Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Régen, amikor az Anyák még...

Régen, amikor az Anyák még otthon szültek, a 20. századig, akkor a babának a bátyjai és nővérei is látták, hogy hogy születik meg?

Figyelt kérdés
júl. 10. 22:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában egy külön szobában szültek a nők a bába volt velük. Gondolj bele milyen kellemes lenne szülni ha még X gyerek ott üvöltene a füledbe hogy ő épp éhes szomjas stb.
júl. 10. 22:12
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Férfit/fiút nem engedtek be oda, nem is akart volna jelen lenni. Ez tabu volt. A szülésnél az lehetett ott, aki segített. Mint bába pl.

Ez nem az a történet volt, mikor most az anyuka egy felfújható medencében, a fél család körében szül. (Videón láttam ilyet. Minden vér, a már meglévő gyerekek a medence körül.)

júl. 10. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, a lánygyerekek esetében ez nem volt ritka.
júl. 10. 23:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahol egyetlen szoba volt, ott természetesen látták. Pláne, ha télen született a baba, amikor alapvetően behúzódtak a házba.
júl. 10. 23:27
 5/7 anonim ***** válasza:
94%
Régen ez nem volt ekkora tabu vagy szenzáció. A háztáji állatok ellését is látták, a gyerekszüléstõl se estek kétségbe. Direktbe nem mentek oda bámészkodni, de tudták, mi történik. Természetes dolog volt.
júl. 11. 02:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Régen ez az élet velejárója volt, ahogy az állatok levágása is mondjuk, ami kevésbé szép látvány, mégsem volt tabusítva a gyerekek előtt. Alapvetően anyuka női rokonokkal és bábával vajúdott, de a gyerekek sem voltak kizárva.
júl. 11. 09:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Férfiak nem nagyon voltak bent, inkább csak a bába. Apás szülés abszolút nem volt szokás Nagyobb lánygyerek esetében jobban el tudom képzelni, ha már tudott valamit segíteni. Illetve faluhelyen néhány régióban azt olvastam, hogy az volt szokás, hogy a szülő nő anyósa és anyja voltak bent. Ők fogták meg először a babát.
júl. 13. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!