Aki járvány alatt szült, hogyan alakult a szülésetek?
Maszkot mikor kellett hordani? Szülés közben is fel kellett venni?
Apás szülést engedtek? Ha igen, milyen feltételekkel?
Hányan voltatok egy szobában?
Pár hete szültem. Elvileg kellett volna maszk szülés közben, de szerencsére jófej volt a szülész, és mikor egyszer levettem enni egy szőlőcukrot, mondta hogy ne is tegyem vissza.
Nekem is természetesnek indult, de végül császár lett. A vajúdáson bent lehetett a férjem, csak apás szülés szett kellett neki, amit a kórházban meg is tudott venni egy automatából. Császáron nyilván nem lehetett ott, de utána megkapta a babát, míg én csak másnap délután láttam.
A szülőszobán egyedül voltam, a gyermekágyason 4en voltunk (babákkal együtt 8an) egy látványosan 3 fős szobában (csak 3 ágy fölött volt lámpa, a beépített szekrény 3 férőhelyes, stb.), de szerintem inkább a kórház felújítása miatt volt, nem a COVID helyzet miatt. Mikor kimentünk a szobából, maszkot kellett hordani, ami sokszor elég idegesítő volt, mikor már épp bekopogtunk volna a nővérekhez az utolsó pillanatban rájönni, hogy a szobában hagytam a maszkot és caplathatok vissza.
Látogatni nem lehetett, de őszintén szólva ki lehetett bírni azt a két napot. Plusz influenza járványban is ez a protokoll a kórházban.
Ami viszont COVIDhoz köthető, az a férjem esete. Este 11kor szültem ugyanis, a férjem a babázás után indult volna haza, de a közeli pláza parkolója - amit azért kellett igénybe venni, mert amióta nincs parkolási díj, kb esélytelen utcán parkolóhelyet találni - zárva volt (annak ellenére hogy egyébként 24 órás, de ugye a jelen helyzetben nem tarthat úgy nyitva). Mi erre egyáltalán nem voltunk felkészülve, sőt még neten utánanéztünk, hogy biztos 24 órás-e a parkoló. A kórháztól pedig több órányira lakunk szóval valakinek haza kellett vinnie a férjem, amit apukám meg is tett (ők szerencsére közelebb laknak), de így is 40 percet kellett várnia a hidegben mert még a kórházba sem engedték vissza. (Tiszta szerencse hogy én minderről már csak akkor értesültem, mikor el lett intézve.) Ezen kívül meg kellett még egy fuvar másnap a férjemnek, hogy visszaszerezze a kocsit, de az már a legkisebb dolog.
Nekem csináltak COVID gyorstesztet mielőtt felvettek a szülőszobára, de pont ott beszélték meg előttem, hogy igazából ha pozitív lenne, akkor sem küldenének el, csak mindenkinek "be kéne öltözni" (nem tudom, pontosan mibe) körülöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!