indítás volt, így nem tudom, hogy csak azért, vagy amúgy is az lett volna. Az elsővel 34 órát vajúdtam, a másodikkal csak 4,5-et.
okt. 30. 08:59
 2/6 anonim ***** válasza:
80%

Elsővel, másodikkal is 17 órát vajúdtam.

A másodiknál viszont nem volt komplikáció, ügyeletben szültem, de simán ment minden és nagyon gyorsan regenerálódtam.

A harmadiknál ez nem mondható el, ott indítottak, 7 óra volt így, de voltak gondok.

Én most a negyediket várom, nekem se sikerült leküzdenem a félelmem, úgy, hogy 5 hét van hátra.

okt. 30. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Én úgy adok tanácsot, hogy még csak egy gyerekem van, és nekem is traumatikus volt a szülés (sürgősségi csaszar), de szeretnék majd még egy gyereket. :) bennem is van félelem az újabb szulestol (egészen pontosan, hogy megint császár lesz, mert én a vajudast jobban viseltem előtte), de már most azt tudatositom magamban, hogy maga a szülés, akármilyen szr, max 1-2 nap az életemből, és utána, még ha a felépülés nehéz is, napról napra könnyebb lesz. Én a következő szulesemnel szerintem végig a már meglévő gyerekemre fogok gondolni, nagyon erősen erre fogok koncentrálni. Neked is ezt tudom tanácsolni, mert szerintem az a végtelen szeretet, amit érzünk a gyermekeink iránt, mindennél erősebb. Az idő mindent megszepit. 1 éves a fiam, a császár, és az utána való kb 1 hónap a fájdalmak miatt pokoli volt. Az első pár hónapban nagyon komolyan mondtam, hogy soha többet. Most meg már azt mondom, hogy totálisan megérte minden szenvedés, és ha ennyire boldoggá tesz majd a második gyerekem is - márpedig így lesz -, akkor az is kvara meg fogja érni, és emiatt a tudat miatt sokkal bátrabban megyek már majd oda:)) minden jót, hamarosan túl leszel rajta!❤️❤️
okt. 30. 12:12
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Két indított szülésem volt (a második gyorsabban lement), az első traumatizált engem is. Én úgy készültem, hogy eldöntöttem, hogy magánba megyek és olyan szülésznőt fogadok, aki tud ezzel mit kezdeni... Plusz amikor félidő tájt borzasztóan elkezdtem pánikolni, akkor felkerestem egy perinatális tanácsadót, hogy segítsen feldolgozni az első szülésélményt. Addig a pontig azt hittem egyébként, hogy feldolgoztam, de igazából csak besöpörtem valahova. Vele átbeszéltük az egész élményt, hogy mi volt az, ami traumatizált, stb. Ő reagált mindenre, hogy ezt valóban lehetett volna máshogy, vagy éppen megvilágította mások szemszögből, hogy bár nekem az ott akkor nem volt jó, de valójában akkor ott az lehetett ránk nézve a legjobb döntés, ilyesmik. Kb. egy hétig nagyon sokat gondolkoztam ezen a beszélgetésen és valahogy teljesen átalakította a fejemben a dolgokat. Nagyon jót tett. Utána ahogy körvonalazódni látszott, hogy ebből megint indítás lesz, megint bekapcsolt a pánik, de ezt már abszolút tudta kezelni a szülésznőnk, így iszonyat nyugis lélekkel, elfogadóan mentem szülni. Mivel bíztam a szülésznőben, tudtam hova megyek, mi fog rám várni, végig odafigyelt ránk, kommunikált velünk, teljesen más megélés volt.
okt. 30. 12:51
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Én is a másodikat várom. Nekem elsőt indították, de ballon és oxi ellenére sem tágultam. Este 5kor már mondták, hogy császár lesz, de nem volt szabad műtő így hajnalban fél2kor császároztak meg.

Nekem a felesleges vajúdás okozott traumát. Most a másodikkal féltem nagyon, de ahogy haladok előrébb a terhességben egyre bátrabb vagyok és mondom azt magamban, hogy meg tudom csinálni. Szeretném megpróbálni természetesen, mert ha nem örökre bennem maradna a mi lett volna ha érzés. Amúgy nekem a császár nagyon jó élmény volt. Nagyon hamar felépültem, sebem sem fájt, semmi bajom nem volt. 18 hós lesz a fiam mikor születik a tesó, így gondolom a császár is nehezebb lenne, hogy nem tudok emelni.

Nekem nagyon rendes volt a dokim, mondta ha szeretném ír papírt, hogy a császárt ajánlja. De szerintem nem fogom kérni.

okt. 30. 18:36
 6/6 anonim ***** válasza:
79%
Az elsővel 20 órát vajúdtam. Mire megszületett én is elfáradtam és a baba is, ő PIC-re is került. Hasba könyöklés, oxitocin, kézzel tágítás és társai voltak. Ettől függetlenül azt mondtam, hogy simán bevállalok egy másodikat. Ma 2 hetes a második babánk. Reggel 8-10 perces fájásokkal voltam nst-n, 2 ujjnyira nyitva voltam ezért az előzmények miatt már nem engedtek haza. 11-kor felkerültem szülőszobára és 13 órára meg is született a baba. Iszonyat fájdalmas 30-40 percet éltem meg, de sokkal jobb volt mint az előzőnél tizen órán keresztül szenvedni. Közel sem biztos, hogy a második is traumatikus lesz mint az első. Én is féltem és most igyekeztem eltervezni, hogy mit hogyan fogok csinálni, de az élet nem így gondolta.
okt. 30. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!