Méhszájtágító zselével kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?
40 hetes kismama vagyok, 1 hét és befektetnek, ha nem indul meg a szülés... jelenleg a méhszáj zárt, a vizsgálatom eredménye c2110.
Annyi infót kaptam, hogy reggel bemegyek, és feltesznek egy kis rásegítőt - ez a zselé akar lenni, vagy nem?
Itt mindenképpen az orvos dönti el hogy mit használ /zselé vagy oxytocin/?
Előre is köszönöm!
Nekem sajnos rossz tapasztalatom van:S Nem igaz, hogy zárt méhszájba nem tesznek fel zselét, nekem feltették. 2-t is kaptam, utána oxitocint is de mégis császározni kellett. Az orvostól ill. a kórháztól függ, hogy mivel indítanak. Egy kikötés van a zselével kapcsolatban, csak az nem kaphat akit már 1x császároztak.
Tényleg beindítja a szülés, jó nagy fájásokat csinál. Nálam az volt a probléma hogy hiába voltak fájásaim nem nyíltam ki rendesen és a babám szíve se bírta már a dolgot ezért lett sürgősségi császár.
Pozitív tapasztalatról is tudok: Több kismama is volt a kórházban mikor szültem akik kaptak zselét ki egyet, ki kettőt és rajtam kívül mindenki megszült rendesen, volt aki 3-4 óra alatt és volt aki több idő alatt.
Nekem nem zselét, hanem tablettát tettek fel, de ugyanaz végülis.
9kor feltették, fél 12kor jöttek a fájások. De ezek nem voltak vészesek. Fél 2re mentem vissza a szülőszobára, kaptam beöntést, ez felerősített a fájásokat. Fél 4 után burkot repesztettek és fél óra múlva megszületett a kisfiam.
Oxitocint nem kaptam!
Első szülésem is indítva volt, de oxit ott sem kaptam, csak burkot repesztettek és rá 40 percre megszültem.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, kíváncsi leszek, hogy addig megindul-e a kislányunk, ha nem akkor arra, hogy is fog az egész történni :) Remélem segít tágulni és minden rendben lesz, főleg a bébivel!
Minden jót kívánok Nektek!
én Nita1417-től kérdem,hogy akit császároztak az miért nem kaphat legközelebb zselét?Amúgy nekem is egyből nagyon erős fájásokat csinált,de nálam is az volt a probléma,hogy nem tágultam sehova.teljesen zárt voltam 42 hetesen és 6óra vajúdás után is csak fél ujjnyi volt.
Utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!