A nő eldöntheti hogy hogyan szeretne szülni vagy nem?
Magyarorszagon nem.
A legtobb Nyugat Euroapi orszagban, Amerikaban, Ausztraliaban igen.
En Angliaban kertem a csaszart, a 13.heti ultrahang utan szoltam, jobb minel hamarabb.
Nem.
7óra oxitocintól való haldoklás után az életemert könyörögtem a dokinak, császarozzon már meg. Tenyleg mindent megadtam volna akkor és ott érte. Természetesen kellett szülnöm
Bizonyos határokon belül szerintem jó, ha dönthet. Ül, áll, fekszik, szeretne-e fájdalomcsillapítást, megptóbálja-e gátvédelemmel.
Viszont tudomásul kellene venni, hogy akkor gond van, az ezt felülírja. Vagy hogy a sectio műtéti beavatkozás, aminek orvosi indok nélkül nincs létjogosultsága.
Úgy tudom, magánban igen, máshol nem. Legalább is hivatalosan.
Nagynéném Németországban dolgozott szülész-nőgyógyász szakorvosként (már nyugdíjas). Ott ugyan nincs olyan értelemben magán, mint nálunk, de kérheti az anya, hogy mit szeretne. Ha császárt, akkor azt, az EDA meg már 30 éve is alap volt a legtöbb helyen, ha valaki kérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!