Meddig szülhet biztonsággal egy nő?
Rendben, oké, köszi, hogy megtrollkodtad, nagyon ügyi vagy, jár a keksz!
Csak a kedvedért: mi az az életkor, ami még biztonságosnak nevezhető?
Szerintem bármeddig, mivel már rengeteg vizsgálat áll rendelkezésre. A mai modern ultrahangokkal meg invazív és nem invazív szűrővizsgálatokkal amit nem vesznek észre, azt nagy valószínűséggel fiatalabb korban sem vették volna.
Az, hogy a nő testére milyen hatással van egy késői szülés, azzal nem vagyok képben, de nagyon sokan szülnek bőven 40 felett, és köszönik szépen, jól vannak.
Így már érthető a kérdés:-D
Biológiailag 20-25 éves kor az ideális, 25-30 között még bőven belefér (minimálisan nő a meddőség és komplikációk száma), 30-35 között már azért érezhetően több a komplikáció, de a jelenlegi világban szociális okok miatt errefelé tolódik a gyerekvállalási kor. 35 felett már orvosilag is magasabb kockázatú a terhesség, 40 felett meg kifejezetten. Ennek ellenére nincs "biztonságos" határ. Ha húzni akarunk, akkor 45 éves kor, talán. De a modern orvostudomány mellett donorpetesejtből egy 70 éves nő is képes gyereket szülni. Nagyon rizikós, de végigvihető.
Mai világban akár 70 évesen is szülhet egy nő.
De én azt mondom hogy (számomra legalábbis) 45 a nagyon nagyon max. Én 35 éves koromig szeretnem "letudni" a dolgot, mire felnőnek kB 55 leszek. Szeretnék még unokazni, és nem szeretném azt sem ha azt hinnék hogy a gyerek nagyanyja vagyok, és nem az édesanyja. (anyu 45 volt mikor születtem, idén 70 éves, ne tudjátok meg mennyire rettegés az életem..) szóval én azt mondom 40 felett ne szuljon a nő személyes okokból kifolyólag, de nálam a hatar a 35. Most vagyok 27,szóval van időm.
Mármint úgy érted, mi az a kor, amikor már belehal a szülésbe vagy bent marad a gyerek?🤔
Akárhány éves, ha képes volt teherbe esni és kihordani a terhességet, akkor pont ugyanannyi eselye van szülési komplikációra, mintha 20 éves lenne. Ha nem, akkor az nem a korán múlik, hanem valami máson.
Nálam negyven volt a korhatár. Akkor is született a kisfiam három lány után!!:)
De mondjuk császár lett a baba elhelyezkedése miatt.
Szóval emelkedhet az esetleges komplikációk lehetősége!
#8! És gondolod, azért nem fordult be a gyerek, mert öregnek tartotta a hüvelycsatornádat és úgy döntött, ő azon végig nem megy?🤣
Neked császárod volt 40évesen a baba elhelyezkedése miatt, másnak meg huszonévesen van ugyanezen okból. Miért gondolod, hogy ez csak "idősebb" anyákkal fordulhat elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!