Milyen érzés a méhösszehúzódás?
A tágulási szak elején,közepén,végén és a kitolási szakban?
Pl.:kismedencei és szeméremcsont mögötti szétszakadós fájdalom,
csipő,hát,derék,alhas,méh,méhszáj fájdalom stb.(tágulási szakban).
Csak az elejéről tudok nyilatkozni, mert végül sürgősségi császárral szültem. Miután elfolyt a magzatvíz, a vajúdóban vártam a fájásokat. Ott beszélgettem egy anyukával, aki épp a negyedik gyerekét készült megszülni és indításra vitték. Kérdezgettem, hogy honnan fogom tudni hogy van már fájás. Azt mondta lazán, hogy menstruációs görcs lesz. Igaza lett, én egy az egyben azt éreztem. Még a hasmenés-érzés is társult mellé, leszedettem magamról a ctg gépet, hogy elmenjek mosdóba. De persze nem kellett, csak úgy éreztem. Már azt vártam hogy kapjak beöntést. 🤣 De az is elmaradt, mert a fájások közben elkezdett leesni a szívhang, úgyhogy kb.3 óra vajúdás (és épp csak egy ujjnyi tágulás) után betoltak a műtőbe.
Szerettem volna természetes úton szülni, meg kíváncsi lettem volna a folytatásra, hogy ugyanez a fájdalom erősödik és sűrűsödik vagy valami egészen más jött volna később.
A legeleje olyan volt, mint egy rosszabb hascsikarás. Amikor a beleid is feljajdulnak a fájdalomtól. Na, kb ez erősödött és sűrűsödött, de ahogy erősödött, úgy azért az éle elment, szóval inkább tompább lett a fájdalom, de ugyanúgy "bent" éreztem. Nem tudom jobban körülírni. Nekem sosem voltak fájdalmasak a menstruációim, szóval nem tudom ahhoz hasonlítani, de tény és való, hogy egy jól körülhatárolható görcsös, befeszülős érzés az egész, aminek fix kezdete és vége, nagyon egyértelmű íve van. Viszont nem éreztem konkrétan semmilyen testrészem, azt hittem majd a pocakom fog fájni, esetleg lent a hüvelyem, de ezek közül semmit sem éreztem. Legközelebbi rész talán a derekam/hátam lehetett volna, a gerincem mentén inkább, de tényleg így belül, mint amikor a babát is éreztem mozogni, azon a tájékon valahogy. A kitolásnál volt az, hogy nyomásinger is társult mellé, és tovább tompult a fájdalom. Ott, amikor nyomtam közben, akkor szinte enyhült az érzés is, szóval elég erős motivációm volt mindent beleadva nyomni :D
A szétszakadós fájdalom egyedül akkor jött, amikor repedt a gátam. Gátvédelemre készültem, de a lányom másképp gondolta, és nem tudtam ellélegezni a fájást, amikor kellett volna, ő jött :D Szóval amikor a fejével feszítette szét a gátam, na az durva volt. Az egész szülésben az volt a legdurvább, legrosszabb fájdalom, egyszerűen éreztem, ahogy szakad odalent minden (ennek ellenére most másodszor is megpróbálkoznék a gátvédelemmel).
Nekem az első szülésem ilyen volt. Most a másodikat meglátjuk, elméletileg ahogy minden terhesség, úgy minden szülés is más. Kíváncsian várom.
ezt sajnos csak szülés után láttam, de nagyon jó! :) ha vki nem érti mit mond vagy mi zajlik leírom szívesen, szóljatok.
hétfő reggel szültem, vasárnap délután már rendszertelen fájásaim voltak, de még inkább csak kemènyedésként éreztem, a méhem tetején, oldalán. aznap reggel ctgn rendszeres fájásokat mutatott a gép, onnan tudom hogy ez az lesz, a szülésznő viccelődött, hogy lehet aznap még megyek szülni. hajnalban arra ébredtem hogy mensi szerű gorcseim vannak. elkezdtem mérni, 5percesek voltak. azt mondta a dokim, ha 1 órája rendszeresen fajasaim vannak, menni kell. az 1 óra leteltével még zuhanyoztam előtte szóltam a páromnak, készülődött ő is. ekkorra már erősebbek lettek a fajasok. az autóban már a combomba sugárzott, és a későbbiekben is ez a combfájdalom maradt meg nekem. egészen addig, amíg nem kezdett el lefelé indulni a baba, onnantól inkább a derekam fájt. nem sokkal később már a székelési ingert éreztem, nem volt valami kellemes, nem tudtam hogy tényleg kell, vagy csak a baba, de tudtam hogy miatta lehet, csak na😄 mikor már nagyon éreztem és éreztem hogy nyomni kellene, akkor szolt a párom hogy jöjjön vki nézzen rám most. közben hallottam hogy megy lefelé a baba, mert a ctg rajtam volt, hallottam hogy a szívhang eltűnik mikor a nyomási inger van. gyorsan tágultam, azalatt végig a combomba sugarzott a fájdalom, de igazából nem éreztem minden fájást, vizsgálat közben is volt, amit említett is a doki, de nem éreztem.
Én oxitocint kaptam, akkor semmi más nem fájt csak a méhszájam ahogy tágult, de az kegyetlenül.
Kitolásnál ahogy jöttek a fájások azt éreztem a hasamban is.
Nekem pl a derekam nem fájt csak amikor labdán ültem, de az is csak azért mert már elfáradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!