Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Program császárok lesz....

Program császárok lesz. Valaki elmondaná mire számítsak ? Mikor mit fogok és nem fogok érezni ? Mikor fog nagyon fájni és mikor enyhül kb ? Mi segíthet a műtét után, mit pakoljak?

Figyelt kérdés

szept. 25. 13:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem program császárom volt, de én mindent oda adtam volna egy magas derekú bugyiért :D az első felállás inkább kellemetlen ahogy a gravitáció teszi a dolgát a többi fájdalmas.
szept. 25. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasleszorító nekem sokat segített, mielőtt felkeltem az ágyból, mindig feltettem. Vigyél magaddal fájdalomcsillapítót, a kórházban egy két nővér úgy adott, mintha a sajátját kellene odaadni.

Fájni fog minden, az ágyban oldalra fordulás, felülés, felállás stb. De ennek ellenére mozogj, sétálj, gyorsabban gyógyulsz!

szept. 25. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Nekem alig fájt, 6 óra után kellett felkelni zuhanyozni, simán ment, előtte persze a legtöbben riogattak, ezért azt hittem szörnyen fog fájni.
szept. 25. 14:23
 4/12 anonim ***** válasza:
A sebem csak 2napig fájt, viszont az epiduráltól a fejem 2 hétig.
szept. 25. 14:36
 5/12 anonim ***** válasza:

Hasleszorító bugyi nagyon kell utána.

Nekem egyre jobban fájt minden nappal sokáig. Felállás, leülés a legjobban, de eleinte állni sem tudtam sokáig. Sokáig nem tudtam csak ülő pózban aludni.

szept. 25. 14:58
 6/12 anonim ***** válasza:

A protokoll lehet eltérő nálam az volt, hogy előtte nap este után nem ehettem és ihattam. Már kórházban voltam, így nekem úgy szóltak a szobába be, hogy mehetek a szülészetre várnak. Ott megmutatták ahol majd előkészítenek. Az orvos megnézett előtte ultrahanggal. Méhszájon volt a lepény ezért volt császár. Bekötöttek imfúziót (azt vagy 10-12-t kaptam még a műtét után is), majd meg kellett inni a savlakötőt. Utána megborotváltak a vágás leendő helyén. Az anesztes bejött elmondta mi lesz hogy lesz megnyugtatott stb. Meztelenre kellett vetkőzni egy nagy lepedőbe csavartak, hogy ne fázzak meg. Jött a műtősfiú bekísért a műtőbe. Fel kellett ülni az asztalra a takarót előtte elvették. Mint egy macska homorítani kellett beadták a lidokaint majd a rendes cuccot a gerincbe. Már elfeküdni nem tudtam hatott. Azt éreztem, mintha forróság kúszna fel a lábaimon. Segítettek lefektettek, majd eltakarták elöttem a dolgokat, megkaptam a katétert bekenték a hasam meg mindent altájon jódos oldattal. Kaptam még egy szúrást, hátha kell vér, így két helyen volt branül a karomban. Megérintettek megpiszkáltak bögdöstek többször pár perc megszakításokkal, hogy érzem-e. Nem éreztem. Amikor elkezdték nem éreztem semmit és kb 10 perc múlva kinn volt a baba. A fejemhez tartották kicsit majd vitték apához. Ekkor valami történt, mert elkezdtem szédülni és elájultam pedig beszéltek hozzám, meg előtte hallottam ahogy csipog valami. Az anasztes hangjára tértem magamhoz oxigént kaptam plusz még valami gyógyszert. Azt mondták leesett a vérnyomásom, sok vért veszítettem. Még kb egy órát voltunk benn nem fájz, csak éreztem ahogy matatnak meg rángatnak, de fájdalom semmi. A méhlepény belenőtt a méhfalba a méhem mentették meg. De ne ijedj meg ilyen ritkán van a legtöbb esetben az egész dolog hamar megvan.

Mikor vége volt kitoltak az őrzőbe a férjem meg a baba bejöhettek. Kb 8 órát voltam itt. Kaptam vért, infúziót. Sokszor bejöttek, rám néztek, megnézték mennyire vérzek stb.

Nagyon nagyon fáztam, így vigyél plusz takarót, mert kelleni fog.

Utána kaptam egy levest meg tudom-e enni benn marad-e. Sikerült így megmosdattak majd segitettek felöltözni és fel kellett állni. Másodszorra sikerült borzalmasan voltam. Valakinek ez sem kottyan meg szóval ezt nem tudni előre.

Pelenkát és szülés utáni betétet is vettem nekem pelenka kellett nagyon véreztem. Ez is változó mindenkinél más.

Volt gyógytornász megmutatta hogy álljak fel, keljek fel egyedül, de attól még nagyon fájt. Kb egy hónapig minden felkelésnél összeszorítottam a fogam, hogy ne bőgjem el magam. A séta viszont már első nap ment. Nem könnyen, de ment. Sétálni kell sokat, ha fáj is segít a gyógyulásban. Hegmasszás szintén sokat segít.

Nem bírtam felvenni pizsit, így hálóinget kellett behozatnom a férjemmel. Egy volt nálam, hátha kell de ugye az kevés volt.

Utána nekem annyira érzékeny volt a heg, hogy a kismama nadrágokat hordtam kb 2 hónapig. Ez is más van aki felveszi amit előtte hordott nem zavarja.

Nagyon vizesedtem utána, így készülj B tervvel. Papucsban kellett hazamennem télen, mert nem ment a lábamra semmi korábbi cipőm. Az is a férjem 45-ös papucsa volt a 39-es lábamra.

szept. 25. 19:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Sürgősségi császárom volt. Az első dolog a katéter volt, na az nem esett jól, alapból már elérzéstelemítve teszik fel, de nagyon kapkodtak már velem. Aztán kaptam egy helyi érzéstelenítőt a hátamba, majd egy nyomást éreztem, ahogy beadták a gerincérzéstelenítőt. Aztán elkzdtek ilyen vizes vattapamacsokkal matatni rajtam, hogy érzem-e. Makd kis mozgatás, matatás, nyomkodás és már sírt is a babám..🙂
szept. 25. 19:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Ajánlom a császárvonal appot,abban vannak videók hogy hogyan ülj fel,miképp masszírozd a heged amikor már leesik a varr stb és mindenről írnak amiről tudnod kell.
szept. 25. 21:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Igazán hálás vagyok a válaszaitokért !
szept. 25. 21:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Mindent leirtak mar elottem.

6 hete volt csaszarom, mar teljesen jol vagyok. En azt javaslom, amint lehet, kelj ki az agybol, es setalj par kort. Pokoli erzes, de tenyleg segit a regeneralodasban.

Engem vasarnap kora delutan csaszaroztak, szerda kora delutan mar haza is engedtek, es mar kedden jobban ereztem magam.

Egyvalamit furcsallok, hogy mindenki azt irja, csaszar utan 6-8 oraval felallitottak. Engem csak masnap hajnali fel 5kor. Lehet korhaza valogatja?

szept. 26. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!