Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gáz, ha egy orvos...

Mennyire gáz, ha egy orvos programozott császármetszéssel akar szülni?

Figyelt kérdés

Magánkórházban, mivel van rá pénze, csak "hagyják békén" a döntése miatt az állami kórházban. Ő látta mindkettőt még anno gyakornokként és a mai napig kirázza a hideg a hüvelyi szüléstől (bocsi, de tényleg).

Szakmabeliként ezért el fogják ítélni vagy kinézni?

2022. aug. 17. 23:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%
10-es, nem jól érted azt, amit a 8-as írt. Egyrészt azt írta mit okozHAT, idézHET elő, nem elkerülhetetlen következményként írta mi történhet pcs-kor. Másrészt, ahogy a kérdésben is, itt főleg olyan császárokról folyik épp a diskurzus, amit anyuka kívánságára (illetve megrendelésére) hajtanak végre, csak mert ő fél a szüléstől. Nem ugyanaz mintha valami eü probléma miatt császároznának. Nyilván mérlegelni érdemes, hogy mi jár nagyobb kockázattal. (A hüvelyi szülés is persze nagy kockázattal jár, tudom jól. Nem sétagalopp ez, akárhogy szül az ember.)
2022. aug. 18. 10:18
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
A sima szules sokkal nagyobb karokat tud okozni,mindenfele holyagproblema,sullyedes,aranyer,szakadas kivul belul,gaton,vegbel fele. Engem is a hideg razott tole. Szerencsere mindketto császár lett. En orultem neki. Egy egyenes hasi seb, nem volt olyan veszes. 4 nap mulva mar hajolgattam,takaritottam. Az elso nap volt fájdalmas utana de en nyomattam magamba a gyogyszert,infuzioban is kertem . Nekem volt petefeszek mutetem,laparos,nah az sokkal fajdalmasabb szarabb volt,ket hettel utana is a konyhaig max kimaszni tudtam. Hetek kellettek mig kimentem az utcara.
2022. aug. 18. 12:33
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

"anyuka kívánságára (illetve megrendelésére) hajtanak végre, csak mert ő fél a szüléstől"

vaaaagy, mert látott már hüvelyi szülés során sérült gyereket (nem a kulcscsonttörésre gondolok, az már olyan alap, hogy eszünkbe se jut, hanem egy oxigénhiányra). Én láttam, köszönöm, azt senkinek nem kívánom, nemám a saját gyerekemnek. És pont lekakkantom, hogy kinek mi a véleménye.

És nem minden esetben olyan a pcs, hogy felvág-kivesz-viszlát. Nekem is bekötötték az oxit, megindították a folyamatot. Akinek felvág-kivesz, annál valószínűleg bajt okozna a vajúdás, így mindenképp pcsm lenne. Aki meg kéri, ott nálunk 10ből 9x megindítják a vajúdást, és utána van a műtét. Vagyis máris bukott az elmélet, amit az állítólagos orvos felvázolt (azért mondom, hogy állítólagos, mert ha az lenne, ezt tudnia kellene, hogy már ez a gyakorlat)

2022. aug. 18. 15:09
 14/17 anonim ***** válasza:
24%

Én vagyok az "állítólagos" orvos. Egy, mint mondtam más a szakterületem. Kettő, a legtöbb kórházban programcsászár előtt nem kötnek be oxitocint. Nem mondom hogy sehol, de amiket én ismerek, ott nem.

nekem aztán mindegy, felőlem mindenki azt csinál a gyerekével amit akar, csak ne az orvost hibáztassa utána ha balul sült el, de az ő kényelméért volt császár.

2022. aug. 18. 15:20
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

nézzél meg statisztikát. 10 pcsm-ből hánynál lett komplikáció, valamint 10 hüvelyinél hányszor?

a pcsm sokkal biztonságosabb a babára nézve.

nem azt mondom, hogy egy háborítatlan, komplikációmentes szülés nem jobb, mint a pcsm, mert biztosan jobb. Csak épp senki sem tudja megígérni, hogy az lesz a kimenetele...

2022. aug. 18. 21:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

14! A varázsszó: nem a szakterületed. Akinek meg a szakterülete, az meg közel sem hisztizik ezen ennyit, mert kvázi rutinműtétről beszélünk. Olyannyira, hogy sok országban a nő döntheti el, mégcsak nem is az orvos. Itthon persze ebből is szupermomzi versenyt csinálnak, akár a szoptatásból vagy az évekig gyerekkel otthonmaradásból.

A 15-ös pedig tökéletesen leírta, mi az oka, hogy sokan szívesebben választanák a programcsászárt. Nincs is ehhez mit hozzáfűzni.

2022. aug. 21. 18:58
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szintén így fogok szülni. Senki véleménye nem érdekel egyedül az orvosomé. Nem akarok hüvelyi szülést, mert annyi családi sztorit meséltek kit hogyan fogóztak, ki hogyan repedt végbélig, kinek varrták a méhszáját (anyukám, nagynéném, unokatesóm), hogy köszi ezt én tuti nem. Orvosom is mondta, hogy a saját feleségét is inkább műtené-főleg ha nagyobb a baba. Megértem aki még így szeretné.
2022. aug. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!