Tényleg rosszabb a császármetszés mint a természetes szülés?
Nem egy leányálom a császármetszés, de túl lehet élni.
Manapság már rutinmutétnek számít, bár hallottam egy két olyan esetet ami borzasztó volt..
nekem pozitív élmény volt, igaz olyan fájdalmat sose éreztem, pedig volt már mutetem, de a kislanyomert nagyon is megérte!
Néha az jobban fajt amikor jött a noverke és megnyomkodta a hasam a súly alatt, na az piszkosul fajt, meg az első lépések.. mintha leszakadt volna a hasam. De itt vagyok elek 🙏🏻
Szeretném majd átélni a természetes szülést is!🙈
Én rettentő rosszul voltam császár után. Rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre. Órákig kék voltam, nem kaptam levegőt, remegtem, reszkettem...
Azt mondta a férjem meg anyukám, hogy úgy néztem ki, mint aki haldoklik.
Egy pillanatra még el is ment minden...
Utána iszonyat fájt mindenem, mikor már felállhattam. Mintha ki akart volna szakadni a belem a vágásnál...
Annyi vigasztalt, hogy a gyerek életét mentette meg a császár, valamint, hogy sok tejem volt a sok szenvedés ellenére.
Ennyi tartotta bennem a lelket.
De soha többet nem vállalok gyereket.
A kérdező kérdésére kérdéssel válaszolva:milyen szempontból "rosszabb"?
A hüvelyi szülés egy természetes folyamat. Folyamat!!! A császármetszés meg a legnagyobb hasi műtét. Az -akkor- a legnagyobb és a legvérbővebb hasi szervet felvágva eltávolítanak egy több kilós idegen testet a mellékszervekkel együtt ( magzatvíz, burok, lepény ). Maga után hagyva nyitott nagyvénákat. Hirtelen(!) leesik a hasűri nyomás, átrendeződik a hasüreg. Minden elmozdul mindentől. Császármetszés után képződik a legtöbb összenövés. Talán egy teljes kismedencei gyulladás után van még ennyi összenövés. De ha orvosilag muszâly, akkor muszáj. De hogy "én császárt fogok kérni", na azt ne!!
Egy szülésznő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!