Mennyire gáz, ha egy orvos programozott császármetszéssel akar szülni?
Magánkórházban, mivel van rá pénze, csak "hagyják békén" a döntése miatt az állami kórházban. Ő látta mindkettőt még anno gyakornokként és a mai napig kirázza a hideg a hüvelyi szüléstől (bocsi, de tényleg).
Szakmabeliként ezért el fogják ítélni vagy kinézni?
"anyuka kívánságára (illetve megrendelésére) hajtanak végre, csak mert ő fél a szüléstől"
vaaaagy, mert látott már hüvelyi szülés során sérült gyereket (nem a kulcscsonttörésre gondolok, az már olyan alap, hogy eszünkbe se jut, hanem egy oxigénhiányra). Én láttam, köszönöm, azt senkinek nem kívánom, nemám a saját gyerekemnek. És pont lekakkantom, hogy kinek mi a véleménye.
És nem minden esetben olyan a pcs, hogy felvág-kivesz-viszlát. Nekem is bekötötték az oxit, megindították a folyamatot. Akinek felvág-kivesz, annál valószínűleg bajt okozna a vajúdás, így mindenképp pcsm lenne. Aki meg kéri, ott nálunk 10ből 9x megindítják a vajúdást, és utána van a műtét. Vagyis máris bukott az elmélet, amit az állítólagos orvos felvázolt (azért mondom, hogy állítólagos, mert ha az lenne, ezt tudnia kellene, hogy már ez a gyakorlat)
Én vagyok az "állítólagos" orvos. Egy, mint mondtam más a szakterületem. Kettő, a legtöbb kórházban programcsászár előtt nem kötnek be oxitocint. Nem mondom hogy sehol, de amiket én ismerek, ott nem.
nekem aztán mindegy, felőlem mindenki azt csinál a gyerekével amit akar, csak ne az orvost hibáztassa utána ha balul sült el, de az ő kényelméért volt császár.
nézzél meg statisztikát. 10 pcsm-ből hánynál lett komplikáció, valamint 10 hüvelyinél hányszor?
a pcsm sokkal biztonságosabb a babára nézve.
nem azt mondom, hogy egy háborítatlan, komplikációmentes szülés nem jobb, mint a pcsm, mert biztosan jobb. Csak épp senki sem tudja megígérni, hogy az lesz a kimenetele...
14! A varázsszó: nem a szakterületed. Akinek meg a szakterülete, az meg közel sem hisztizik ezen ennyit, mert kvázi rutinműtétről beszélünk. Olyannyira, hogy sok országban a nő döntheti el, mégcsak nem is az orvos. Itthon persze ebből is szupermomzi versenyt csinálnak, akár a szoptatásból vagy az évekig gyerekkel otthonmaradásból.
A 15-ös pedig tökéletesen leírta, mi az oka, hogy sokan szívesebben választanák a programcsászárt. Nincs is ehhez mit hozzáfűzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!