Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zuhanyoztatok szülés...

Hogy zuhanyoztatok szülés után hogy ne legyen minden véres?

Figyelt kérdés

Mert ugye ilyenkor több vér távozik mint menzeszkor.

Milyen betét használtatok szülés után?Kaptatok alátétet az ágyra hogy ne legyen véres az ágynemű?

Milyen gyakran cseréltétek a betétet?

2021. márc. 8. 19:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

-nem okozott problémát. Sok vér távozik, de azért nem úgy mint a csapból a víz. Papírtörlőt vittem a kórházba és zuhany után azzal töröltem meg magam alul és utána rögtön belebújtam a pelenkába, így nem folyt sehova. Utána törölköztem meg alaposabban mindenhol máshol.

-inkontinencia bugyipelenkát (tena pants és rossmannos)

-az örzőben (nálunk) betesznek egy betétet a láb közé, ami nincs bugyival rögzítve, alá alátét, de véres lesz minden. Első felkelésnél cserélnek ágyneműt, onnantól lehet saját betéttel/pelenkával a frissen szült.

Első gyereknél betétet vittem, balesetes is lett az ágy. Másodikkal pelenkát, egy folt se esett. Ami remek, mert nálunk szájhúzogatva cserélték a lepedőt

2021. márc. 8. 19:22
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Hát én nagyon véreztem mind 2 után így a kórházban kompletten kitakarítottam magam után zuhanyzás után sajnos akárhogy igyekeztem a vércseppeket a padlon nem tudtam elkerulni de hát ez van.Szerintem a lenyeg,hogy ne hafyjon dzsuvát maga után az ember
2021. márc. 8. 19:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát én konkrétan inkább ledobtam az egyik törölközőmet a zuhanyzó elé, és azt használtam kilépőnek, mert nekem bizony hasonlított egy megnyitva felejtett csaphoz a helyzet. Aztán beletörődtem, hogy hiába zuhanyoztam öt másodperce, az egész belső combom bokáig csurom vér volt, szóval azt a részt elengedtem és csak papírtörlővel tapogattam fel, miután nagyon óvatosan felhúztam a bugyit. Nem voltam elég bölcs, én nem pelenkával készültem, csak eldobhatós bugyival, benne valami noname márka postpartum betétjével, egyébként az is megfelelő volt, 2-3 óránként elég volt cserélni, és éjszakára már bírta a strapát egyben is (reggel szültem). De legközelebb én is Tena betétet/pelenkát viszek majd, valószínűleg sokkal kényelmesebb lesz nem azon aggódni, hogy vajon elcsúszik-e.

Amúgy volt alátét az ágyon, de nem hagytam nyomot rajta.

2021. márc. 8. 20:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Tena betétek/pelenkák nagyon jók.

Én konkrétan 1 napig nem tusoltam szülés után, nem birtam elmenni a tusolóig annyira szédültem. Mikor végre le tudtam tusolni, már nem volt nagy vérfürdő. Viszont az ágyneműt cserélni kellett, de aztán tettem magam alá törölközőt.

2021. márc. 8. 20:28
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Én ezt a betétet vittem a kórházba

Nagyon jó volt,egyszer sem áztam át

Rendes mami bugyiba raktam,plusz rá egy feszülős boxer 😃 egy anyuka tanácsolta ezt,és nagyon nagyon jó volt,mindenkinek szívből ajánlom ezt a boxeres megoldást

Én is reggel szültem, délben már lezuhanyoztam,akkor még nagyon jött belőlem a vér,de mivel aznap vagy 3-4 alkalommal jöttek nyomkodni,rengeteg vér távozik olyankor

Másnap reggel már zuhanyzáskor nem volt annyira vészes a helyzet

Én akkor paráztam mikor bejött a Doktornő,hogy fél órán belül varrat szedés..okés,hogy lezuhanyoztam,de ennek a vérnek másabb "illata"van,mint a sima menszesznek,tök égőnek tartottam,meg azt is,hogy a bugyit le vettem,másztam fel az ágyra,és a vér meg ott volt a padlón...

Fel akartam törölni,de pont jött a takarítónő és felmosta

Nekem ez nagyon kellemetlen volt,de túl lendültem rajta,aznap mehettem haza,szóval utána már nem érdekelt

Az ágyra tettem törölközőt,az volt a fenekem alatt

És kb. 3 óránként cseréltem

Hazajövetelkor meg elég volt az Always éjszakai betét

2 db nagy tena betétet hoztam haza,a többit elhasználtam

2021. márc. 8. 21:49
 6/13 anonim ***** válasza:
62%

(Kórházban volt durva a vérzésem)

Én ahogy végeztem a zuhanyzással, a lábam közé vettem a Tena Ladyt (sima inkontinencia betétet vettem, talán super vagy plus volt a neve) és azzal totyogtam el arrébb felöltözni. Miután kész voltam, zuhannyal átöblítettem a területet, ahol esetleg véres maradt a föld.

Nekem mondták, hogy 2 óránként menjek pisilni, mert az üres hólyag segít hogy jobban össze tudjon húzódni a méh, na meg egy csomót kellett innom úgyhogy a kb 2-3 óránkénti pisiléskor cseréltem.

Aztán az harmadik napra már egészen tűrhető és kezelhető volt a helyzet.

Az ágyra nem kaptam alátétet, de minden reggel jöttek és kérdezték, hogy kell-e új ágynemű. Első szülésemkor volt balesetem, cseréltek lepedőt és kész. Másodiknál császárom volt, ott eleve betét nélkül, valamilyen brutál vatta párnával a lábam között feküdtem, amit az ágynyugalmi idő alatt 1x cseréltek alattam. De ott nem is kellett a vérzéssel foglalkozni, mert eleve nem mozdulhattál.

2021. márc. 8. 21:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"mindenkinek szívből ajánlom ezt a boxeres megoldást"

Nekem nem jött be. Annyira fájt a gátam, hogy nem bírtam elviselni, hogy szorosan oda nyomódjon a betét. Ráadásul a tenának van az a tulajdonsága, hogy borzasztóan megkeményedik a vértől, konkrétan dörzsölt, ahogy egy kicsi is ment bele. Ezért nekem is a pelenka vált be. Szerencsére azzal is készültem. Azzal nem volt baleset, a betéttel igen.

2021. márc. 9. 04:26
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó

Sajnálom, hogy nem jött be a boxeres megoldás 😔

Én nem tapasztaltam a vértől keményedést,azért mertem ajánlani

A pelenka is tökéletes megoldás

Tényleg bármelyik jó,csak jól magába tartsa a vért, hogy ne legyen baleset

2021. márc. 9. 07:40
 9/13 anonim ***** válasza:
53%

Ugyan én császáros voltam mind3 gyereknél, de a legjobb találmánynak tartottam a Tena bugyipelusokat. Kényelmes volt,tartotta a hasam, és nem nyomta a hegemet sem. Jah és nekem sem keményedett meg a vértől,pedig a harmadiknál nagyon sok jött.

Nálunk jött minden reggel első vizit előtt a takarító néni vagy egy nővérke, és kérdezte,hogy kell e cserélni a lepedőt.

2021. márc. 9. 10:51
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Inkontinenciara valo bugyipelenka a megoldas.
2021. márc. 9. 11:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!