Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kell a kórházba vinni a...

Mit kell a kórházba vinni a picinek? Magamnak? Milyen ruhák kellenek majd neki? Akár itthonra is? Átlag 24 fok van a lakásban. Március elejére várjuk.

Figyelt kérdés
2023. febr. 10. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Hogy a korházba mit kell vinni a babána, arról a kórházat kérdezd. Valahol semmit, valahol mindent.

Magadnak nyilvan ruhát, betétet illetve ami kellhet 3 napban. Töltő, tusfürdő, törülköző, stb.

2023. febr. 10. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden kórháznak van listája, hogy mit kell vinni, azt érdemes megnézni .

Otthonra meg body, rugdalozok.

2023. febr. 10. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Kórházanként eltérő hogy mit kell vinni, mennyit.

A kórház honlapján fenn szokott lenni, esetleg fb csoport vagy telefonon tudsz érdeklődni.

2023. febr. 10. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem vigyél mindent, ami kellhet. Nekünk nem adtak egy csomó mindent, amit kifejezetten mondtak, hogy fognak (pl. ruha a babának). Másodszorra inkább pakolok kicsit többet, hátha nem úgy kell élnünk 3 napig, mint a varacskosdisznóknak.

Ami extra és a listákon nem szokott lenni, de én vinnék, az valami eldobható lap, amit magad alá tudsz tenni (pl. dekubituszlap), mert sok helyen nem cserélnek alattad lepedőt, teljes étkészlet mosogatószerrel, szivaccsal. Ha bimbóvédőt, cumisüveget szeretnél vinni, akkor valami, amivel lehet sterilizálni (a kórházban minden gusztustalan volt, a babám minden higiéniai figyelmem ellenére elkapott egy fertőzést, mert bimbóvédőt kellett használnom, amíg megtanult rendesen szopizni). És vagy vigyél extra wc papírt vagy ne hagyd a közös mosdóban, mert ellopják. :D

2023. febr. 10. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Kórházi lista:

Szülőszobára:

Személyi, lakcímkártya, taj kártya,várandós kiskönyv, minden lelet

Házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

Papucs

Köntös

Törcsi, tusfürdő

Wc papír

Szőlőcukor

Innivaló (szénsavmentes)

Fényképezőgép

Apás szülésnél: papucs, enni-inni, kényelmes ruha, műtős ruha

Ápolás idejére:

3-4 előlgombos hálóing (én a kifejezett szoptatósat ajánlom, de a sima gombos is oké)

Tisztálkodási felszerelés (tusfürdő, fogkefe, fogkrém, törcsi, shampon stb...)

Háztartási papírtörlő, evőeszköz, pohár

Wc papír

Egyszer használatos wc ülőke papír

Eldobható hálós vagy gyerekágyas bugyi (chicco féle szerintem nagyon jó)

Tena betét vagy szülés utáni betét (nekem szintén chicco féle van)

Szoptatós melltartó, melltartó betét

Szükség esetén bimbóvédő krém

Újszülöttnek:

Octenisept gél/spray (köldökápoláshoz)

Popsikenőcs

Popsitörlő

Textil pelenka (3-4 db)

Sima pelus (2-4 kgig)

Kis sapi, kis kesztyű

Hazaadáshoz:

Évszaknak megfelelő body, rugi

Sapka

Pléd

Babahordozó (autóba tehető nyílván)

A picit ki is kell majd vinni az utcára ne csak otthonra számolj. Amiket én vettem:

56-os rucikat és 62 eseket is vettem keverten (sokat kaptam ajandekba)

56: 10 db rugdalozó hosszú ujjú (plüssós es sima anyagú is van)

5 db hosszú ujjú body

5 db rövid ujjú body

4 db talpas pocakgatya

2 db ujjatlan rugdalozó (egy melegebb plüssös es egy sima anyagú)

62: 3 db pulcsi (egy cipzáros, egy melegítő, egy sima vékonyabb bele bújós)

5 db hosszú ujjú rugi

3 kisnaci

1 pocakgatya (az a lábas)

2 db ujjatlan rugi

4 db rövid ujjú body 1 db sima rövidujjú

4 db hosszú ujjú body 2 db sima hosszú ujjú

Vettem még: kissapka 3 db (babaruha szettekben volt nem külön)

