Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nő eldöntheti hogy hogyan...

A nő eldöntheti hogy hogyan szeretne szülni vagy nem?

Figyelt kérdés
Olvastam több blogon meg itt is olvastam hogy a nő választhatja hogy hüvely vagy császárral.én úgy tudtam hogy az orvos dönti el vagy nem?
2023. márc. 24. 12:56
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
ELegálisan nem választhat.
2023. márc. 24. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Magyarorszagon nem.

A legtobb Nyugat Euroapi orszagban, Amerikaban, Ausztraliaban igen.

En Angliaban kertem a csaszart, a 13.heti ultrahang utan szoltam, jobb minel hamarabb.

2023. márc. 24. 12:58
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Nem.

7óra oxitocintól való haldoklás után az életemert könyörögtem a dokinak, császarozzon már meg. Tenyleg mindent megadtam volna akkor és ott érte. Természetesen kellett szülnöm

2023. márc. 24. 13:02
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Sztk kereteken belül Magyarországon nem dönthetsz csak úgy. Magánban itthon is azt kérsz, amit akarsz.
2023. márc. 24. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Bizonyos határokon belül szerintem jó, ha dönthet. Ül, áll, fekszik, szeretne-e fájdalomcsillapítást, megptóbálja-e gátvédelemmel.

Viszont tudomásul kellene venni, hogy akkor gond van, az ezt felülírja. Vagy hogy a sectio műtéti beavatkozás, aminek orvosi indok nélkül nincs létjogosultsága.

2023. márc. 24. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Kérheted. Magánban.
2023. márc. 24. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Tudtommal idehaza elvileg nem az anya dönt ebben, de volt a családban olyan, aki közölte az orvossal, hogy ő császárt szeretne, az orvos azt mondta, hogy szülhetne hüvelyi úton is, de ha császárt akar, megoldják. Ugyanakkor az egyik barátnőm azért ment magánba és azért választotta azt az orvost, mert minél háborítatlanabb szülést szeretett volna, de az orvos megijedt az UH-n mért méretektől és inkább vágott. Így a háborítatlanság csak arra vonatkozott, hogy egy napig háborítatlanul vajúdhatott.
2023. márc. 25. 00:12
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Magánba igen
2023. márc. 26. 20:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, magánban igen, máshol nem. Legalább is hivatalosan.

Nagynéném Németországban dolgozott szülész-nőgyógyász szakorvosként (már nyugdíjas). Ott ugyan nincs olyan értelemben magán, mint nálunk, de kérheti az anya, hogy mit szeretne. Ha császárt, akkor azt, az EDA meg már 30 éve is alap volt a legtöbb helyen, ha valaki kérte.

2023. márc. 28. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!