Hova lehet menni szülni 2023-ban?
A befogadói nagyon változó. Ahová én akartam menni (az első gyereket ott szültem), oda nem adnak, ki van adva az orvosoknak is hogy nem adhatak ki a magánrendelésen. Néhányan a lakhellyel trükköznek, de a kiskönyvből egyértelműen kiderül hogy valójában a védőnői gondozás hol is történik... Egyébként az orvosom azzal indokolta, hogy annyira nehezen tudják megoldani az ügyeletet a szülésznő (nem orvos!) hiány miatt, hogy ha fogadnának körzeten kívül, akkor nem lenne biztonságos az ellátás, mert van 1-2 orvos és 2 szülésznő a négy szülőszobára. Mivel plusz orvos/szülésznő nem jön be a fogadott rendszer beszántásával, nagyobb terhelést nem bírnak.
A sürgősségi ellátásra sem lehet alapozni. Simán elküldenek onnan folyó magzatvízzel vagy félig kitágulva, ha még van idő. És azért arra bazírozni nehéz, hogy otthon, laikusként megmondom hogy hogyan állok. Egy autóban szülést sem kockáztatok meg.
Sziasztok!
Kinek melyik magankorhaz szimpatikus? (Azoktól kerdezem, akik ebben gondolkodnak esetleg)
12-es. Mi a Medicoverrel szemezünk.
Most csütörtökön megyünk oda az első vizsgálatra. Kíváncsi vagyok.
A területileg illetékes köteles ellátni. Befogadó nyilatkozattal meg lehet próbálni máshol, de kórházfüggő, hogy van-e kapacitásuk vagy egyáltalán milyen a hozzáállás.
Ismerősöm szült 2021-ben (már az új szabályozás után) a Szent Imrében befogadó nyilatkozattal úgy, hogy nem oda tartozik körzetileg. De hallottam máshol, hogy mást meg elutasítottak.
Sürgős esetben látnek el bárhol, de az kb. az a szint, hogy félig lóg ki a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!