Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg rosszabb a császármets...

Tényleg rosszabb a császármetszés mint a természetes szülés?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom olyan anyukáktól, akik szültek így is meg úgy is, sokan mondják a császármetszés rettenes.. Stb. Viszont hallottam olyant is akinek pl. Nem volt olyan vészes.

2021. jan. 3. 12:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
A hüvelyi szülés közben fáj jobban, a műtét meg utána. De én mindkettőtől kb ugyanakkorra épültem fel, szóval nem tudnék választani. :)
2021. jan. 3. 13:36
 12/23 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg hüvelyi szülésnél is hatalmas eltérések vannak. Egyik ismerősöm a fájdalmat 10/10re határozta meg, tehát eszméletlenül fájt. Egy másik, pedig csak 6-ra. Neki a méhlepény eltávolítása volt 10/10-es fajdalom (nem jött magától). Azt mondta, olyan fájdalmat még soha nem érzett. De a szülés semmi extra.
2021. jan. 3. 13:45
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Nem egy leányálom a császármetszés, de túl lehet élni.

Manapság már rutinmutétnek számít, bár hallottam egy két olyan esetet ami borzasztó volt..

nekem pozitív élmény volt, igaz olyan fájdalmat sose éreztem, pedig volt már mutetem, de a kislanyomert nagyon is megérte!

Néha az jobban fajt amikor jött a noverke és megnyomkodta a hasam a súly alatt, na az piszkosul fajt, meg az első lépések.. mintha leszakadt volna a hasam. De itt vagyok elek 🙏🏻

Szeretném majd átélni a természetes szülést is!🙈

2021. jan. 3. 13:53
 14/23 anonim ***** válasza:
67%
A csàszàr veszèlyesebb ès fàjdalmasabb, viszont a szülèsek 10-15 %-àban szüksèges. A többi az orvos kènyelmèt szolgàlja, vagy elszúrt valamit a doki ès azèrt kell.
2021. jan. 3. 14:23
 15/23 anonim ***** válasza:
22%
akinek utána pszichológushoz kellett járnia, annak nem testileg fájt a császár. ez az egyik. akik rémtörténeteket mesélnek, 99%ban sürgősségi császárjuk volt, lehet hogy egy 36 órás vajúdást követően. ezt megint nem lehet azzal összehasonlítani, hogy bemész 4re a kórházba és fél6ra kezedben a gyerek. Ha nálad a pánikroham az indikáció, az programcsászár lesz. arról kérj véleményt
2021. jan. 3. 14:23
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem lehet erre egyöntetűen válaszolni. Nekem császárom volt, de nem tervezett, hanem sürgősségi, szóval előtte vajúdtam rendesen, így azt gondolom,inkább megszültem volna,hiszen már majdnem túl voltam rajta. Nyilván így másként állok hozzá, mintha tervezett császár lett volna. Ennek ellenére nekem könnyen ment a felépülés igaz 30 alatt voltam, nem tudom talán ez is számít. Szeretném a következő babát természetesen megszülni,remélem sikerül :)
2021. jan. 3. 14:27
 17/23 anonim ***** válasza:
79%

Én rettentő rosszul voltam császár után. Rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre. Órákig kék voltam, nem kaptam levegőt, remegtem, reszkettem...

Azt mondta a férjem meg anyukám, hogy úgy néztem ki, mint aki haldoklik.

Egy pillanatra még el is ment minden...

Utána iszonyat fájt mindenem, mikor már felállhattam. Mintha ki akart volna szakadni a belem a vágásnál...

Annyi vigasztalt, hogy a gyerek életét mentette meg a császár, valamint, hogy sok tejem volt a sok szenvedés ellenére.

Ennyi tartotta bennem a lelket.

De soha többet nem vállalok gyereket.

2021. jan. 3. 14:33
 18/23 anonim ***** válasza:
50%
tehát 0%, mert szerintem a programcsászár és a sürgősségi közt van különbség?! taps...
2021. jan. 3. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:
32%
Ti értitek mit akar mondani a 18-as?
2021. jan. 3. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:
74%

A kérdező kérdésére kérdéssel válaszolva:milyen szempontból "rosszabb"?

A hüvelyi szülés egy természetes folyamat. Folyamat!!! A császármetszés meg a legnagyobb hasi műtét. Az -akkor- a legnagyobb és a legvérbővebb hasi szervet felvágva eltávolítanak egy több kilós idegen testet a mellékszervekkel együtt ( magzatvíz, burok, lepény ). Maga után hagyva nyitott nagyvénákat. Hirtelen(!) leesik a hasűri nyomás, átrendeződik a hasüreg. Minden elmozdul mindentől. Császármetszés után képződik a legtöbb összenövés. Talán egy teljes kismedencei gyulladás után van még ennyi összenövés. De ha orvosilag muszâly, akkor muszáj. De hogy "én császárt fogok kérni", na azt ne!!

Egy szülésznő

2021. jan. 3. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!