Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Skóciában milyen szülni?

Skóciában milyen szülni?

Figyelt kérdés
Ha valaki szült már ott az elmondhatná mik a tapasztalatok.Mindenre kiváncsi lennék.Milyenek az orvosok az ellátás és kell e fizetni valamiért vagy elég, ha kiváltom a betegkártyát?
2008. dec. 14. 15:31
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Bár én nem vagyok terhes és nem fogok skóciában szülni, de éltem kint és tudom milyen az orvosi ellátás.. Nagyon sok beteg baba születik Angliában, és ez magyarázható a beltenyészettel (nincs vérfrissülés, angol angollal, skót skóttal, walesi walesivel házasodik) a gyerekek, az emberek szinte ugyanúgy néznek ki, sokan tolókocsisok vagy legalább 40%-ig nem normálisak.. A kismamák nagyon ritkán mennek orvoshoz, talán csak 1 ultrahang ingyenes, a többiért fizetni kell és nem kötelező! Ez nekem picit ijesztő is. Nem tudom milyen magzatvédő tablettákat szednek, de szerintem nem jellemző. Én egyszer voltam nőgyógyásznál, a doki meg sem vizsgált, írt fel gyógyszert, azt mondta ha nem jobb menjek vissza. A korházból akár már a szülés után pár órával távozhatsz, de talán megengedik, hogy maradj bent 2 napot.. na ez Skócia. Arab orvosok, modern műszerek. Nem akarom lebecsülni a tudásukat, biztos értenek hozzá, de én biztos nem szülnék kint. amúgysem kap skót állampolgárságot a gyerek.. Szerintem gondold át, bár nem hallani annyi rosszat, csak amit én láttam és hallottam, nekem az elég volt. Járj utána, lehet nem csak így van.:)
2009. márc. 3. 11:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Mi dolgozni megyünk ki és már úton lesz a baba, de egy biztos , hogy kint fog már megszületni,azt tudom az ultrahang kb 80.000 ft körül van.Annyira nem félek a terhességtől kint, mert itthon nagyon sok kismamát ilyesztgetnek, h bej van közben meg nincs,vagy fordítva, amikor nem veszik észre ha baj van.Reméljük a legjobbakat:)

Ti kint éltek?Dolgoztok?

2009. márc. 3. 17:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, kint dogoztunk. De már hazajöttünk. Megalapoztuk az életünket, és rájötünk, itthon jobb :)
2009. márc. 4. 12:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál.Még ki se mentem, de már tudom, hogy itthon jobb,normálisabbak valamivel az emberek, más a környezet, szivem szerint ki se mennék, csak hát kell a pénz.Az itthoni fizetésekből nem lehet lakást venni még hitelre se...Sokáig voltatok kint?

2009. márc. 5. 09:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Tudom hogy regi a kerdes,de ha valaki olvassa ezt mint en,akkor tajekoztatasul mondom hogy 2 ultrahang van,a 12.es a 20. heten.ezekmellett el lehet menni magan uton is penzert.A szules es a kismama gondozas ingyenes (NI number kell hozza.Mindent megneznek amit kell,nem bonyolitanak semmit tul.Az hogy sok beteg ember szuletik az azzal is magyarazhato hogy a skot nok terhesseg kozben is bulikba jarnak felmeztelenul november kozepen is,es isznak meg drogoznak..A legtobb,tisztelet a kivetelnek..Szulni majd csak augusztusban fogok.
2013. febr. 13. 01:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Na igen, kb 16 évesen kezdenek szülni a skót lányok, amikor életük szerves része a buli.. ezekből baromi komoly és felelősségteles szülők lesznek.
2013. febr. 14. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!