Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mikor lesz először...

Szülés után mikor lesz először újra peteérésem?

Figyelt kérdés
2008. dec. 21. 00:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia ezt így nem lehet megmondani, lehet hogy a vérzés elálta után (4-6 hét) már 1 hétre, de lehet hogy csak fél évre. Attól függ, hogy szoptatsz-e, és hogy mikor jön meg először a mensesed újból. Persze az, hogy szoptatsz, nem azt jelenti, hogy nem eshetsz teherbe.

Vannak olyan fogamzásgátlók, amik kimondottan szoptatós anyáknak vannak kifejlesztve.

HA nem szeretnél egyből másik babát, mindenképp írass ilyet.

2008. dec. 21. 00:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem lehet tudni, hogy mikor lesz peteérésed,a szoptatás smmit sem jelent a védelem szempontjából.Én most szoptatás alatt cerazettet szedek,nekem bevált.
2008. dec. 21. 04:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy olvastam, hogy a szülést követő három hétben kizárt csak a teherbeesés, de akkor sem a peteérés hiánya miatt, hanem a méhfal szerkezete miatt, ugyanis ha lenne is megtermékenyítés, akkor sem tudna még a sejt megtapadni. Utána tulajdonképpen már bármikor teherbe lehet esni. Sajnos a peteérés idejét tényleg lehetetlenség megmondani, max csak akkor, ha valamilyen peteérést figyelő módszert használsz. Hogy milyet, az jó kérdés, mert a hőmérőzésre szoptatás alatt szerintem nem lehet hagyatkozni, legalábbis a tej miatt nekem elég gyakran van hőemelkedésem, gondolom emiatt a peteérés sem lenne egyértelműen kimutatható.
2008. dec. 21. 09:04
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

A szülést követő 3 hétben nagy WCt is éppen elég elvégezni gátsebbel és társaival,meg folyamatos vérzéssel,nemh a szexre gondoljon az ember:):):):)

Amúgy tényleg nem lehet tudni.Anyuka ismerősökkel beszélgettünk,és amíg még gyakran,naponta 5-6 alkalommal szoptattunk 2 kivétellel egyikünknek sem jött meg.Nekem az első mensi most jött meg,fél éves múlt a lányom,de azt is mondják,h az első még ilyen figyelmeztető,és az esetek nagy részében nincs előtte peteérés...

2008. dec. 21. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!