Érdekelnek tapasztalatok, milyen volt rezidensnél szülni, akinek még nem volt meg a nőgyógyász szakvizsgája?
Ketszer szültem rezidensnél és kívánom, hogy most a harmadiknál is így legyen.
A tudásuk friss, naprakész. Nem ezeréves rutint követnek, hanem a modern szemléletet. Emellett még lelkesek, nincsenek kiégve. A szülés java valóban egyébként a szülésznőn múlik. És azt vettem észre, hogy a rezidens orvosaim figyelembe is vették az ő tapasztalaton alapuló véleményüket, tanácsaikat. Ugyanakkor minden esetben ott állt a háttérben egy már jó ideje gyakorló orvos is.
Én sok orvossal találkoztam, mert sokat voltam kórházban a terhesség alatt, de a legjobb tapasztalataim a rezidensekkel voltak. Olyan kedvességgel, türelemmel voltak irántam. Míg például gátvarrásnál is, mikor felszisszentem, nem győzött a doki elnézést kérni. Pedig óvatos volt. Szobatársamnak ugyanezért a régi motoros dokija odaszólt, hogy a szülés után ez már nem fájhat.
Én nem mernék ilyen kezdő orvosnál szülni
Hát ez nem igazán kívánságműsor. Annál szülsz, aki bent van. Rezidens egyébként sehol nem dolgozik egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!