Apuka (férj) legyen bent a szülésnél végig nézze vagy ne? TAPASZTALATOK?
Nálunk közös döntés volt, hogy bent lesz.
Semmit sem látott. Mindent takartak. Tényleg csak azt láthatta, láthattuk, amit kértünk vagy engedtek pl.: magzatvíz (első babánál megnéztem), méhlepény (második babánál láttuk), "itt a baba feje", na azt nem engedtem 😀....
Szóval, annyira steril, barátságos, támogató és szép volt az a pár óra a szülőszobán, hogy a férjem az első gyerek születését meseszerűen élte meg, a másodikat gyorsnak, mert csak 45 percet töltöttünk ott.
Én kíváncsi típus vagyok és biztosan bent szeretnék lenni a gyerekem születésénél, de! mivel utána néztem (neten), hogy milyen egy születés....hát erősít csak a feleségem fejénél maradnék és kb csak őt nézném. Szóval bemennék, ha kérné és támogatnám, ha tudom, de nem bámészkodnék.
Mikor született a két fiúnk (3,6 évesek) be lehetett menni. Feleségem rámbízta a döntést, szerette volna, ha bent lennék vele. Természetesen mindkettőnél bent voltam.
A nőgyógyász-dokink (a várandósság ideje alatt összehaverkodtunk) elmondott mindent, mikor beléptünk a szülőszobába.
-A plusz ágy a vállalkozó apáknak van bekészítve, ha nem "birja a rendszer" oda legyek kedves elájulni, mert a padlón fekve csak zavarnék.
-A kerekes-szék is nekünk, apuknak van ott, amivel tovább visznek, ha nem jönnénk rendbe.
-Légzés teknikákat mutatott, hogy én huhogjak az asszonnyal, így akkor egy dologgal kevesebb van rajtuk, jobban tudnak koncentrálni. Meg amúgy is, angyalibb pillanat, ha férj és feleség egy huhognak.
-Két gumi labda volt bent. Kettőnknek. Így szórakozás volt a gyakorlat.
-Az ágy két oldalán lévő, felhajtjató karbnan kapaszkodik anyuka tolás közben, nem apuka erős kezében, mert akkor bizony a legtörékenyebb, csepp-asszonyban is van olyan erő, hogy képes az ujjaktól kezdve, akár alkarig csontokat törni. Ekkor ismét a kerekes szék felé nézett, majd így folytatta: Az a járat a gipszelőbe is.
-Az elején tisztáztuk, hogy "mennyire szeretem a feleségem".
Itt elmondta a doki, hogy ne számítsak jobbra, mint egy csatatér. (Elsősegélyeztem sokat rendezvényeken, mentőkkel együtt, így nincs gondom a vérrel. Ott megtanultam, hogy el kell tudni választani a személyt és az eseményt, csak csinálni, amit kell)
Bizony, "moziztam".
-Varrás közben, a doki egyszer csak rámnéz, majd kérdezi, "Plusz két öltés-új asszony? Mehet? Ezeöccá lesz!"
Azt mondhatom, hogy mindkettőnknek ez olyan élmény, ami csak a miénk. Még így is, hogy részleteket írtam. Hiszen együtt csináltuk végig. Rengeteget segített a doki is. A szülésznő is hasonlóan bohókás volt. Könnyen oldódott a hangulat. Strssznek semmi jele nem volt.
Férfiként, tisztelem, becsülöm az asszonyt. Úgy érzem jobban.
Még a "csatatér" látványa után is.
Egyikünk étvágya sem csökkent, szexuális téren.
Úgy gondolom, ez a döntés legyen a páré, jó előre hozzuk meg a szabályokat. Ha a pasi nem szeretne bemenni, ne legyen neki kötelező, épp így ellenkező esetben sem. Apuka jelenléte is meddig kívánatos, hol kívánatos.
Köszönöm a feleségemnek ezt a két csodás élményt.
30 évvel ezelőtt apukám is végig bent volt már, mikor születtem. Őt nem viselte meg. Sőt, ennek hatására lett rendszeres véradó, mert anyu elég sok pótlásra szorult.
De ismerek olyan férfit is, aki elmondta, hogy élete egyik legrosszabb élménye volt és soha többet. Nem azért mert nem szereti a feleségét vagy a babát, és még csak nem is szexuális téren okozott bajt, hanem az a kiszolgáltatottság lelkileg szörnyű volt. Én ezt is abszolút meg tudom érteni.
Nem szabad erőltetni. A pár közös döntése legyen. Arról nem is beszélve, hogy minden szülés más, ezért is lehetnek különböző élmények.
Én az elsp babánál bent voltam. Amellett, hogy nyilván érdekes, sokat is számított a feleségemnek is, hogy ott vagyok vele, nem egyedül kell végigcsinálnia, foghatja a kezem, támasztottam a nyakát, mikor nyomott, stb. Nyilván én is hallottam előtte, hogy ne nézzek le, ha még nőként szeretnék ránézni a feleségemre, ezt többnyire be is tartottam. Viszont a végén a doki megmutatta a méhlepényt, hát az volt a csúcs, baromi érdekes volt :D
Most fog születni napokon belül a második babánk, mindenképp tervezzük, hogy ott is bent tudjak lenni, de ezt most keresztülhúzhatja egy kis hasmenős-hányós vírus vagy a covid... Reméljük egyik sem fog gondot okozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!