Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Veszélyeztetett terhesnek...

Veszélyeztetett terhesnek mikor indítják be a szülést legkésőbb? Neki is megvárják a 42. hetet vagy kiirt nap utan pár nappal már kötelező az indítás? Ez hogy működik?

Figyelt kérdés
okt. 27. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, hogy Mi az indok. Nálam magas vérnyomás miatt 38+5 volt indítás. A GDM-eseket is kb 1 héttel előbb indítják.
okt. 27. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy miért veszélyeztetett...

En egy vetélési előzmény miatt is veszélyeztetett voltam illetve a másodiknál mélyen fekvő lepény miatt is.

Ennek ellenére egyiknél sem indítottak elöbb.

Barátnőm is veszélyeztetett volt, gdm miatt. Neki 41+2ig vártak volna, 41+1en indult be magától

okt. 27. 10:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Ahogy leírták+függ a kórházi protokolltól is. Nálunk elméletileg 41+0-nál indítanak, ha nem indul be, gyakorlatban, meg kb.mindenkit előbb. Én is veszélyeztetett voltam, de GDM-re hivatkozva akartak indítani, mert protokoll szerint ott 39hetesen szoktak. Végül menstruáció szerint 40+2-re írták ki(valójában 39+5voltam).
okt. 27. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem mindegy miért veszélyeztetett terhes valaki. Nekem a méhlepény a méhszájon tapadt meg. 37. betöltött héten program császár volt. Egyik barátnőmnek magas vérnyomasa volt és 39 héten volt indítás. Másiknak az epesav magas volt neki 38 héten indították. Kórháza válogatja a protokollt, hogy egyes okok miatt mikor inditanak vagy császároznak.
okt. 27. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Nálam ugyanúgy megvárták a 41+0 napot.

De én "csak" véralvadási probléma miatt voltam veszélyeztetett.

okt. 27. 10:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Átlagosnál kevesebb a magzatvíz, most töltöm 39. hetet. Hetente nézik a baba áramlásait és hogy csökkent e a víz mennyisége. Csak utána olvastam és sok kockázattal járhat ha valakinek kevesebb a magzatvize és úgy van bent a baba amitől kicsit félek. Nemtudom meddig kéne várni és mi van ha egy nap hirtelen csökken valamiért a víz de csak rá 1 hétre megyek ultrahangra de az alatt a pár nap alatt történik a babával is valami mert kevés magzatvízbe van? Lehet csak túlgondolom de aggódok és remélem minden rendben lesz, múltkor nem volt az orvosom és aki helyettesítette képes lett volna haza küldeni kevés vízzel pedig nem is értettem ezt az egészet ha van beutalóm, időpontom és ő helyettesíti az orvosomat miért küld haza? Ráadásul úgy hogy megmondta az orvosom nem ér rá 2 hetente nézni a vizet, minden héten kell tehát undorító a magyar ellátás nem véletlenül aggódok. Nyilván múltkor sem mentem haza de kellet kérnem tök máshol tök feleslegesen egy sürgős beutalót még aznapra kész vicc volt az egész és, hogy egy 38 hetes kismamát kevés magzatvízzel hazaküldtek volna úgy, hogy meg sem nézik ráadásul időponttal, beutalóval. Magzatvizem nem szivárog egy másik kórházban azt mondták de tök véletlenül ott is 3 héttel kisebbnek lemérték a babámat úgy hogy korának megfelelő méretű, még szerencse, hogy egy másik orvos is rá nézett, ekkor a nő csak annyit mondott aki kisebbnek mérte “jajj akkor én voltam a béna” de mi van ha más orvos rá sem néz? Ekkor még csak a 34. hétben voltam nem lett volna jó ha véletlenül emiatt kell beindítani korábban a szülést. Szóval röviden igen csak aggódok így ezek után, hogy ne történjen semmi baj de köszönöm a válaszaitokat!
okt. 27. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdés. Amikor engem kiírtak indításra, akkor volt egy lány, aki szintén akkor kapott időpontot, egy nappal későbbre, mint én. Ő kevés magzatvíz miatt. Nekem is feltűnt, hogy milyen érdekes, ahhoz képest, hogy mindannyian halálos veszélyben vagyunk a gyerekeinkkel együtt, indításig már senkinek nem kell semmi vizsgálat, azt tudják, hogy addig nem történhet semmi🤔 (Neki még 5 nap volt addig.) Végül bejött másnapi indításra aznap, amikor én szültem és villámszüléssel megszülte aznap. Nem volt komplikáció.

Egyébként egyszer nekem is az volt a papíromon, hogy átlagosnál kevesebb magzatvíz, de az égvilágon senki egy szót se szólt róla, semmi plusz vizsgálat. Otthon vettem észre.

okt. 27. 11:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos kb 28. héttől azt hiszem kevesebb, több orvos is megnézte és mindegyik ugyan azt mondta, 2 hetente jártam is kontrollra. Egy helyen mondták, hogy a magzatvíz mennyisége normális, ahol 3 héttel kisebbnek lett lemérve a babám véletlenül.
okt. 27. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!