Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan mondjam meg a férjem...

Hogyan mondjam meg a férjem anyukájának, hogy vegyen egy picit vissza, mert már eléggé zavar, amit csinál? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval, az a problémám, hogy a férjem anyuja túlságosan részt akar venni a terhességemben és a szülésemben... A 8.hó végén járok és az anyósom már most nagyon feszegeti a határokat. Már-már erőszakosan rám akar tukmálni olyan ételeket, amik ő szerinte a babának jó, viszont nekem a gyomrom forog tőle. Meg akarja mondani, hogy öltözködjek(szerinte a teshtez álló kismamaruhák undorítóak..)azt szeretné, hogy úgy nézzek ki, mint egy sátor. Mindig leszól, és vágja az arcokat, ha meglátja az öltözékemet,és ez nekem mindig nagyon fáj. Nem híztam meg a terhességem alatt, és szeretek pocakkal is csinosan, nőiesen öltözködni.

A legújabb az, hogy ott akar lenni a szülés közben.A férjem pedig azt mondta, hogy ő mindenképp ott szeretne lenni,apás szülés akar. Anyósom erre azt mondja, hogy a szülés nem a fériak szemének való, és, hogy inkább majd ő bent lesz velem. (Ha a férjem azt mondta volna, hogy inkább nem szeretne bejönni, akkor sem az anyósomat hívnám, hanem az anyukámat!!!) A férjem hajthatatlan, bent szeretne lenni, de sajnos az anyós sem hagyja magát. Vágja folyamatosan az arcokat, szinte képes összeveszni velem, és folyton csak azt mondja, hogy ő többet tudna nekem odabent segíteni, hisz ő is szült már. Én inkább a férjemet szeretném magam mellet, ha ki akar bújni a mi kis picurkánk. Mit tegyek, hogy megértse végre az anyósom ezt, és hogy végre nyugalom legyen? A férjem mindig mondja neki, hogy értse már meg, mi már döntöttünk, de anyuka nem érti meg, egyből elkezdi, hogy Ő tudja, h én okos vagyok, és hát mondjam már meg a fiának, h jobb ha ő távol marad a szülőszobától...stb.stb. Már annyira elegem van...

Köszi a válaszokat!!!

2010. okt. 22. 14:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szia, az én anyósom is dettó. Nem is írom,h. miket szokott csinálni, mert csak felhúzom magam. Egy jó tanácsot fogadj meg! Még hogy a szülésre nem engeded be, de még a kórházba sem, 1 napig. Annál rosszabb nincs, mint hogy megszülsz délelőtt, és déután már beállít. Te meg még pihennél, szeretnél kettesben lenni a babáddal egy kicsit. Azt ne hagyd neki. Ha megszülsz az egyik nap, majd csak másnap fogadj látogatókat. Hidd el nem fogod megbánni. Tanácsot nem tudok neked adni, mivel én is el vagyok veszzve anyós ügybe, ráadásul mi meg közvetlen szomszédok vagyunk. Gondolhatod.

30hkm

2010. okt. 23. 10:52
 22/24 anonim válasza:
Nagyon sajnállak!Próbáljátok finoman közölmi a kedves mamával ,hogy az apuka az akit látni szeretnél a szülőszobában.Borzasztó egy ilyen mindenbe beleszóló anyós.
2010. okt. 23. 14:31
 23/24 A kérdező kommentje:
Hát igen..sajnos...! De én, nem is tudom, lehet ez most viccesen hangzik, de eléggé tartok tőle...foggalmam sincs miért... Nem szeretek vele vittatkozni.. úgy érzem, hogy nincs ellene fegyverem.. sajnos, sokszor már a férjem sem bírja idegekkel, hogy anyukájának nem lehet beszélni se szépen, se csúnyán.
2010. okt. 23. 15:53
 24/24 anonim ***** válasza:

szedd össze a bátorságod, írd le a gondolataidat, hívd fel, és szólj be neki telefonon!

A SZÜLÉS a TE és kizárólag a TE szülésed. Kit érdekel, hogy ő már szült, bocs én kettőt is szültem, lehetnék is is veled! :-) Szóval TE döntsd el, hogy akarsz szülni, és ahhoz tartsd magad. Ha most nem rakod helyre az öreglányt - meg foja keseríteni a további életetek is!

és ha férjed nem képes szót érteni vele, akkor fogjatok össze, és tegyétek helyre együtt!

szorítok!

2010. okt. 23. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!