Anyukák akik szülés közben szakadtatok és össze kellett varrni, mennyi idő alatt épültetek fel? Milyen volt az első együttlét a férjetekkel és mennyi időre rá történt meg?
Elsőnél gátmetszés volt, ott 8 hét után voltunk együtt (kontroll miatt), elsőre nem volt az a durbele, és nem fájt semmi sem. Az első pillanattól tudtam mindent csinálni, simán ültem.
Másodiknál szakadtam, varrtak és volt valami sérülés, ahhoz nem nyúltak. Simán ment minden. Egy picit jobban éreztem ülésnél, de ennyi. Először kb 5-6 héten voltunk együtt, zökkenőmentesen.
Sajnos egyéne, seb mérete, varrat mérete, varrás minősége és akár a sebkezelés is közrejátszik, hogy kinek milyen hamar gyógyul be és milyen lesz az első alkalom.
Az elején finoman, lassan közeledjetek és ha bármi kellemetlen érzel, álljatok meg. Ehhez is idő és türelem kell.
Én 8 hete szültem. Gátmetszés is volt és repedés is. Elég hamar felépültem, igazándiból max székeléskor volt kellemetlen. De az lehetett az aranyér miatt is.
Szex még nem volt, abszolút semmi libidóm.
Szakadtam, elég sokat kellett varrni, de egy héttel később már jobb volt a helyzet, 1 hónappal később meg már teljesen jó volt. A 6 hetes kontrollon az orvos is megjegyezte, hogy abszolút semmi nyoma nincs a szakadásnak, gyönyörűen begyógyult minden. Utána levő napon szeretkeztünk először a férjemmel, kicsit fura volt, éreztem azért a szakadás helyét, de nem fájt meg semmi. De iszonyú száraz voltam, szóval síkosítót mindenképp kellett használni, viszont ez a szoptatás miatt volt egyértelműen. Az első 3-4 alkalom még kicsit fura volt, de azóta olyan, mint előtte bármikor.
Szerintem ez nagyon egyéni. Én egyébként gátvédelemre készültem, a teljes szülés alatt csináltam intim tornát és a szülés másnapján is már gyakorolgattam, edzegettem, nem tudom, hogy segített-e, de melegen tudom ajánlani, mert amúgy ártani biztos nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!