Melyik kórházban szültetek? Mi volt a legjobb és legrosszabb tapasztalat a kórházzal kapcsolatban?
Szent Istvánban, Bp.
Legjobb: sokat segítenek a szoptatásban, a baba ellátásának megtanításában.
Legrosszabb: ha 30x nem nyitnak be egy nap, akkor egyszer sem. Hajnali fél5kor kiverik az ember álmát a szeméből, hogy kakált-e már, de egy pisire nem tudtam úgy elmenni, hogy valaki ne strázsáljon már az ajtó előtt, mert kellek én vagy a babám. Éppenséggel ezeket lehetett volna ügyesebben is csinálni, pl ha a takarító nem ebédosztás előtt fél perccel találja ki, hogy felmos, akkor nem járkálja össze senki a vizes padlót és nem kell 2x dolgoznia, vagy ha azzal a lendülettel rak új kukazsákot, ahogy elviszi a szemetet (és nem fél óra múlva), akkor sem kell annyiszor kerülgetnünk egymást.
Győr, 2 hónapja.
Ahhoz képest, hogy nem volt a legkönnyebb szülés, végig biztonságban éreztem magunkat (számomra ez a legnagyobb pozitívum, hogy nem kellett pluszban idegeskednem semmi miatt), mindenki rendkívül kedves, normális, emberi és nem utolsó sorban profi volt. Egytől egyig minden dokira, szülésznőre, csecsemősre, akivel találkoztam, csak hálával tudok gondolni! Egyszerűen keresve sem tudok negatívat mondani.
Sote II. tavaly augusztusban.
Be kellett feküdnöm, mert indítani kellett a szülést. Este feltették a ballont, reggel hétre mentünk szülőszobára. Minimális oxitocin rásegítéssel délben megszületett a lányom.
Az orvosok és a szülésznőm (még pont be tudott jönni, én voltam az utolsó vállalt kismamája) tündéri volt. A csecsemősök is mind segítőkészek voltak. Egy nővér volt, aki bunkó volt, de őt is ki lehetett bírni.
A szülőszoba és a vajúdó tiszta, jól felszerelt, az osztályon a szobák és a fürdőszoba hagy némi kívánnivalót maga után. A tisztaság nem 100%, de azért valljuk be, arról sem a kórház tehet, ha az ott fekvő nők nem képesek alapvető higiéniai dolgok betartására (pl. a közös fürdőszobában a szülés utáni elhasznált, vértől tocsogó betétet az egyik bentlakó nemes egyszerűséggel a wc papír tartóra rakta és ott is hagyta).
A második babámat is ott fogom szülni. Persze, vannak ennél jobb kórházak, de sokkal rosszabbak is.
Dunaújváros.
Legjobb: egy tüneményes doktornő császározott, tökéletesen sikerült a műtét, annak ellenére, hogy sürgősségi volt, mert idő előtt beindult a szülés.
Legrosszabb: a csecsemősök bunkók, lekezelőek, kioktatóak voltak. Ha szóltam, hogy mutassanak meg valamit vagy mikor fürödtem és bevittem a babát, hogy figyeljenek, akkor flegmáztak. Szó szerint úgy tépték le a babámról a ruhát. Nem volt tejem, tápszert nem kapott. Végig sírta a kórházi napokat, a csecsemősök meg leszarták, az egyik kérdezte, hogy miért sír. Ráadásul a második napra borzalmasan megfájdult a fejem is. A WC-ben folyamatosan lecsúszott a deszka, ahogy ültél rajta.
Szekszárd. A szülést imádtam, a két szülésznő és az orvos (Timi, Bogi és Varga doktor úr) csodálatosak voltak, minden nap végigcsinálnám velük, tényleg. :D
Utána a csecsemősök elég flegmák voltak, az kicsit rosszul esett abban az amúgy is felfokozott érzelmi állapotban, sokat sírtam, de én amúgy is érzékenyebb vagyok az átlagnál, szóval engem nem nehéz megbántani amúgy sem sajnos. A kaja meglepően jó volt.
összességében rendben volt az egész, de ehhez kellett az is, hogy nem is voltak irreális elvárásaim. Tudtam, hogy egy kórházban vagyok, és nem egy 5 csillagos szállodában velneszezek éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!