Másfél hete szültem, normál szülés volt, gátmetszéssel, utána elég sokáig tartott a varrás. Ha lefekszem aludni, csak az az este jár a fejemben, amikor megszületett a pici. De sajnos nem az aranyóra, hanem amik előtte történtek. Más is van így ezzel, vagy majd elmúlik?
Bocsi, ha rossz a téma, lehet hogy ez inkább pszichológia.
2022. nov. 11. 15:35
1/8 anonim válasza:
Igen, és elmúlik.
2022. nov. 11. 15:36
2/8 anonim válasza:
Én egy ideig a rugásokat is éreztem,érthető módon ezen kattog az agyad,mert valamilyen szinten trauma. Teljesen normális.
2022. nov. 11. 15:48
3/8 anonim válasza:
Normális. Van akivel megoszthatod a szülésélményed? Anyukád, tesó, barátnő? Sokat segít a feldolgozásban ha beszélsz róla?
2022. nov. 11. 15:48
4/8 A kérdező kommentje:
Párommal beszélgettünk róla, már amennyit tudunk, mert már visszament dolgozni, este meg inkább alszunk ha van lehetőség. Ő végig bent is volt a szülésnél, csak tehetetlenséget érzett, ahogy most is. Mással nem vagyok olyan viszonyban, hogy ilyen intim témát kivesézzünk.
De köszönöm a válaszaitokat, remélhetőleg idővel majd ritkulnak meg elmúlnak ezek a gondolatok. Meg gondolom ahogy halad az idő, majd olyan fáradt leszek, hogy lerakom a fejem és rögtön alszok is :)
2022. nov. 11. 15:54
5/8 anonim válasza:
Teljesen normális. Kisebb eseményekre is többször visszagondolunk. Egy gyerekszülés meg aztán minden csak nem kicsi.
2022. nov. 11. 15:55
6/8 anonim válasza:
Én 2 hónappal a szülés után is sokat gondolok rá
2022. nov. 11. 19:34
7/8 anonim válasza:
Normális. Én borasztó nehezen dolgoztam fel a szülésélményem. Lassan 6 hónapos a kislányom és az idő iszonyat mód enyhítette. Nem mondom, hogy megszépítette, mert az agyam tudja, hogy semmi szép nem volt benne a végeredményt leszámítva... de képletesen értve megszépült az emlék, igen.
2022. nov. 11. 22:38
8/8 anonim válasza:
Én 5 hónapja szültem, és még mindig azon kapom magam, hogy bámulok a semmibe és a szülés közbeni emlékeken gondolkozom. Ha egy filmben valaki szül, akkor azonnal felfordul a gyomrom és hányingerem lesz. De érzem, hogy javul. Amikor megszületett az első picink, úgy éreztem, hogy nekem biztos nem lesz második. Mostmár szeretnék. Leírhatod amúgy nekünk is a szüléstörténeted, ha az segít. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!