Mert meggyorsítja a folyamatot. Ha egyszer vajúdsz mondjuk 2 napig megérted, hogy miért kell. Egyáltalán nem rossz dolog, és ha mellé nem végeznek mondjuk kézzel méhszájtágítást, akkor teljesen fájdalom mentes. Ez a régen is megtörtént a szülés meg hagyjuk légyszi. Szerinted hány nő és csecsemő halt bele? A háborítatlan szülés fantasztikus dolog, de azért az is, hogy azok a nők akiknek segítségre van szükségük nem halnak meg.
2021. nov. 5. 12:55
2/10 anonim válasza:
Igen, az első szavaiban sok az igazság. Ellene vagyok az erőszakos szülészeti beavatkozásoknak, lásd pl. méhszájtágítást, de 18 órás vajúdással a hátam mögött azt mondom, örülök, hogy burkot repesztettek. Még az oxit is megköszönöm.
Mert nagyon lassan tágultam, nem is tudom, hogy bírtam volna ezt két napig alvás-evés nélkül. Lehet, hogy a baba sem bírta volna, nem véletlen haltak bele olyan sokan a szülésbe régen.
2021. nov. 5. 12:58
3/10 A kérdező kommentje:
Ja ertem mar igy :) es tenyleg nem fajdsalmas? Mehszajtagitas altalaban elso gyerekes anyukaknal lehet? Es ha valaki inkabb vajudna akkor amellett is lehet donteni vagy ezt az orvos donti el? Igazabol csak erdekel ez a dolog mert tervbe van a baba es elegge sok olyat hallottam mennyire fajdalmas
2021. nov. 5. 13:40
4/10 anonim válasza:
Édesanyám például burokban született. Úgyhogy igen, repesztés nélkül is megszülethet a baba.
Más kérdés, hogy például a koszos magzatvizet látják-e szivárgásnál?
2021. nov. 5. 14:49
5/10 anonim válasza:
Akinek fájdalmas azt sajnos kézzel tágítják. Ez teljesen szembemegy az ajánlásokkal, de sok orvos 70 éves elveket vall. Jogod van visszautasítani, ahogy a repesztést is de én azt nem tenném. Én pl 7 cm-ről nem mozdultam, burkot repesztettek és nagyon felgyorsult a folyamat. Nem is éreztem, csak hogy elönt a víz. Fontos előre felkészülni a jogaidból, mert sok helyen nem felnőtt emberként kezelnek.
2021. nov. 5. 15:00
6/10 anonim válasza:
Kérdező:ha nem folyik el magzat viz,vagy ha elfolyik de csak kevés akkor repeszteni kell gyorsitja. fájásokat szülsé és vajudást gyorsit
2021. nov. 5. 15:30
7/10 anonim válasza:
Tényleg nem fájdalmas. Kellemetlen, de nem fájdalmas. Nekem a burokrepesztés után 1.5 órával már a karomban volt a kisfiunk.
2021. nov. 5. 16:22
8/10 anonim válasza:
Jogod van elutasìtani, etikus szakemver ezt figyelembe veszi, kókler hentes meg nem. A szülès minősège nem abban rejlik, hogy gyors legyen, hanem hogy biztonsàgos. Minèl kevesebbet nyùlkàlnak belèd, minèl kevesebb a beavatkozàs, annàl biztosàgosabb.
2021. nov. 5. 17:18
9/10 anonim válasza:
Velem nem közölték, hogy burkot fognak repeszteni, úgyhogy esélyem sem lett volna visszautasítani. Bár olyan fájdalmaim voltak, hogy ha azt mondták volna hogy most fejbe fognak lőni, akkor is azt mondom, hogy jó, rendben.
2021. nov. 5. 18:08
10/10 anonim válasza:
Én is 20 órát vajúdtam. Sok elképzelésem volt, hogy milyen szép, egyszerű természetes szülésem lesz, és mennyire nem szeretnék közbe avatkozni sehogy. Aztán úgy a 10. beszabehu fájdalmas óra után mondtam, hogy csinálnak, amit akarnak, csak haladjunk. A 20. óra körül rendesen bőgtem, hogy legyen császár vagy öljenek meg, de legyen már vége.
A burokrepesztés nem fájt, csak furcsa volt, az érdekelt a legkevésbé. A végén nekem gátmetszés is volt, de olyan fájdalmaim voltak, hogy fel se tűnt. Ezek után gondolhatod, hogy milyen fájdalmaid vannak. Biztos vannak extrém sportolók, akik szeretnek naphosszat alvás nélkül szenvedni, de mi mezei halandók elfogadjuk a burokrepesztést is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!