Mások is voltak így?
Mivel nehéz szulesem volt, nem volt erőm kinyomni a gyereket ezért belém konyokoltek és kinyomtak.... De azóta fáj kb majdnem minden 2 hetente a jobb oldalam... Ez normális jelenség?
Egy év kell ahhoz míg helyre jön a szervezet?
1, igazad van, jobb, ha hagyják megfulladni a gyereket.
Ha már a szülőcsatornában van, onnan csak kifelé vezet az út, vissza nem.
Szerinted máshol megfulladnak a gyerekek? Úristen 🤦🏻♀️
Nem normális, káros gyakorlat, és igen, nálam is megtörtént az első gyerekkel. Azért történik ez, mert ragaszkodnak sok helyen a hátonfekve kitoláshoz, gondolom, ez is így történt. Függőleges pozícióban történő kitolásnál akár 30%-kal is több helye van a babának kiférni. A másik tévhit, ami miatt ezt csinálják, mikor rövidebb a köldökzsinór, és a gyerek hol előrébb csúszik, hol vissza, ami szintén teljesen normális. Ha nem engedik visszacsúszni, oxigénhiányos állapot is felléphet a gyereknél.
Kristeller manővernek hívják egyébként, és zózódásokat, vagy akár akár bordatörést is okozhat, illetve a gyereknél kulcsonttörést.
Szerinted máshol megfulladnak a gyerekek?
Szerintem neked fogalmad nincs a dologról.
Máshol is kikönyökölik belőle, ha elakad, nyugodj bele. Bent ugyanis nem maradhat.
Hát ez legyen a legnagyobb probléma.
Nekem is volt mert le esett a szívhang de fájások nem igen voltak vagy már nem is éreztem, 9 év távlatából már meg nem tudom mondani. Zúzódott a bordám de a legfontosabb hogy a lányomnak nem lenne baja.
A második szülésnél nem kellett pedig óriás bébi volt.
Előnye nincs
Hacsak az nem, hogy életben marad a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!