Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ hogy egy babát...

Mitől függ hogy egy babát természetesen meg tudunk-e szülni? Most 3,3 kg 37 hetesen, kb 4 kg lesz ha így növünk.

Figyelt kérdés
2010. szept. 1. 11:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%

Nem biztos..

egyrészt az uh +/- 500 gr- ot téved és gyakran előfordul hogy valóban igy is van méghozzá + értelemben tehát nagyobb babát jósol az uh-

az utolsó két hétben már nemigazán hizik inkább stagnál.

attól függ hogy tágulsz és a medence átmérő elég nagy-e hogy átférjen ez az ún. téraránytalanság tényezője.

ha úgy vélik hogy nagy lesz és nem fér ki akkor megcsászároznak.

2010. szept. 1. 12:01
 2/21 A kérdező kommentje:
De pl egy vaskosabb nő könnyebben megszül,mert nagyobb a csípője?Vagy kevesebbet kell tágulnia?
2010. szept. 1. 12:03
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
A súllyal nincs összefüggésben, inkább a csípőcsont méretétől függ, na és nem utolsó sorban a rugalmasságától. Az én szobatársam magas, inkább vékony nő volt, 4 kiló húsz dekás gyereket viszonylag könnyen megszült, hüvelyileg.
2010. szept. 1. 12:11
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy hány kiló a baba, a lényeg a fejkörfogat és a te tágulásod. Keskeny csípőjű pici anyukák egy-két óra alatt kipotyogtatnak nagy babákat, míg széles csípővel mások a 3 kilós babóval sem tudnak megfelelően tágulni.

Nagyon sok dologtól függ ez, genetikai adottságok, kötőszöveti állomány, a hormonális szabályozás, baba aktivítása, fejének rendes beékelődése stb és akkor még nem beszéltünk olyasmiről, hogy köldökzsinór tekeredés, ami nem engedi ki a babát vagy már a kis fejét sem engedi beékelődni, a fájásgyengeség. Ott vannak ezeken kívül a harántfekvéses babák, anyukák betegsége miatti császárok (gerincsérv, szembetegség), mélyen fekvő lepény, korábbi császár hegének elvékonyodása, terhességi toxaemia.

Hirtelen ennyi, de tuti van még vagy ezeregy ok.

2010. szept. 1. 12:33
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Fene tudja, valaki 4 kg-osat is csak úgy kipottyant, valaki meg a 3 kg-osat is alig birja kinyögni. Egy biztos, nem az anya súlyától függ.
2010. szept. 1. 13:04
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

szia

Én kétszer szültem. Nem vagyok nagy darab (173 cm és 65 kiló). Szerintem átlagos. Mégis simán szültem mindkét lányomat. Az első 4,6 kg és 52 cm, a második 4,87 kg és 54 cm. A másodiknál még a gátmetszést is sikerült megúsznom :-D

Ezzel ellentétben az egyik nővérem a 2,9 kilós babáját császárral szülte, mert nem tágult semmit. Pedig jóval nagyobb darab nálam.

Amúgy én nagyon féltem az első szülés előtt, mert 3 nővérem közül egyik sem tágult normálisan, így mindhárom császárral szült előttem. Így mikor mindenki azt mondta, hogy genetika, akkor én is egyből császárra készültem.

Az eslőnél fel is merült a császár, mert nagy volt a baba, de a dokival úgy beszéltük meg, hogy majd meglátjuk, hogy alakul. A szülés kezdetétől számítva 1,5 óra alatt megvolt.

2010. szept. 1. 13:11
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is két nem igazán kicsi babát szültem természetes úton, EDA-val.

Fiam 4,4 kiló és 57 cm volt születésekor, lányom csak 3,95 kg és 56 cm.

(Az UH alapján tudni lehetett, hogy egyik sem lesz kicsi.

A fiam a 37+6-on már 3600 gramm volt, 40+6 on született, a lányom szintén 3 héttel születése előtt-kiírt napon született-volt 3301 gramm)

Viszont a fejkörfgatük csak 36 cm, asszem az normálnak számít, tehát simán kifértek mind ketten.

A két szülésem között 9 év telt el.

2010. szept. 1. 13:17
 8/21 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Nekem 4660 ra mérték és 4310el született a fiam. Vaskosabb vagyok és császáros lettem mert nem tágultam. Semmit nem jelent hogy ki mekkora darab. Nekem nagy volt a baba nem fért a szülőcsatornába. én 120 kilóval mentem szülni jó széles csípőm van és mégse tágultam. Nem ezen múlik

2010. szept. 1. 13:22
 9/21 anonim ***** válasza:
ja nálunk a fejkörfogat is nagy volt az utolsó uh-n hüledeztek az orvosok (3 nő köztük az én dokim volt bent) Hogy úúú anyuka elsőre jó nagy baba lesz...
2010. szept. 1. 13:24
 10/21 A kérdező kommentje:
Utolsó:mekkora volt a babád fejkörfogata?
2010. szept. 1. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!