Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek faros szülése volt,...

Akinek faros szülése volt, leírná a tapasztalatait? Minden érdekel...

Figyelt kérdés
2023. jan. 26. 16:40
 1/9 flora08 ***** válasza:
94%
Farfekvéses volt a kisfiam, császármetszéssel született. Az orvos így látta biztonságosnak. Azt mondta az egyik szülésznő és a főnővér, hogy ha második vagy harmadik baba lenne, meg lehetne próbálni a természetes szülést, de elsőnél nem szokták engedni. Őszintén szólva, nem is akartam, én is biztonságosabbnak éreztem így, bíztam az orvosban. De amit kaptam miatta... boldog-boldogtalan okoskodott bele kéretlenül, hogy türelmetlen voltam én is, az orvos is, biztos befordult volna (nem nem fordult volna, a köldökzsinór miatt). Meg milyen kár, hogy nem fordult be, hiszen olyan jó alkatom van, hogy ügyesen megszülném (szülésznő). Azt pedig lecsaptam volna, aki azzal jött, hogy régen is megszülettek a faros gyerekek (ja, és mennyi halt meg közülük?) és a - leírni is szörnyű - "lábbal előre is meg lehet születni" Valóban, csak veszélyes, úgyhogy ha lehet, én elkerülném. Elengedtem ezeket a fülem mellett, nekem az volt a legfontosabb, hogy egészségesen megérkezzen, és így is lett.
2023. jan. 26. 20:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem sok választási lehetőségem volt, a lányom rekordsebességgel jött világra, lábbal előre. Mire az orvos, szülésznő előkerült, konkrétan kint volt a gyerek lába, szóval nagy választás nem volt. Azt tudom, hogy enyhe fájásokkal indultam el otthonról, 21.00-kor értem be a kórházba és 22.30-kor megszületett. Szerencsére profi dokim volt, ami kellett is. Vágás nélkül nem úsztam meg, de muszáj volt, mert a lábbal előre érkezést a drágám még megfejelte azzal, hogy a bal karját felcsapta a feje fölé, így karkifejtést kellett alkalmazni. Nagy baj szerencsére nem lett belőle (ilyenkor sokszor törik a kulcscsontjuk), kisebb zúzódással megúszta, rögzítve volt pár napig a mellkasához, aztán tornáztatni kellett. 1 napot az újszülött intenzíven töltött megfigyelés alatt, mert nem sírt fel rögtön, lélegeztetni kellett. Viszont minden nyom nélkül megúszta, sem mozgásban, sem értelmileg nem sérült (2 hét múlva megyünk a diplomaosztójára). Szuper csaj lett belőle. Persze ehhez, a dokim kellett és a klinika, nélküle valószínűleg nem lett volna ilyen szerencsés kimenetele a dolognak.
2023. jan. 26. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy volt nekem is mint elsőnek. Szinte szóról szóra.

Annyi még, hogy a fiúkat kevésbé engedik megpróbálni is, mert sérülhet a here és a kukac.

2023. jan. 27. 12:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, mind hasznosak voltak! 36 hetes vagyok, 2.baba,fiu és faros. Az orvosom szerintem semmi gond ezzel, simán meg lehet szülni, max 1 órával tovább tart a kitolas... Hat köszi.. Viszont a korhazban annál szülök, aki épp ügyeletben lesz, szóval nem tudom így mire számítsak, szörnyű ez a bizonytalansag... Nagyon nem szerettem volna császárt, viszont ebben a helyzetben valahogy egy fokkal azt érzem biztonságosabbnak, de nem tudom, hogy lesz-e választási lehetőségem, vagy beleszolasom
2023. jan. 27. 13:48
 5/9 A kérdező kommentje:
*szerint
2023. jan. 27. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
külső fordítás nem opció? Kistarcsan TBre is végzik már országosan mindenkinek
2023. jan. 27. 21:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Láttam igen, viszont nagyon messze van tőlünk, az ország nyugati határán élünk, és van egy 2 éves kislányom is, így nem merem bevállalni az utazást, plusz azt kockáztatni, hogy ott szuljek meg. De egyébként nagyon jó lehetőség
2023. jan. 27. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy szültél végül?
2023. okt. 1. 23:45
 9/9 A kérdező kommentje:

38+3 hetesen elfolyt a magzatvíz, bementunk a korhazba, szóltam, hogy faros, megvizsgáltak és közölték, hogy fejvégű :) így simán született.

Nem tudom mikor és hogy csinálta, de valamikor abban at utolsó 2 hétben megfordult, nem éreztem, hogy mikor. Vagyis akkor már elég intenzíven éreztem mocorogni, de semmi extrat vagy fájdalmasat nem tapasztaltam, ahogy sokaknál olvastam

2023. okt. 8. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!