Szülésznők, csecsemős nővérek, mesélnétek ti sztorikat? Milyen a szülés "másik oldalán" állni?
Off :
Ez a téma érdekel.
Figyelek 🙂😁
Én egy szülész orvos megjegyzését kaptam el, ha esetleg az idetartozik.
Az volt a lényeg, hogy egy anyuka nagyon szenvedett. Nem tudom a reszleteket, de nem bírta a fájdalmat. Az orvos meg pont mondta a szulesznonek:
- Amikor könyörögnek a műtétért, nagyon nehéz eldonteni, mikor toljam császárra és mikor varjak meg. De szerintem ő nem fogja bírni.
Gyermekágyon dolgozom egy vidéki kórházban. Mi is ott vagyunk már a szülés végefelé.
Hát vicces sztorim még nem volt. Inkább sajnálom az anyukákat.
-Mi először a babát letörölgetjük, megmérjük, felöltöztetjük és úgy adjuk oda az anyukának. Sokan nem értik, hogy mért van ez ezért mindig van egy kis feszültség a szülők és a dolgozók között. Nálunk ez a módi.
-A másik, hogy hozzánk az osztályra látogató nem jöhet. Ez nem a vírus miatt van így eddig is ez volt a szabály. Ha a kisbabát látni szeretnék,mi egy bizonyos intervallumban megmutatjuk az üvegajtón keresztül. Sajnos ha valaki lecsúszik róla, mi nem vihetjük ki. Ezt is sokan próbálják megszegni és jön utána a beszólogatás és a vita.
- A kedvencünk az amikor vinn~d fel az újszülöttet az osztályra az inkubátorban és a családtagok pénzt akarnak nyomkodni a zsebedbe mert ők megszeretnék fogni és megpuszilgatni. Ilyenkor egy testőr kellene mellénk.
Voltam én is már büdös k*rva meg egyéb amikor nem engedtem.
Más rossz tapasztalatom nincs.
Utolsó! És ha valaki bőr-bőr kontaktust szeretne,meg azt, hogy rátegyék a babát születés után, azt nem is lehet nálatok?
Pedig manapság sok anyuka igényelné...
Azt hittem mindenhol igy csinálják, hogy előbb szabaddá teszik a légutakat.
Legalábbis nekem ez tűnik logikusnak.
Szerintem ez a mellkasra tétel nagyon jó dolog.
Midnenki mondogatta hogy ez igy van rateszik, meg mar a csaszaros anyukakra is es hogy ez mekkora fejlodes.
Nalunk sajnos azonnal elvagtak a köldökzsinórt, pedig azt mondták, úgy lesz hogy amíg lüktet és addig rajtam lesz.
Ehelyett
Amint kibújt elvágta a szülésznő, makd megkérdezte rám tegye e.
Kisfiam ekkor nagyon sírt, amint rámtették azonnal megnyugodott és nekem is leírhatatlan érzés volt...
Az a pár másodperc nagyon boldog volt, ahogy gyönyörködtünk benne a férjemmel.
Ő volt a jutalom a sok szenvedés után.
Aztán elvitték.
Szerintem csodálatos érzés amikor rárakják a mellkasra 🥰❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!