10 db 0-15ös méretű zokni

Kell majd neki ezen kívül: kiságy, hozzá matrac, pelenkázószivacs, vízhatlan matracvédő, 2 db lepedő, ágynemű (legyen melegebb takaró és hidegebb paplanja is), ágyrácsvédő, szundikendő

Babakocsi, babakocsis pléd,babakocsira én vettem neki játékot

Pluszba érdemes venni neki egy plédet

Kapucnis törölköző 2 db

Cumisüveg 1 db, cumi 1 db, az amivel a cumit a rucijához akasztod

Plüss csörgő

Zenélő körforgó

Légzés megfigyelő

Fürdőkád/ állvány hozzá (nekem nincs mert túl magas, kényelmetlen a magasságomhoz)

Hőmérő a vízhez

Én még vettem piano szivacsot, hordozható pelenkázólapot, kéz és láblenyomat örzőt

Pelenkázótáska sem árt

15 db textilpelus

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Persze lehet a fele hülyeség, ezeket vettem én. Nem feltétlenül szükséges mindegyik, valaki mást is vesz. Remélem tudtam segíteni.

2023. febr. 10. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk a kórházba kb. semmit nem kellett vinni (magánkórház). Barátnőmnek még wc papírt, evőeszközt is... De mondta, hogy legszívesebben Domestost és Flóraszeptet is vitetett volna be a férjével, olyan állapotok voltak.
2023. febr. 10. 22:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Már sok mindent eltettem, de babának ahogy látom még kell pakolnom.

Gondolom, akkor kórházba a picinek 4 napra 4 ruhát kell vinni? Body, rá rugi vagy body és rá nadrág?

(Én most úgy számolok, hogy semmit nem adnak, inkább legyen minden.)

Általános fertőtlenítőt tettem, feltételezem használni is fogom sok midenre. Az egyszer használatos lap jó ötlet, nem is gondoltam rá.

Sterilizálásra tudtok valamit javasolni? vízforraló esetleg? Bár ott azért tartok tőle, hogy ellpoják.

Az öltöztetéssel kapcsolatban: Hány fokban, milyen melegségű ruha kell?

Honnan tudom, hogy az neki elég?

Igen, olvastam már, azt szokták mondani, hogy ahogy mi öltözünk, arra még egy réteg, de én alapvetően ittbent megsülök, a párom pedig pont nem, neki pont jó, szóval nekem ez egy kérdőjel.

2023. febr. 10. 22:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem napi 1 szett ruha az elején még kevés lesz...

Lehetnek balesetek, érdemesebb inkább két szett/nappal készülni. Én a sima bodyt nem szerettem, az elején szinte csak ezt az átlapolós fajtát használtuk, nekem egyszerűbb volt abba öltöztetni.

Nálunk a +1 réteg elve nem működött, mert a lányomnak már babakorában is sokat volt melege (12 éves, sapkát a mai napig nem hord soha, a pulóver + téli kabát kombóban is meggyullad kb 5 perc után). A tarkójánál kell nézni, hogy melege van-e. Én talpas nadrágot és hosszú ujjú bodyt adtam rá újszülöttként napközben, sosem fázott (22-23 fok van nálunk télen nyáron). Éjjelre pedig body + hosszú ujjú rugdalózó volt rajta mindig.

2023. febr. 10. 22:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egy body+rugi jó lesz bentre márciusban, kintre meg még adnék rá egy plüss overált, sapit, esetleg egy takarót, ha hidegnek érzed az időt.

[link]

Nekünk ilyen van, csak más mintában és szerintem ezt márciusban még bőven ki tudnád használni. Csak 62-eset vegyél, az ki fog tartani egy nagyobb babára is.

Bent amúgy nekünk polyában voltak a babák, úgyhogy az is egy plusz réteg. Kötelező volt ráadásul a pólya és lógattak rá egy számot, mint valami bilogozott tehénre. És nem hívták a nevén szerencsétlent, hanem kiabáltak, hogy kérem az ötös babát. :D

Sterilizálásra a sterilizáló tasakot nagyon tudom ajánlani, beledobálod a cuccokat, töltesz bele 60 ml vizet és mikróba bedobod másfél percre. A csecsemőknél van mikró, ennyit a legszőrös szívűbb nővér is megtesz neked.

2023. febr. 11. 07:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a linken az első találatra gondoltam. :)
2023. febr. 11. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!