Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy végül...

Mennyire gyakori, hogy végül császármetszés lesz?

Figyelt kérdés
Félek, hogy nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. Lehet ezt előre tudni?

2022. máj. 3. 23:34
A kérdező szavazást indított:
Programozott császármetszésem volt nagy baba miatt
Programozott császármetszésem volt más okból
Nem tágultam, ezért csm volt
Komplikáció miatt csm volt
Természetesen szültem
45 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Egy ismerősöm természetes úton adott életet egy 5500 grammos és 62 cm-es babának. Szerintem ha kellően halad a dolog, akkor csak az agyad blokkolhat. Olvass a témában, tájékozódj. Nagyon sokan szülnek 4 kiló feletti babákat, amelyekre azt mondják, hogy nagy. Nem a baba nagyságàn szokott ez múlni, leginkább a dokik sürgetésén, a plusz beavatkozásoknak köszönhető a császármetszés, sem pedig a nagy méreteknek baba szempontból.

Mielőtt valaki nekem esik: a császármetszés egy hasznos dolog, amennyiben indokolt és ott, abban a helyzetben az a legfontosabb, hogy jól legyen a baba is és anya is.

2022. máj. 3. 23:56
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Nekem az a tapasztalatom,hogy manapság egyből császározzák a nőket.Ennek nem tudom mi az oka,de kétlem,hogy ennyi nőnél lenne komlikáció,vagy ennyi nő nem tágul.Az első gyerekemet 2000- ben szültem természetes úton,a 2.- at 1019.- ben császárral.Nem tágultam.Na de én nem tultam fel a méhszájamig,hogy tényleg nem tágulok,vagy csak rá mondják.Ez egyszerűbb nekik.Ráadásul több hála pénz is.Tudom h.már nincs...igen hivatalosan.Amugy 10 ismerősömből,kettő szült természetes úton.Hmm.nem rossz arány!
2022. máj. 4. 05:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

4200 g-os babát szültem természetes úton sérülés nélkül múlt héten.

Harmadik baba, érezhető volt azért a különbség, megszenvedtük az átjutást. Amúgy nem a baba súlya számít, hanem hogy mekkora a fejkörfogata és a nő medence bemenete

2022. máj. 4. 07:10
 4/9 anonim ***** válasza:

3-ashoz annyit, hogy a bemenet tágulása számít..

Szóval egy fiús csípőjű nő is simàn szülhet.

Nekem is van 5 kg feletti hüvelyi szülés sérülésmentesen a környezetemben.

Bába is jelen volt, nem engedtek siettetni.

( az anyuka tipikus fiús csípő, 50 kg sincs a 170 cm-hez)

2022. máj. 4. 08:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem az első gyerekem természetes úton született, hosszan és kimerítően. kerekítve 3800g volt. Második gyereket nagynak titulálta a doki az UH-n, végül 4500g lett, ő császáros lett, mert nem állt jól a feje és bekakilt a magzatvízbe, sietni kellett.

Szerintem nagyon orvos függő ez. Az első gyerekem kínszenvedés volt, de a kórház baba-barát, ami kiterjed arra is, hogy a természetes szülést pártolják és hogy mindenki a maga tempójában szüljön. Legalábbis velünk így volt. De a második gyerek egy másik kórházban született, ott abszolút adogatják egymásnak a szülőszoba kilincset, a legkisebb rizikóra is császároznak.

2022. máj. 4. 10:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Az ultrahang csak becsüli az értékeket, ettől lehet súly kevesebb is és több is. Meg lehet szülni természetes úton is, egy 4,5-5 kilos babát. Tágulástól és medence szélességétől, baba fejétől függ.
2022. máj. 4. 13:10
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
1) persze, lehet nagy babát hüvelyi úton szülni, de nem biztos, hogy érdemes. Igen, csodák vannak és vakszerencse is, de nagy általánosságban egy 5+ kilós gyerek borzalmas károkat tud okozni természetes szülésnél. Munkám során olyanokat láttam már (sokat!), hogy az egész gyerekvállalástól épphogy el nem ment a kedvem...
2022. máj. 4. 15:57
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azért van egy nagyobb réteg, aki csak megúszni akarja az egészet a császárral. Nem azokra gondolok, akiknek így alakult, orvosilag tényleg szükséges volt, vagy bármi ilyesmi, hanem akik tényleg szándékosan úgy keresnek orvost vagy akármit, hogy abból császár legyen, mert nem akar vajúdni, szülni, stb. Én személy szerint nem látom könnyebb opciónak a császárt, de több nőt is ismerek, aki azt választotta (valamilyen módon), mondván akkor sértetlen marad az intim rész. Sokszor nem is a fájdalom a pláne, hanem hogy arra nincs garancia, hogy mi lesz a puncidból, egy heg a hason meg kisebb áldozatnak hangzik.

De mondom, ez nem igaz mindenkire, és főleg nem azokra akiknek választása sincs, de sokan vannak akik így gondolkoznak.

2022. máj. 4. 22:13
 9/9 anonim ***** válasza:
66%
8) a világ normálisabb tájain erről szabadon rendelkezhetnek a nők és nem övezi közfelháborodás - minthogy ténylegesen senkinek nincs ehhez köze amúgy. Azért sok tekintetben még mindig ordas nagy Balkán vagyunk.
2022. máj. 5. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!