Mi a velemenyetek arrol, hogy nem lehet fogadni orvost allami korhazban?
Szia! Első babámat várom. Először nem akartam magándokihoz járni, de az első sztks élmény után meggondoltam magam. Nekem nagyon fontos, hogy a terhesség alatt bizalom legyen az orvosom felé, tudjam minden rendben van és körültekintő, stb.
A szüléssel úgy vagyok, hogy fejben nekem kell ott lennem, rá hangolódnom. Nem szabad, hogy bármi hatással legyen rám külső dolog. Ha nem tudunk azon változtatni ami a szabályzat, akkor ebből a helyzetből kell kihoznunk a maximumot. Lelkiekben minden rosszra fel kell készülni, bármi meg eshet de pozitívan kell állni a dolgokhoz.
Hallottam már olyat is, hogy fogadott orvossal sikerült rossz szülés, és fordítva is. Nekünk kell beletenni magunknak azt a plusszt. Nem mindegy hogyan éljük meg fejben...
Tehát ha az orvosom el tudja intézni, hogy bent legyen akkor rendben, ha nem akkor sem érdekel. Meg fogom szülni így vagy úgy, de velünk lesz a kisfiam és nekem csak ez számít.
Én eredetileg sem terveztem orvost fogadni a szülésre,így engem megkímélt egy kellemetlen szituációtól, mert a terhesgondozást viszont magánban intéztem a munkahelyem miatt.
Semmi gondom nem volt az ügyeletes dokikkal, nagyon normális volt mindenki.
Anno a fiam is úgy szültem, hogy magandokihoz jártam, aztán ügyeletesnék szültem. Nem bántam meg.
Most is úgy csináltam a kicsinél. Semmi hátrány nem ért
Engem csak egy dolog miatt bosszant.
A sima magánorvosi terhesgondozás ára irrális méreteket öltött.
4 éve Budapesten 15e volt egy alkalom, majd 20e
Mindez top dokinál.
Több, mint 10 alkalommal voltam nála.
Citológia nem volt plusz, benne volt alkalmankénti uh és a kenet is.. stb
Kisvárosban ez akkor 7-9 e volt
Most ugyannál a kisvárosi dokinál 28-32e.. ha citológia akkor 38-40
Miközben a Czeizelben és az Istenhegyiben a genetikai uh kombinált teszttel!!!alig emelkedett..
Első lányom pont akkor született, amikor már nem lehetett a kórházban sem fogadott orvossal, sem szülésznővel szülni. Nem bántam meg, mert attól függetlenül, hogy nem a saját orvosom és szülésznőm volt bent, sikerült pont egy olyan team kezébe kerülni, akik a saját dokimmal mindent le tudtak gyorsan egyeztetni. Semmi gond nem volt, és pozitív tapasztalat volt az egész.
Az nagyobb önbizalmat adott, hogy a terhesgondozásra saját magán orvoshoz jártam, aki mindenre fel tudott készíteni, mindent át tudtunk beszélni a szülésről a gondozás során. A kórházban pont ezért tisztában voltam azzal, hogy mi miért történik, mertem kérdezni, beszélni az orvossal, a szülésznővel.
Énis akkor szültem mikor már nem lehetett fogadott doki meg szülésznő.
Na ez úgy nézett ki 6an voltunk egy szobába 4 kismamának volt fogadott dokija akihez járt magánba és utána
a saját beosztásába írt ki szülni. kettőnknek fogadott szülésznője volt.
De egyébként nálunk például nagyon jó a szülészet..itt is vannak rossz élmények de sztem mindenhol.
Én szinte csak jót tudokmondani és nekem nem volt fogadott dokim.
De ha fogadsz valakit biztosan tájékoztat ott lesz e a szülésnél vagy nem tud esetleg vállalni.
Nálunk 1 ember bejöhetett 1 órára vagy kettő fél órára de ugye csak a váróba.persze csak oltással...
8
Vagy távolság miatt…
Egyszerűen a terhesgondozás, és a szülés is kivitelezhetetlen nekem mondjuk magánban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!