Miért tolódnak el a szülést jelző tünetek ennyi ideig?
December 12-re vagyok kiírva. Körülbelül két hete állandóan fáj a derekam, leszakadás szerűen, görcsölget a hasam is. A medencém, a combom, a hasam alja annyira fáj, hogy menni is alig bírok. Már nem tudok állni, ülni, feküdni sem tartósan. Az állandó fájdalomtól nyűgős vagyok, sokat sírok. A székletem is felhígult már hetekkel ezelőtt. A bőrömet is szétvakarom, annyira viszketek.
Az első babámnál is volt ilyen, de csak szülés előtt két nappal.
Szia!
Én is dec.12-re vagyok kiírva, de én már nov. eleje óta produkálom a tüneteidet, ráadásul a hasam is 8 helyen szétrepedt és már nagyon nyűgös vagyok. Ma viszont volt egy kis változás: nem voltam annyira fáradékony, picit könnyebben mozogtam(ami azt jelenti, h az 5percre lévő rendelőbe 3/4óra helyett fél óra alatt elértem), szóval ma jó napom volt, és már a fejem is másképp néz ki... remélem ez már a vége és tényleg nincs sok hátra. Neked is szurkolok!
Könnyü szülést kívánok és jó babázást!!!
A második válaszolónak üzenem, hogy a karom és leginkább a vádlim az, ami nagyon viszket. Néhol már véresre kapartam magam. Alkalmanként előfordul a kézfejemen is visketés, de az nem vészes.
Én hála az égnek nem rohangálok mindig pisilni, persze vannak napok, amikor igen, de az a kevesebb. Nekem a keményedés már a 20. héttől megvolt. Az orvosom azt mondta, hogy szedjem a magnéziumot, és ne aggódjak, mert a babát ne lehet magnéziummal visszatartani. Az első babámmal is végig szedtem és semmi gond nem volt a fájásokkal, sőt!
A harmadik válaszolónak üzenem, hogy kitartás!
jó érzés tudni, hogy nem vagyok annyira egyedül.
Tegnap este különös dolog történt. Úgy gondoltam, hogy egy kicsit felgyorsítom a dolgokat. Vettem egy jó forró kádfürdőt, lévén, az megindítja a dolgokat. Ez olyan hat felé lehetett. Vagy fél órát elvoltam a vízben. Amikor kiszálltam, mintha egy másik ember szállt volna ki. Megszűnt minden fájdalmam. Egy kicsit a combom belső oldalán érzem még, hogy van valami, de alig érzem. Jól vagyok. Újra tudok menni, mozogni, átaludtam az éjszakát is. Mint akit elvágtak.
Vártam, hogy esetleg pár óra múlva beindul a szülés, de semmi sem történt. A babó is jól van. Mocorog, lubickol.
Nagyon érdekes az emberi szervezet, azt meg kell hagyni.
Mindenkinek nagyon könnyű szülést kívánok és nagyon kellemes babázást!
Szia! Én is dec. 12-re vagyok kiírva... Nekem csak esténként vannak elviselhetetlen tüneteim, nem vagyok éppen egy lassú léptékű, de esténként már a wc-re is olyan ütemben (és olyan béna mozgással) tudok scak eljutni, hogy már a 3 éves kislányom is nevetve utánoz és mutatja az apjának: "nézd apu, így megy anya!" Nekem is kb. 2 hete vannak ilyen intenzív tüneteim, múlt héten meg volt egy este, amikor olyan durva jóslóim voltak, hogy azt hittem, indulunk. Akkor persze még azon imádkoztam, hogy jaj ne, még egy kicsit maradjon csak bent a baba! A keményedésekre nem lehet adni, ezek a terhesség természetes velejárói, nem szülésre utaló jelek. Nem egy olyan kismamát ismerek, aki a 20. héttől már keményedett, mégis túlhordták a babájukat.
Most már én is kezdek türelmetlen lenni, semmi kedvem semmihez, hétvégi programokhoz főleg nem. Nekem a hasam meg az alkarom szokott nagyon viszketni. Sőt, múlt héten a háziorvosom is megjegyezte, hogy fel van puffadva az arcom. Ez is idegesít, ennek már egy hete, és még mindig semmi. :( A nyákdugó is már elment. Az a baj, hogy a magzatvíz elfolyáson kívül (meg persze a periodikus fájásokon kívül) nincs igazából olyan szülésre utaló konkrét jel, aminél tudnám: irány a kórház. Ráadásul csak a nők kb. 20%-nál van ez a magzatvíz elfolyás. A mi családunkban nem igazán volt rá példa, tehát ez kilőve. Ki kell tartsunk, csak az vigasztal, hogy ha 12-ig nem történik semmi, akkor a kiírt időpont után max. 1 héttel úgyis beindítják a szülést!
En is 12.-re vagyok kiirva,,es mar en is nagyon turelmetlen vagyok,annak ellenere h elso baba lesz es nagyon felek.
Nekem is nagyon viszket a vadlim ,a karom napok ota,a kezfejem is fel van puffadva kicsit,a bokam is 1 minimalisan es az ajkaim... ahasam szinte allandoan kemeny,ha mar lepihizek sem sokat hasznal,a hasam viszont nincs annyira lent,annak ellenere h mar nyitva vagyok 1 kicsit.
Nekem azt mondta a dokim,h ha 12-ig nem bujik ki magatol,14. ugyeletes lesz es akkor meginditja...
Amugy a naykdugot nem vettem eszre en sem h elment volna;es nekem inkabb ejszaka faj nagyon a forgom ,a combom;a derekfajas az egyetlen ami intenzivebben napkozben is van...ja meg a kacsa jaras... :o)
Sok sikert mindenkinek es konnyu szulest!
Hűha, milyen sokan készülünk szülni 12-én.
Kérlek, írjátok meg, hogy megszületett-e, mikor, hogy kisfiú, vagy kicsilány, mi lett a neve, mennyivel született, stb.
Mindenkinek nagyon drukkolok. Tudtam, hogy nem vagyok egyedül és más is szül aznap, de így, hogy még tudatosabb, még kevésbé érzem magam egyedül.
Nekem a második szülésem lesz és mégis rettegek. Talán, mert tudom, hogy mi vár rám.
Az első babámmal 15 óra vajúdás után a műtőbe toltak, mert összeomlott a keringésem. Egyszerűen kimerültem.
Persze, ez egyedi, másoknak sokkal könnyebben megy.
Kitartás mindenkinek. És írjatok, ha tudtok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!