Számomra a császáros szülésem életem legszebb élménye volt! Most újra szülés előtt állok, melyiket válasszam? (hosszú lesz, de lent van a lényeg, bocsi)
Segítségeteket szeretném kérni, mert nagyon vívódok. 21 hónapja császárral szültem a kisfiamat. Természetes szülésnek indult, de rettegtem a kitolástól. (rettenetesen szűk a hüvelyem, és féltettem a nagy babámat,nehogy oxigénhiányosan szülessen, ha esetleg beszorul. Nem tagadom, az is eszembe jutott, mi lesz az én testemmel is alul...) A császártól viszont még annál is jobban féltem, nagyrészt azért, mert ezen az oldalon sokat jártam már akkor is, és szinte mindenki azt mondja, hogy a hüvelyi a jobb a baba és a mama számára is.
Szóval végül mégsem születhetett meg természetesen, mert gondok voltak a vajúdásnál a baba szívfrekvenciájával.
A műtét számomra izgalmas volt, semmi kellemetlen nem volt benne. A babámat is rögtön rámfektették. Igaz, csak 12 óra után szoptathattam meg, de a tejem már a 3.napon nagyon beindult. A hasi sebemet kapcsozták, 4 nap után szrdték ki a kapcsokat. Nem kellett fájdalomcsillapítót kérnem, egyáltalán nem fájt jobban, mint mikor eltörtem a csuklómat. A baba ellátásával semmi gondom nem volt, amint felkelhettem, szinte szaladtam is. A hegem ma csak egy hajszálvékony bőrszínű csík. A gátsebes kismamák sziszegtek leüléskor, én még ágyból felkelésnél sem, pedig talán az volt benne az egyetlen rossz. A babám sem volt összetörve szülés után, nem szenvedett meg.
Most jön a lényeg: Szóval a doki rámbízta a választás lehetőségét. Császár, vagy megpróbálom a hüvelyit. Hirtelen rögtön császárra gondoltam, de aztán jött ez az érzés: Mi is lenne a jobb?
A császár mellett az szól, hogy már attól a fájdalomtól nem félek, tudom, hamar felépülök. A babámat nem viseli meg a szülés, olyan probléma nem adódhat, hogy beszorul, és a méhem sem kezd magától esetleg a heg mentén szétrepedni.
Mi szól a természetes szülés mellett? Jobb a babának, és nekem.
1.DE MIÉRT JOBB?
2. ELŐZETES CSÁSZÁR UTÁN IS JOBB?
3. TI HOGYAN DÖNTENÉTEK?
4. HA HÜVELYI MELLET, KAPHATNÉK EGY KIS BÍZTATÁST, HOGY NE FÉLJEK ANNYIRA?
KÖSZÖNÖM!
Már sok mindent leírtak, csak pár dolog:
Attól hogy az első császárod jól sikerült, nem biztos hogy a másik is ugyanúgy sikerül (mint ahogy hüvelyi szülésnél is így van).
Egyik barátnőm 5 gyereket szült császárral (szemprobléma miatt csak így szülhetett). Volt, amelyik után hónapokig kínlódott, és (talán a negyedik után) meg egy hét után rohangált. (9 éven belül van az 5 gyerek).
Az, hogy hány kilós a babád, nem számít, ami számít, az a fejkörfogat. Nekem a második babám egy kilóval több volt, mint az első, mégis sokkal könnyebben kifért. (Tudom, hogy a medence az első után kitágul és valamennyire úgy is marad, de akkor is).
Szerintem szép a hüvelyi szülés, nekem mindkettő nagyon szép élmény volt, még akkor is, ha az első komplikát volt, így másodjára talán jobban izgultam. HA felkészülsz rá a lehető legjobban, akkor azért az újdonság ellenére "ismerős" lesz.
Amellett, hogy nem értem az orvosodat sem (szerintem ilyen döntést nem szabadna a kismamára bízni, mert vagy indokolt egy császár, vagy nem), remélem a hüvelyi mellett tudsz dönteni!
Minden jót Nektek!
Szia
Én a Te helyedben az én eszemmel a császárt választanám.
Én sürgősségi, vajúdás nélküli császárral szültem, pokolian fájt utána 2-3 napig, de ha lehetne újból ezt választanám. Nálunk májusban érkezik a kistesó, és bízom benne, hogy Ő is császárral születik meg.
Én mind két ygerekemet simán szültem, EDA-val, egyik 4,4 másik "csak" 4 kilóval született.
Nem akartam császárt, mondjuk fel sem merült, de bennem volt a mi van, ha mégis.
Szóval ettől paráztam a legjobban.
Anyukám engem császárral szült, ikerhugaimat simán, másodikként született hugom ráadásul faros volt.
és ő azt mondta, hogy ezerszer inkább a hüvelyi szülsé, mint császár.
Én kétszer szültem természetes úton, most harmadjára is remélem úgy lesz. A két szülés se volt egyforma az elsőt indították, valahogy nem én irányítottam, másodszor spontán három óra alatt meglett harmadik nyomásra kiugrott, és életem egyik legjobb élménye, hogy megéltem a folyamatát az egész dolognak.
A helyedben biztos, hogy a sima szülést választanám, ha gond adódik, akkor pedig a doki ott van, és intézkedik. Nekem is elsőnél ott volt az egész császáros csapat, de aztán csak sikerült természetes úton.
A hüvelyem előtte nekem is rettenetesen szűk volt, de azóta jobban élvezem a szexet is, mert normális mértékre kitágult.
Ezek tudom, hogy nem a kérdésedre adott válaszok pontosan, de én a helyedben érezném a hiányát, hogy megtapasztaljak valamit, amit máshogyan nem lehet. Sajnos fájdalom az van, velejárója minden szülésnek, de egy hét múlva már el is felejti az ember, hogy milyen volt, ígyis és úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!