Hogy zajlik a császármetszés? Minden részletet tudni szeretnék!
Faros a babám. Ilyenkor programozott császár van, vagy megvárják, míg beindul a szülés magától? (holnap megyek véglegesíteni a dokihoz, most csak infót gyűjtök)
Lehet hülye kérdés, de engem az is foglalkoztat, hogy a magzatvízzel mi lesz? (Gondolok itt arra, ha nem indul be magától, akkor értelemszerűen nem is fog magától elfolyni)
Ha nem simán indul be a szülés, akkor hogyan szabadulnak fel azok a hormonok, amik a szoptatást segítik?
Győrben fogok szülni. (ha esetleg erről a kórházról valaki bővebben tudna írni)
Meddig nem lehet velem a kisbabám?
Mekkora a seb? S meddig nem fogom tudni rendesen ellátni a dolgokat?
Bocsánat a sok kérdésért, de nem erre készültünk, most fordult meg nemrég a baba, így a császárról semmit sem tudok!
Köszönöm!
Szia!
Ha nem indul be magától,általában a 38-39. héten programozott császárt csinálnak,mert ha véletlen roham szülés indulna be,ne kerüljetek bajba.
A magzatvizet leszívják,mikor megrepesztik a magzatburkot.Először kapsz infúziót,majd epidurális vagy spinális érzéstelenítőt (altató orvos dönt),ez elég kellemetlen érzés mikor beadják,majd amikor hat,tehát semmi fájdalmat nem érzel,katétert kapsz,majd felvágják a hasadat (a vágás nagysága orvos függő),a méh falát,magzatburok repesztés és leszívják a vizet.Ilyenkor szörcsögő hangot hallassz.Majd kitolják a vágáson a babát,úgy,hogy belekönyökölnek ketten a gyomrodba és préselik ki (nem fáj).Miután felsírt a baba gyorsan elviszik,de kb 1 perc múlva az arcodhoz tartják,majd apával elviszik kicsit rendbe teszik,ott az apuka mellkasára teszik, a bőrkontaktus miatt.Miután téged elláttak kitolnak a pihenőbe és a baba állapotához mérten együtt lehettek 3-an max 2 órát.Ezután elviszik kicsit melegedni,megy fürödni,majd amikor felébred,beviszik hozzád kórterembe.A műtét után 6 órával fel kell kelni,ha kiment a zsibbadás.Ez nagyon rossz és ilyenkor már piszkosul fáj minden,a vágás,a méhed,ahogy húzódik össze.Ráadásul közben 20 percenként megnyomkodnak,hogy jöjjön ki a vér.De amikor behozzák babát és mellre teszik,minden fájdalom megszűnik és el is felejted hogy szenvedsz.Az első nap a legrosszabb,de egyén és akarat függő,én már du sétálgattam.Ha még van kérdés írj,majd figyelem és válaszolok.A tej megindul ilyenkor is magától,mert a hormonok ugyan úgy felszabadulnak,csak lehet,hogy kicsit később.Mikor szülsz?Ja és ez a péterfy kórház volt pesten.
Bp. Máv kórház! 34.hét (kora baba) de előtte egy nappal tudtuk, hogy holnap reggel akkor kiveszik (toxémia miatt)
Hajnalban kaptam beöntést- féltem- de nem volt még csak rossz sem. 7 kor elvittek az előkészítőbe: katéter, infúzió, vérnyomásmérő ilyesmi. Majd betoltak fél kilenckor a műtőbe. Ülő helyzetbe kaptam asszem EDA-t, nem fáj, legalábbis nekem nem fájt. 3.ra találták el, lezsibbadtam pillanatok alatt. 9.14-kor már kint volt a babám. Háromnegyedre összevarrtak, és utána vittek vissza az osztályra. Ott nem volt őrző. 4 körül lezuhanyoztam, és este fél nyolckor mehettem a babámhoz. Saját lábon mentem fürdeni. Qvára fájt, de ha hamar felkelsz és mész, akkor percenként könnyebb lesz. A babámat nem kaptam meg, de ez nálad nem mérvadó, hisz irtam hogy kora baba lett.
Ja igen! Onnan minden cuccot kiporszívóznak, és olyan fogorvosos hangja van, mint a nyálelszívónak. A seb nem nagy, éppen hogy a buksija kiférjen a bébinek. Nekem már aznap volt tejem estére. Nyugi, minden rendben lesz, én bármikor végigcsinálnám akár még százszor! :)
Szia. Én Bp-en a SOTE II-n szültem 1 éve. Nem fordult be a lányom így programozott császárom volt a betöltött 39. héten.
