Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez már a vajúdás lenne?

Ez már a vajúdás lenne?

Figyelt kérdés

Voltam nemrég nst-n, ami 20-25 perc alatt 4 fájást mutatott, 40-50 közötti értékkel. Kis keményedést éreztem a hasam egy részén ilyenkor. Nem rég újra keményedni kezdett a hasam, hol a teteje, hol az oldala, mármint a méhnek a teteje, oldala, vagy a tetejének egyik oldala, ritkábban az alja, néha menstruációs görccsel kísérve. Figyelgetem, de össze vissza vannak ezek. Van, hogy 5-6 percenként, van, hogy 3-4, olyan is volt hogy 2 perc után jött az újabb keményedés. De azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a rövidebb időköznél az még az előző fájás lett volna. Nem fáj igazából, keményedik csak.

Ez már a vajúdás lenne? azt mondják azt megismeri az ember, mert egyértelmű, fáj.

2022. júl. 31. 17:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szülésznő ismerős mondta, amikor én se tudtam egyértelműen eldönteni, hogy csak jósló, vagy tényleges, hogy feküdjek le a kanapéra pihenni. Amikor már nem tudok feküdni, akkor az már igazi. :D

És tényleg. Eleinte simán elvoltam fekve. Aztán már minden fájásnál fel kellett ugranom. Utána meg már egyáltalán nem tudtam feküdni.

2022. júl. 31. 21:05
 12/20 anonim ***** válasza:
35%
Akkor a kórházban miért kényszerítik fekvő helyzetbe a nőket?
2022. júl. 31. 21:56
 13/20 A kérdező kommentje:
12: ha ctg kell, ahhoz ülni vagy feküdni kell. de alapesetben a vajúdás alatt szabadon választott pozicio kellene hogy legyen, kitolásnál kell feküdni.
2022. júl. 31. 22:38
 14/20 A kérdező kommentje:
egyébként köszönöm a válaszokat! :)
2022. júl. 31. 22:38
 15/20 anonim ***** válasza:
37%
A kitolásnál is csak az orvosnak jobb ha a nő vízszintesen van.
2022. júl. 31. 22:45
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk csak kitolásnál van fekvő helyzetben a nő. Azon kívül úgy vajúdik, ahogy jól esik. Nekem volt, hogy a földre térdeltem le, a fotel elé, Azon támaszkodtam. Nem szóltak rám, sőt, a szülésznő hozott szivacsot a térdem alá.
2022. aug. 1. 07:17
 17/20 A kérdező kommentje:
valószínűleg ez már a vajúdásom része volt, mert másnap hajnalban megszületett a babám :)
2022. aug. 7. 10:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok!Jó egészséget az egész családnak!Kislányvagy kusfiú?Mennyivel született?
2022. aug. 7. 11:51
 19/20 anonim ***** válasza:

Igyanígy voltam, csak 2 ejszaka volt a vajúdás a szülés elött és július 30 ra lett meg a kisfiam:)

Gratulálok kerdező:) remélem könnyű szülés volt!

2022. szept. 5. 02:56
 20/20 A kérdező kommentje:

köszönjük! 😊 most nézem hogy hajnalt írtam .. hajnalban indult de reggelre lett meg a kisfiam közel 3.9kg-val:) azt hiszem nem voltam a toppon mikor írtam 😆

19 gratulálok:) igen egyébként, úgy gondolom könnyű szülés volt 🙂

2022. szept. 5. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!