Ha leesik a köldökcsonk, hogyan kell tovább ápolni a köldököt? Mikor érheti leghamarabb víz?
Nekünk a kórházban se kellett ápolni semmit se engedtek rászórni se lefedni le is esett nemegész egy hetesen. A védőnő egyszer nézte meg csak.
Már aznap fürdettük úgy hogy a pocakját is locsolgattuk.
Csak annyit kell figyelni hogy nem-e pirosodik be nem-e fertőződik (nem fog)
Na erről mi több véleményt is kaptunk. A kórházban azt mondták, hogy minden peluscserénél alkohol+hintőpor. A védőnő azt mondta, hogy csak napi 5 alkalommal, de alkoholt ne, csak hintőport. Máshol azt olvastam, elég napi 3 alkalommal.
Így én saját magamtól azt csináltam, hogy napi 2 alkalommal alkohol és napi 3-4 alkalommal hintőpor is.
1 hét alatt esett le a köldökcsonk,utána még hintőporozgattam, amíg be nem gyógyult a seb rendesen.
Mi egyből fürdettük a babát, és érte víz a sebet, persze nem áztattuk, kb 3 percig tartott a fürdetés, és úgy engedtük a vizet, hogy ne érjen fel a hasáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!