Előtte lévő nap befektettek, este 8 után már nem ehettem-ihatta, max 1-1 korty mentes vizet. Kaptam kúpot amit este kellett betemmem (popsiba-beöntés helyett) de nekem enélkül is fokozottabb volt a bélműködésem az izgalom miatt. Még délután volt uh, ctg, majd leborotváltak volna de én már otthon megcsináltam. Majd a dokim mondta hogy másnap délelőtt szabad a műtő!
Reggel egy szülésznő lekísért a szülőszobára, ctg-re kötöttek. Jött a férjem, elrendezte a motyómat, majd vártunk. Bekötötték az infúziót, jött a dokim, megnézett, majd mondta hogy 10-körül jön vissza most megy műteni... kaptam savlekötőt, meg kellett inni, elég keserű, de olyan szomjas voltam már hogy komolyan, jól esett a folyadék. Aztán 10 körül jött a dokim, és mondta hogy készüljek, megyünk. Jött egy műtős fazon egy görgős ággyal, meztelenül kellett ráfeküdnöm, letakartak, majd Ő tolt a műtőbe. Ott kaptam spinális érzéstelenítést, amitől nagyon féltem de egyáltalán nem fájt. Aztán éreztem hogy melegszik a lábam. Lefektettek a szülőágyra, nézegették hogy mit hol hogy érzek a hasamon. Aztán mikor rendesen hatott az érzéstelenítés megkaptam a katétert amiről csak akkor lett fogalmam mikor a műtét után 6 órával fel kellett kelnem. Visszatérve, lepel elém, és elkezdték. Éreztem ahogy matatnak, de semmi fájdalmat nem. Majd mikor szedték ki a babám, az anesztes doktornő mondta hogy mit lát. Kicsit kellemetlenebb érzés ahogy "cibálnak", de persze nem fáj. Aztán meghallottam hogy felsír. Megmutatták, aztán elvitték. A gyerekorvos megvizsgálta, majd apukája előtt lemérték, becsomagolták és odaadták Neki. Addig engem meg varrtak. Aztán még visszahozták egy puszira, pár szóra, majd vitték az újszülött osztályra, engem meg az őrzőbe.
Most ismét terhes vagyok, 17 hetes, és bár átéltem és csodás volt, mégis félek megint. :)
Minden jót kívánok!
Óóóóó Lányok, köszönöm szépen, hogy leírtátok! Sokat segítettetek! Kicsit talán meg is nyugodtam. Elvileg október közepére várjuk a picit, de hogy mikor is lesz a császár azt talán majd tényleg holnap fogjuk letisztázni.
Ha nem gond, akkor ha valami még eszembe jut kérdés (mert biztos lesz még), akkor azt felteszem!
Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm!
Szia! Én is hasonlóan szültem, mint az első és az utolsó válaszoló (Debrecenben, a Kenézy Kórházban). Faros volt a babám és ráadásul nagy is, tudtam előre, hogy császár lesz. Az egyik vizsgálatnál (egy nappal a kiírt időpont előtt), zavaros lett a magzatvizem. Nem is engedtek már haza, hanem a szülőszobán kaptam hüvely zselét, hogy legalább egy pár fájásom legyen. (ez nagyon gyengén hatott is) Én a saját lábamon mentem be a műtőbe. Nem kaptam beöntést, és a borotválást is otthon oldottam meg. A szúrástól féltem, de nem volt egyáltalán vészes. Pillanatok alatt kivették babucit a hasamból, a varrás már egy kicsit tovább tartott. Közben a picit elvitték, majd nekem is visszahozták egy pár percre.
Nagyon rossz volt felállni utána 6 órával, de semmiképp se engedd el magad! Sétálnod kell minden nap, egyre könnyebben fog menni. Nekem az ágyról való felülés nehezebben ment, mint a séta. Tanácsolom, hogy vigyél be magaddal valami hosszú övet, kösd a ágy végére, azzal könnyebb lesz felhúzni magad. Meleg pulóver is legyen nálad, mert sokan fáznak szülés után. Én éjszaka a köntösömet is felvettem, annyira vacogtam. A tejem két nap múlva beindult (bár még elég kevés volt), de ne ijedj meg, ha neked később fog! Most 6 hónapos a kislányom, és még mindig szoptatom.
Kívánom, hogy legyen olyan szép és könnyű a szülésed, mint amilyen nekem volt!
Köszönöm Lányok!
Már nagyon izgatott és kíváncsi vagyok, hogy fog zajlani ez az egész! Időpontot mégsem egyeztettünk, azt mondta a doki, várjunk, még megfordulhat!
Szép hétvégét Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!