Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt akit állami rendszerben...

Volt akit állami rendszerben hagytak sokáig vajúdni?

Figyelt kérdés

A családom története alapján nálunk úgy tűnik, hogy az első gyerekkel mindenki nagyon hosszan vajúdik. (Olyan 24+ óra).

Van itt olyan, akit hagytak ennyi ideig vajúdni állami vagy magán kórházban?

Azt próbálnám kideríteni, hogy érdemes-e magánba menni, vagy “ugyanazt kapom” államiban is.

Kicsit megrendült a bizalmam a magánorvosomban és nem akarok azért 2 millióért szülni (szülés nekem 1,3 millió lenne itt + terhesgondozás, ami kb. 400.000 + laborok), hogy ugyanúgy sürgősségi császár legyen a vége, vagy ami a legnagyobb félelmem, hogy valami baja lesz a gyereknek.

2023. febr. 9. 09:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az attól függ. Császározni akkor fognak ha veszélyben vagytok. De az hogy elhúzódik a vajúdás még nem jelenti azt hogy akkor császár. Esetleg rásegítenek a szülésre aztán ha nem válik be akkor császár.
2023. febr. 9. 10:16
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én Imréhez tartoztam,olyan szemét volt a fogadtatás hogy végül Dunamedicalban szültem program császárral. Nem bántam meg.
2023. febr. 9. 10:19
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

Amiket felsoroltál (oxigénhiány, leeső szívhang stb) az indított, oxitocinnal űrsebességre kapcsolt szülések "velejárója".

Barátnőmet a Margit egy öreg doki (már nem praktizál) 36 óráig hagyta vajúdni. Végül azért császározta meg, mert nem lett volna már ereje, ha el is jutnak a kitolásig. Ott derült ki, hogy rosszul állt a válla, így esélye sem volt. De nem tolta oxitocinnal, meg semmi, hanem vártak. A szó jó értelmében, kísérte a szülését.

2023. febr. 9. 10:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Az Imrét amúgy kizártam. Felröppentek pletykák, hogy márciustól heti két napot másik kórházba kell menni. (Sote egyik, jános másik).

Az államiak közül a sote 2 (szerződéssel) és a margit kórház játszik, de nem tudom melyik a jobb. A SOTE-n van pic, legalább gyorsan átér a gyerek, ha gáz van a szülés alatt.

Nekem a Duna Medical és a Medicover is ezért ijesztő. Viszont most csalódtam az egyik legjobbnak tartott Triton life-s orvosban. (Szakmai hibát vétett a terhesgondozáson).

2023. febr. 9. 10:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
a csoportokban általában tudsz név nélküli bejegyzést is létrehozni :) honvédosban tuti, a többit nem tudom
2023. febr. 9. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:
75%

Én 7óra alatt megszültem államiban. Igaz brutál volt, első perctől oxitocinnal. (2.szülésem is 7óra vajudás volt, ebből 3at vajudtam a kórházban).

Viszont barátnőmet 3 napig hagyták. Ha bement, kapott egy inekciót majd hazaküldték. A végén sos császár lett, a méhét pedig ki kellett szedni.

2023. febr. 9. 10:53
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom két külön kórházban szülve, na meg barátnők történetei alapján, hogy akár állami, akár magán, azon múlik, milyen az orvos. Ugyanabban a kórházban is lehet jó és rossz élménye valakinek. Természetesen nagyon sokat számít, hogy magától is jól mennek-e dolgok vagy komplikáció van. Akinek simán megy, az ugye elégedett lesz szinte bárhol. És lehet olyan is, akinek nem megy simán, kihozzák a maximumot mégis a helyzetből, de valakit okolnia kell érte, hogy miért nem amúgy csinálták. Persze hallgass meg sok véleményt, de valahol sajnos ez nagyon lutri lesz így is, úgy is.
2023. febr. 9. 12:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Dunamedical nekem bevált,de jó volt a dokim plusz az ellátás is,igaz nekem császárom volt.
2023. febr. 9. 15:02
 19/19 anonim ***** válasza:

SOTE 1-en szültem, intították 41+1-en.

Este kaptam ballont, már végig görcsöltem az éjszakát, de azt mondták ez még nem AZ, majd reggel megyünk a szülőszobára. Oké. Semmit nem aludtam. Reggelre teltház lett. Délután 2-re jutottam szülőszobára, éhesen, fáradtan. Burkot repesztettek és màr kötötték is volna be az oxit, én kértem, hogy kicsit várjunk. 10 perc múlva jött a szülésznő, hogy hát még mindig semmi, úgyhogy akkor köti. Köszi...

Onnantól kezdve, hogy bekötötték az oxit, már generálta a továbbiakat (azonnal brutál fájások, kézzel tágítás gátmetszés+szakadás).

Végülis orvosi szempontból sima szülésem volt, én mégis úgy éreztem magam, mint akinek kierőszakolták a gyerekét. Sírógörcseim voltak hetekig, amiért így kellett megszületnie a kislányomnak. A dolgot tetézte, hogy össze volt karistolva a buksija. Így sikerült a burokrepesztés, többedszerre... Akárhányszor ránéztem összeszorult a szívem.

Releváns tapasztalatom nincs, hiszen nekem alapból indítani kellett, vagyis be kellett avatkozni a természetbe.

Azt éreztem, hogy indokolatlanul nem császároznak.

Hogy mondjuk egy második terhességnél hol szülnék? Nem tudom. A SOTE1-re az érzéseim miatt már képtelen lennék betenni a lábam, de hogy őszinte legyek, nem hinném hogy máshol sokkal jobb.

2023. febr. 10. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!