Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mikor záródik a...

Szülés után mikor záródik a méhszáj? 5 hete szültem és még mindig kb 2 ujjnyira lehet nyitva.

Figyelt kérdés
2008. dec. 22. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Kb lehet, vagy tuti? nőgyógyász látott?
2008. dec. 22. 12:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem még, mert 6 hetes kontroll még nem volt. Épp a varrásokat tapogattam ki, mivel hát az ember ugye kiváncsi... És a méhszáj meglepően lent van, és nyitott.
2008. dec. 22. 14:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Most lesz négy hetes a fiam és nekem már zárt. Én sem bírtam ki, hogy ne csekkolja le ott a dolgokat. Egyébként én is úgy érzem, hogy lejjebb van, mint régen volt, de folyamatosan húzódik vissza, úgyhogy szerintem ez még változni fog.

Egyébként nekem egyik napról a másikra zárt be. Szülés után még másfél héttel is nagyon furcsa érzésem volt a hüvelyemben, nem tudnám leírni, hogy milyen. Mivel gátsebem és varratom nekem nem volt (gátvédelemmel szültem), így úgy gondoltam, hogy ez a szülés természetes velejárója lehet. Nem volt még tapasztalatom, mert ez az első babám.

De két héttel szülés után, amikor egy közel tenyérnyi placentadarab távozott belőlem, akkor megnéztek és kiderült, hogy a méhszájam szülés óta semmit sem zárt, ugyanúgy nyitottan rohangáltam két hétig. A doki azt mondta, hogy ez alapvetően nem jó, mert ha nem is teljesen kellett volna már akkor zártnak lennie, de el kellett volna, hogy kezdődjön a folyamat. Ugyanakkor meg azt is mondta, hogy örüljek annak, hogy nem zárt be, mert akkor az a méhlepény darab nem tudott volna spontán távozni és nagy eséllyel csak akkor vettük volna észre, hogy bent van, amikor már begyullad a méhem és jelentkeznek a mérgezés tünetei és akkor tágítót adtak volna, szóval vajúdhattam volna ismét. Szerinte meg van annak a funkciója, hogy nem kezdett el összehúzódni a méhszájam addig, valószínűleg a szervezetem érezte, hogy még nem fejeződött be a művelet.

Egyébként józan paraszti ésszel belegondolva szerintem a hatodik hétre össze kellene zárnia teljesen, így van értelme a hatodik hét végére tenni a szülés utáni kontrollt, ahogyan ez kialakult. Mert ezt is nézik. Gondolom, hogy ha ez tovább tartana, akkor úgy alakult volna ki, hogy nem a hatodik héten van a vizsgálat, hanem később.

2008. dec. 23. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!