Mi a véleményetek erről?
Párommal tervezzük az első közös babánkat, neki már van egy kislánya az előző kapcsolatából. Egyéb okokból ők sajnos a terhességből nem éltek meg együtt sokat, valamint sajnos a kislány becsúszott baba volt egy alapból nem túl jól működő kapcsolatba, emiatt nagyon hamar már az egy éves születésnapja előtt különmentek, azóta is tisztességesen nevelik a gyermeket. Elvetetni sajnos már nem volt lehetőség. A párom bent volt a szülésen.
Most ,hogy tervezzük a babát sokszor megfordul a fejemben ,hogy a páromnak már van egy szülésélménye mással, nagyjából tudja mire kell számítani a szülőszobán mi ,hogyan zajlik. Néha van bennem egy aggódás ,hogy vajon a mi szülés élményünk is egy csoda lesz neki, fogja e ugyanúgy várni a második gyermekét?
A környezetemben mindenki azt mondja erre a gondolatomra ,hogy minden terhesség és minden szülés más élmény, még egy férfinek is. Illetve beszélgettünk már erről a párommal is aki mindig megnyugtat ,hogy ő mindenképp jelen szeretne lenni a szülésen és szeretné minden pillanatát megélni közös gyermekünk születésének. Nagyon jó apuka és ő vágyik már leginkább egy kisbabára a kapcsolatunkba. :)
Természetesen ez egy jól megfontolt döntés, több év együtt élés és eljegyzés után.
Nők és férfiak, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is. Nők, nektek megfordultak hasonló gondolatok ha voltatok már ilyen helyzetben?
Férfiak, ti hogy álltatok hozzá ehhez a témához egy második kapcsolatnál/házasságnál? :) Szerintetek is feleslegesen aggódnak a nők ilyen dolgokon? Ez amolyan női gondolkodás... :D
Azon jobban aggódnék, ha a párom azt írná a mástól született gyermekemre, hogy sajnos már nem volt lehetőség elvetetni.
És igen, feleslegesen aggódsz. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy problémáznál-e ugyanezen a második közös gyereketek születésekor.
Köszönöm a válaszod! Hasznos volt számomra.
Bocsánat, abszolút nem rosszból írtam azt a mondatot amit kiemeltél. Inkább megelőzni szerettem volna a kérdéseket ,hogy "miért nem vetették el ha nem volt jól működő a kapcsolat?" Erre írtam ,hogy sajnos már nem volt rá lehetőség. Bár így utólag valóban furán hangzik.
A kislánnyal jó a kapcsolatom, kedveljük egymást. :) Nem vagyok gonosz mostoha nyugi!
Figyelj
Nekem 2 szülésem volt a férjemmel
Össze sem hasonlítható a 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!