Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Méhszájtágító zselével kapcsol...

Méhszájtágító zselével kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?

Figyelt kérdés

40 hetes kismama vagyok, 1 hét és befektetnek, ha nem indul meg a szülés... jelenleg a méhszáj zárt, a vizsgálatom eredménye c2110.

Annyi infót kaptam, hogy reggel bemegyek, és feltesznek egy kis rásegítőt - ez a zselé akar lenni, vagy nem?

Itt mindenképpen az orvos dönti el hogy mit használ /zselé vagy oxytocin/?

Előre is köszönöm!

2010. szept. 24. 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
A méhszájad nem teljesen zárt már, a külső és a középső nyitva van :)) Saját tapasztalatom nincs, de a szobatársamnak zselét tettek fel, reggel 8-kor ment be a szülőszobára, du. 2-kor megvolt a baba. Nálunk az orvos döntött, hogy mit használ. Mondjuk neki is nyitva volt valamennyire a méhszáj, így ez volt kézenfekvőbb. ha a méhszáj zárt, nem lehet feltenni a zselét.
2010. szept. 24. 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem mind a ket szulesemnel zselet tettek fel meginditasra, oxytxin nem tesznek egybol!az elso szulesem 18 oraba telt mire meglett a lanyom a masodik csaszar lett,a zsele beinditsa a szulest, van akinel gyorsabban zajlik van akinel lassaban
2010. szept. 24. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem sajnos rossz tapasztalatom van:S Nem igaz, hogy zárt méhszájba nem tesznek fel zselét, nekem feltették. 2-t is kaptam, utána oxitocint is de mégis császározni kellett. Az orvostól ill. a kórháztól függ, hogy mivel indítanak. Egy kikötés van a zselével kapcsolatban, csak az nem kaphat akit már 1x császároztak.

Tényleg beindítja a szülés, jó nagy fájásokat csinál. Nálam az volt a probléma hogy hiába voltak fájásaim nem nyíltam ki rendesen és a babám szíve se bírta már a dolgot ezért lett sürgősségi császár.

Pozitív tapasztalatról is tudok: Több kismama is volt a kórházban mikor szültem akik kaptak zselét ki egyet, ki kettőt és rajtam kívül mindenki megszült rendesen, volt aki 3-4 óra alatt és volt aki több idő alatt.

2010. szept. 24. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem zselét, hanem tablettát tettek fel, de ugyanaz végülis.

9kor feltették, fél 12kor jöttek a fájások. De ezek nem voltak vészesek. Fél 2re mentem vissza a szülőszobára, kaptam beöntést, ez felerősített a fájásokat. Fél 4 után burkot repesztettek és fél óra múlva megszületett a kisfiam.

Oxitocint nem kaptam!

Első szülésem is indítva volt, de oxit ott sem kaptam, csak burkot repesztettek és rá 40 percre megszültem.

2010. szept. 24. 20:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát, kíváncsi leszek, hogy addig megindul-e a kislányunk, ha nem akkor arra, hogy is fog az egész történni :) Remélem segít tágulni és minden rendben lesz, főleg a bébivel!

Minden jót kívánok Nektek!

2010. szept. 25. 09:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia,nekem először tablettát helyeztek fel(prostin a neve)ez volt 2x,de semmi hatása nem volt.azután kaptam valami féle zselét,na az beindította,de nem akartam tágulni így lett császár belőle.Szóval nekem a zselé elég hatásos volt,oly annyira,hogy megkaptam a zselét a vizsgálóba,visszamentem az ágyra és egyből jöttek a fájások.
2010. szept. 25. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:

én Nita1417-től kérdem,hogy akit császároztak az miért nem kaphat legközelebb zselét?Amúgy nekem is egyből nagyon erős fájásokat csinált,de nálam is az volt a probléma,hogy nem tágultam sehova.teljesen zárt voltam 42 hetesen és 6óra vajúdás után is csak fél ujjnyi volt.

Utolsó voltam

2010. szept. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!