Mennyire gyakori, hogy végül császármetszés lesz?
Egy ismerősöm természetes úton adott életet egy 5500 grammos és 62 cm-es babának. Szerintem ha kellően halad a dolog, akkor csak az agyad blokkolhat. Olvass a témában, tájékozódj. Nagyon sokan szülnek 4 kiló feletti babákat, amelyekre azt mondják, hogy nagy. Nem a baba nagyságàn szokott ez múlni, leginkább a dokik sürgetésén, a plusz beavatkozásoknak köszönhető a császármetszés, sem pedig a nagy méreteknek baba szempontból.
Mielőtt valaki nekem esik: a császármetszés egy hasznos dolog, amennyiben indokolt és ott, abban a helyzetben az a legfontosabb, hogy jól legyen a baba is és anya is.
4200 g-os babát szültem természetes úton sérülés nélkül múlt héten.
Harmadik baba, érezhető volt azért a különbség, megszenvedtük az átjutást. Amúgy nem a baba súlya számít, hanem hogy mekkora a fejkörfogata és a nő medence bemenete
3-ashoz annyit, hogy a bemenet tágulása számít..
Szóval egy fiús csípőjű nő is simàn szülhet.
Nekem is van 5 kg feletti hüvelyi szülés sérülésmentesen a környezetemben.
Bába is jelen volt, nem engedtek siettetni.
( az anyuka tipikus fiús csípő, 50 kg sincs a 170 cm-hez)
Nekem az első gyerekem természetes úton született, hosszan és kimerítően. kerekítve 3800g volt. Második gyereket nagynak titulálta a doki az UH-n, végül 4500g lett, ő császáros lett, mert nem állt jól a feje és bekakilt a magzatvízbe, sietni kellett.
Szerintem nagyon orvos függő ez. Az első gyerekem kínszenvedés volt, de a kórház baba-barát, ami kiterjed arra is, hogy a természetes szülést pártolják és hogy mindenki a maga tempójában szüljön. Legalábbis velünk így volt. De a második gyerek egy másik kórházban született, ott abszolút adogatják egymásnak a szülőszoba kilincset, a legkisebb rizikóra is császároznak.
Szerintem azért van egy nagyobb réteg, aki csak megúszni akarja az egészet a császárral. Nem azokra gondolok, akiknek így alakult, orvosilag tényleg szükséges volt, vagy bármi ilyesmi, hanem akik tényleg szándékosan úgy keresnek orvost vagy akármit, hogy abból császár legyen, mert nem akar vajúdni, szülni, stb. Én személy szerint nem látom könnyebb opciónak a császárt, de több nőt is ismerek, aki azt választotta (valamilyen módon), mondván akkor sértetlen marad az intim rész. Sokszor nem is a fájdalom a pláne, hanem hogy arra nincs garancia, hogy mi lesz a puncidból, egy heg a hason meg kisebb áldozatnak hangzik.
De mondom, ez nem igaz mindenkire, és főleg nem azokra akiknek választása sincs, de sokan vannak akik így gondolkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!