Miért kell szülés előtt a nőket leborotválni? 19/nő
Hogyha gátmetszés van, a szőrös bőrt nem lehet összevarrni, nem látja a doki hol kell varrni.
Én még itthon letusoltam leborotválkoztam mielőtt kórházba mentem szülni.
Szia!
Azért kell leborotválni, hogy az erős szőrszálak ne sértsék meg a babát, amikor kibújik.
A fertőzésre nem gondolok, hiszen a méhben is ugyanazok a folyadékok és minden ilyen meg található, amivel a "kijáratnál" találkozik a kicsi.
10:07-es: Ennyire nem lehetsz buta: "Azért kell leborotválni, hogy az erős szőrszálak ne sértsék meg a babát" Elöször is, olyan erös szörszálak nem lézetnek, ami egy babát fel tudna sérteni (meg eleve miért lenne éppen ott olyan erös), másodszor évezredekig nem borotválták a nöket szüléskor - ez max. 100 éve szokás - és egyetlen gyereknek se lett belöle baja.
Az egésznek csak annyi a célja, hogy tisztábban lehessen tartani, és a gátmetszést könnyebb legyen elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!