Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van aki nem fogad szülésznőt,...

Van aki nem fogad szülésznőt, csak orvost? Őszintén szólva, én sajnálok még 30 ezer forintot kiadni a szülésznőre, ezért ne ítéljetek el. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva vagyok, szülésznőt fogadok, orvost meg nem. Én nem vagyok hajlandó az orvosnak kifizetni 50 e ft-ot (vagy még többet)és nem is ő vezeti le a szülést.
2010. aug. 18. 14:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Nálunk úgy tudom, hogy szülésznőt nem lehet fogadni, csak ha van orovsod.
2010. aug. 18. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
4x szültem, csak orvost fogadtam. Az első 3-nál igazán az orvos csinált mindent, a szülésznő csak ott volt. Most a picinél viszont az orvos csak asszisztált, tartotta a hátam, fejemet, meg vajúdás alatt megvizsgált... Minden mást a szülésznő végzett. Szerencsére egyiknél se volt komplikáció, simán szültem mind a 4x... a legutóbbi tapasztalatom alapján ha még egyszer szülnék (nem fogok!!!!!) lehet, hogy inkább szülésznőt fogadnék, főleg, hogy utoljára a saját dokim épp szabin volt, úgyhogy átadott másnak..
2010. aug. 18. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Nővérem nem fogadott szülésznőt, de mégis irtó nagy szerencséje volt, mert egy nagyon klassz csajt fogott ki. Gyakorlatilag mindent Ő csinált, az orvos csak néha ránézett a monitorra, meg a végén "kikönyökölte" a picit. Így mégis adtunk a szülésznőnek is 10.000 Ft-ot és nagyon hálás volt érte. Minden nap többször is benézett a betegszobába, pedig nem is a szülészettel azonos emeleten van. Ez tavaly áprilisban volt.

Szerintem inkább adj kevesebbet az orvosnak, de tegyél félre pénzt szülésznőre is. Nekem nem kell fogadnom, mert császárral szülök sajnos, de ha kellene vajúdnom, mindenképpen gondolnék a szülésznőre is. Ő a legfőbb támasz abban a néhány órában - a párodon kívül, persze.

2010. aug. 18. 14:16
 5/9 anonim ***** válasza:

nálunk is csak orvossal együtt lehetett szülésznőt fogadni, de nem bántam meg.

igaz, császárral szültem, de előtte is és utána is sokat foglalkozott velem a szülésznő!

szerintem megéri.

2010. aug. 18. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Ahol én fogok szülni ott meg úgy van, hogy mindent a szülésznő csinál(vizsgálatokat, varrást, szóval mindent) Csak ha komplikáció van akkor jön a doki. Én ezért döntöttem így. Szerencsére doki nélkül is lehet fogadni, az előzőnél is így volt. A te esetedben nem fogadnék szülésznőt.
2010. aug. 18. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:

4 hete szültem, csak orvosom volt. 100 ezer volt a díja de egy forintot sem sajnáltam tőle.

A szülésznő ügyeletes volt de egy fogadott sem lehetett volna gondosabb hozzám, őneki is adtunk a végén egy 10-est, megérdemelt volna többet is de nem volt keret. (eleve a lóvé miatt nem fogadtam szülésznőt sajátot)

2010. aug. 18. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Én csak orvost fogadtam (szülésznőt csak fogadott orvos mellé lehet nálunk), de megbántam. Nagyon rendes volt a fogadott dokim, meg az ügyeletes szülésznő is. DE!!! A kutya nem nyúlt hozzám és nem szólt a dokimnak, csak mikor egy perces fájásaim voltak!! Már azt hittem a kórteremben szülök meg! Ezek után azt mondom a másodiknál fogadok szülésznőt, mert neki szólok és elejétől ott van velem.
2010. aug. 18. 15:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt fogadott szülésznőm. Maximálisan megbíztam az orvosomban, és tényleg alapos is volt. Ügyeletes szülésznő volt bent, de a dokim legalább annyiszor rám nézett, mint a szülésznő, ha nem többször. Egyébként nagyon aranyos volt az is, aki ügyeletben volt.

Most is úgy gondolom, hogy teljesen jól megvoltunk fogadott szülésznő nélkül. A következő babánál sem lesz fogadott!

2010. aug. 18. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!