27, 32 és 36 hetesen voltam UH-n, mindenhol nagyobb volt a baba feje (BPD) 3 héttel. Most 36 hetesen is 39 hetesnek felel meg. Az orvos nem tudta megmondani, hogy ez fog-e még növekedni, azzal kapcsolatban sem tudott mit mondani, hogy képes leszek-e megszülni. Nem is magyarázott el semmit, ezért nagyon kétségbe vagyok esve... mi van akkor, ha beindul a szülés és nem fér ki? Nem késő olyankor császározni? Vagy hogy működik ez? Egyébként 2880 grammra becsülték a súlyát, de gondolom ez nem lényeges, inkább a fejkörfogat a fontos.
Nyilván, megyek majd a nőgyógyászomhoz és kikérdezem ezekről, de addig is hátha tudok itt tapasztalatokról olvasni.
2024. máj. 30. 14:14
1/8 anonim válasza:
Ha nem megy, majd megcsászároznak.
2024. máj. 30. 14:28
2/8 anonim válasza:
Ezt a kérdést tedd fel késöbb a terhes gondozáson, ha az orvos nem tudott válaszolni érdemben mi sem tudunk. És igen, megtudnak császározni ha közbe azt látják nem oké valami.
2024. máj. 30. 14:29
3/8 anonim válasza:
A BPD tök pontatlan. Mennyi a HC?
2024. máj. 30. 14:47
4/8 anonim válasza:
Nemtudom neked mi számit nagynak,nemtudom mennyi az átlag.38hetesen 95mm volt a BPD,vágtak de simán megszültem
2024. máj. 30. 15:56
5/8 anonim válasza:
Minden azon mulik, hogy mennyire tudsz kitagulni.
150 centis, vekony nokent megszultem egy 4200 grammos gyereket, bar mondjuk a fejere nem emlekszem most igy pontosan, de nagy volt, nyilvan, az egesz gyerek nagy volt :D
2024. máj. 30. 16:11
6/8 A kérdező kommentje:
96,2 a BPD, 343 a HC.
Köszi a válaszokat.
2024. máj. 30. 19:01
7/8 anonim válasza:
Mindkét gyerekem kis dinnyefejű. 36 és 37 cm fejkör mérettel születtek, amivel elvileg eléggé óriásinak számított a fejük, és simán szültem hüvelyi úton, másodiknál gátmetszés se kellett. Persze csúcsos volt a fejük 1 napig, de ennyi.
2024. máj. 30. 22:31
8/8 anonim válasza:
Engem is végig ezzel riogattak, hogy úristen, mekkora a feje, meg majd a kórházban biztos meglepődnek, stb. Simán megszültem, és összességében nem is lett nagy baba, 49 cm és 2960 g. Vágni vágtak, de szépen, gyorsan gyógyult, és semmi problémám nem maradt utána. Ne aggódj, ezen nem fog múlni, hogy meg tudod-e szülni. Ha pedig bármi miatt császározni kell, akkor sincs semmi, az is ugyanolyan kemény dolog, mint a természetes szülés, szóval nem számít a hogyan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!